Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: od kiedy można zacząć i kilka innych pytań:)

Chusteryczka Awatar april
    Miejscowość
    Im lepszy koń, tym na niego wiecej nakladają.

Domyślnie od kiedy można zacząć i kilka innych pytań:)

Witam serdecznie, jestem tu nowa chociaż od kilku tygodni podczytuję forum. Mam dwoje dzieci, 21 miesięcznego Bartusia i 7 tygodniową Marcelinkę. Póki co jestem właścicielką potwornej lulu(mam cichą nadzieję puścic ja dalej) i samoróbki wiązanki, stworzonej z kapy z ikei(niezbyt gruba, dobrze mi sie ja dociąga, noszę Manię w kieszonce) uszyłąm ją przy pomocy instrukcji oppamamy. Tak więc nosze Manię w kieszonce, nie protestuje, po najdalej 3 minutach smacznie spi.

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Zacisze

Domyślnie

Witamy na forum i życzymy miłego noszenia, radości z bliskości i wielu pięknych chust!

Akurat po sąsiedzku kwitnie wątek obserwacje i wątek o rehabilitacji (w chustowanie-nasz styl życia). Zerknij, myślę, że znajdziesz odpowiedzi na zadane pytania.

Pozdrawiam

Chustomanka Awatar tulipowna
    Miejscowość
    Poznan

Domyślnie

witaj na forum

koniecznie zamiesc jakies zdjecia - chetnie popatrze na samorobke z ikeowej kapy a takze latwiej bedzie nam tobie doradzic w kwestii wiazan

czytajac twoja wypowiedz, zauwazylam, ze jechalas z coreczka w chuscie taksowka - lepiej jedenak wozic dzieciaczki w fotelikach. wiem, wiem - to jest bol, jesli sie kocha chuste, ale ze wzgledow bezpieczenstwa lepiej w foteliku. i nie chodzi tylko o (odpukac) wypadki, ale takze o to, ze jednak ani glowka ani kregoslup nie ma odpowiedniego oparcia podczas gwaltowniejszego hamowania, gdy jest w chuscie. przepraszam za off topic, ale to bardzo wazne.

pozdrawiam

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tulipowna
    witaj na forum

koniecznie zamiesc jakies zdjecia - chetnie popatrze na samorobke z ikeowej kapy a takze latwiej bedzie nam tobie doradzic w kwestii wiazan

czytajac twoja wypowiedz, zauwazylam, ze jechalas z coreczka w chuscie taksowka - lepiej jedenak wozic dzieciaczki w fotelikach. wiem, wiem - to jest bol, jesli sie kocha chuste, ale ze wzgledow bezpieczenstwa lepiej w foteliku. i nie chodzi tylko o (odpukac) wypadki, ale takze o to, ze jednak ani glowka ani kregoslup nie ma odpowiedniego oparcia podczas gwaltowniejszego hamowania, gdy jest w chuscie. przepraszam za off topic, ale to bardzo wazne.

pozdrawiam
    masz absolutną racje co do wozenia dzieci w fotelikach i teraz sama pukam sie w czoło czemu tego nie zrobiłam skoro nawet ze szpitala malutką Manie przewoziłam w foteliku(durna baba ze mnie, ot co)
    zdjecia jutro bo dzis juz nie ma siły i idę spac.
    Przeczytałam wątek o rehabilitacji ale niestety nic mi nie rozjaśnił chciałam kupic Nati(samoróbkę zrobiłam na próbę, czy Mania to pokocha i czy mnie wiciągnie-na oba pytanie taaaaaaaaaak!) ale teraz się waham...
    w sumie Barta wychowałam bez zadnch nosideł, chust itd i sie dobrze rozwijał i rozwija, ale kurcze te chusty takie cudne, a to moje dziecko zachustowane tak cudownie przytuone posapuje przez sen......

Chustomanka Awatar tulipowna
    Miejscowość
    Poznan

Domyślnie

april - mysle, ze decyzje o chuscie juz podjelas
    watek o rehabilitacji ma na celu nie zniechecac do chust, ale traktowac chusty z rozsadkiem a nie bezkrytycznym uwielbieniem. nikt nie pisze, ze chusty sa zle, ale wszystko zalezy od potrzeb i mozliwosci dziecka. jesli twoje dziecie rozwija sie prawidlowo, nie ma dysplazji, problemow neurologicznych, to mozesz nosic. a poza tym - zawsze mozna skonsultowac sie z lekarzem - aczkolwiek tak jak pisalysmy, poki co trudno o specjaliste, znajacego sie na temacie.

nati ma piekne chusty! ktora wybralas?

Chustofanka
    Miejscowość
    milanĂłwek

Domyślnie

witam!
    przede wszystkim podziwiam za samorobke ja to dwie lewe rece jednak mam
    te watki maja za zadanie wprowadzic troszke krytycyzmu bo jak we wszystkim trzeba zachowac umiar i obserwowac dziecko
    i masz racje ta bliskosc jest nieporownywalna....

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mysza
    witam!
    przede wszystkim podziwiam za samorobke ja to dwie lewe rece jednak mam
    te watki maja za zadanie wprowadzic troszke krytycyzmu bo jak we wszystkim trzeba zachowac umiar i obserwowac dziecko
    i masz racje ta bliskosc jest nieporownywalna....
    ja tez mam dwie lewe ręce, ale mam mamę z maszyną do szycia
    ciachnełam narzutę na pół, potem zmniejszyłam na 73 cm(zeby to 3 cm podłozyc) i pojechałam do mamy, obszyła na około, zszyła w połowie i juz
    a co do Nati to mi się marzy laguna a męzowi toskania więc debaty trwają
    mąż któy najpierw stwierdził, że ja to wymyslam i w ogóle wczoraj mówi:weź mi powiedz jak mam Manię omotac, co
    póki co do czwartku czekamy na werdykt ortopedy

Chustomanka
    Miejscowość
    Rydułtowy

Domyślnie

bliskosc nieporownywalna, a my jako "noszaki" uwielbiamy bliskosc
    W tej sytuacji zostaj Ci tylko wybrac kolory
    Zycze powodzenia
    Amelka 07-09-2007
    Olaf 21-10-2012

Miejscowość

Domyślnie

wstawiam foty, to moje drugie wiązanie

Miejscowość

Domyślnie

ha! byłam u ortopedy z Manią, facet do rany przyłóz!
    bioderka zdrowe, proces kostnienie sie juz zaczął więc mamy pełne z przyklaśnięciem obu rąk doktorowskich pozwolenie na motanie!!!!!
    pan doktro na pytanie co sądzi o noszeniu dzieci w chustach najpierw się zjeżył i mówi: zalezy w jakich bo wie pani są chusty i chusty...
    ja mu mówię ze mi o wiązanki chodzi a gość uśmiech od ucha do ucha i mówi: noooooo to ja cos pani pokażę i otwiera zdjęcia w komputerze ze swojego pobytu w Afryce!!!! gdzie tam pół plazy zachustowane! szok, co
    pogadalismy o technikach itd, ponarzekalismy na trend lulu tak więc teraz ze spokojną głową mogę kupic chustę, tyle ze wciąż nie wiem jaki kolor
    p.s rozumiem ze moje fotki wiązania mam przeniesc w inny wątek?

Chusteryczka Awatar polaquinha
    Miejscowość
    Łodź

Domyślnie

To swietnie wiedziec,że wszystko jest w porzadku i że trafiliscie na takiego fajnego człowieka!

Wiesz co to może podaj jakies namiary na tego ortopedę, bo często dziewczyny maja jakies pytania i chciałyby skonsultowac to z kimś o rozsadnym podejsciu do chustowania. Sama chętnie bym poszla na konsulatacje to takiego lekarza, wiec dobrze wiedziec, ze takcy lekarze w ogóle są

Pozdrawiam,
    Paula

"Najwspanialszym prezentem, ktorym mozesz obdarowac druga osobe,
    jest podarunek w postaci twojego oczekiwania sukcesu tej osoby"

Abraham "Prawo Przyciagania"

Miejscowość

Domyślnie

prosze bardzo
    dr n.med. Piotr Sieliwończyk
    Gdańsk-Wrzeszcz ul. Miszewskiego 18
    tel. 058 302-66-13

nie mam numer komórkowego do doktora, ten jest do rejestracji
    terminy są w miarę, ja czekałam dwa tygodnie

Uprawnienia umieszczania postów