Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 41

Wątek: Deformacja klatki piersiowej?

Chustofanka

Domyślnie

Szkoda,że nie znasz tego mężczyzny bo też jestem z Torunia i chętnie bym posłuchała co ma na ten temat do powiedzenia. Na pewno czymś musiał mieć poparte takie stwierdzenie.

Chustofanka Awatar Mama Żuka
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Meta dziękuję za namiary na sepcjalistkę. Pw już napisana . Odezwę się gdy uzyskam odpowiedź.

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    o IMO skoro dziecko w łuk plecki ma wygiete, to z przodu robi sie miejsce na matczyny "dobytek"
    65GG naszam. Zawsze usiłuję bezwiednie wepchnąć biust "do środka", bo mi się wydaje, że za bardzo wystaje bokiem
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    65GG naszam.
    GG? a jest takie? Myslalam, ze po G jest H od razu

Ja H nosze, ale po ciazy to 80, wiec szeroko bylo to bokami nie wylazilo, a dzic duzy mi sie trafil to przyslanial

Chustomanka Awatar maagduusiiaa
    Miejscowość
    Płock - miasto sexu i biznesu :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    GG? a jest takie? Myslalam, ze po G jest H od razu

Ja H nosze, ale po ciazy to 80, wiec szeroko bylo to bokami nie wylazilo, a dzic duzy mi sie trafil to przyslanial
    kurka a ja narzekałam że w ciąży stanika znaleźć nie mogłam...
    Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął:
    - Tygrysku...!

- Co Prosiaczku?
    - NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Sz. 2008 E. 2010 Lu.2017

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maagduusiiaa Zobacz posta
    kurka a ja narzekałam że w ciąży stanika znaleźć nie mogłam...
    65gg karmnik freyi - rewelacja

jest gg
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chusteryczka Awatar matka.kobitka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

ja mam po karmieniu 65DD, ale powoli wracam do E.
    Dziecko i tak nie będzie zagrożone
    „Dziecko najwięcej miłości potrzebuje wtedy, gdy najmniej na nią zasługuje”
    Zuzia '02, Janek '04, Ewa '08

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Ja miałam 65GG ale się już skurczyłam do 65FF.

Nie widzę za bardzo możliwości dla deformacji klatki piersiowej. Chociaż tak jak Gosia myślę, ze przy za luźnym wiązaniu różne rzeczy są prawdopodobne.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustonoszka Awatar lola

Domyślnie

Oplułam ekran jak przeczytałam rewelacje pana z karetki
    A,że w brzuchu ciazowycm cisano i dzieć nie może się rozciągnąc nie mówił?
    akurat o deformację klatki możecie się nie martwić.
    Specjalistka
    Synalek marcowy
    Córeczka lipcowa

Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lola Zobacz posta
    akurat o deformację klatki możecie się nie martwić.
    Specjalistka
    lola czyli jesteś rehabilitantką i twoja opinia jest taka, że to nieprawda. Tak?

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

IMO - nic się nie stanie -ale biologiem zaledwie jestem więc może to nic nie znaczy... -więc spytałam dwóch znajomych fizjoterapeutów - oboje parskneli śmiechem (niezależnie od siebie)

spoko luz, deformacja klatki nie grozi - argumenty: biuścik jest mientki i nijak krzywdy klatce piersiowej dziecka nie zrobi, poza tym chusta musiałaby być zawiązana na maksa 24h na dobę - wzorem motnia stóp w Japonii czy niegdysiejszych gorsetów damskich - także spokojnie, nic się na pewno nie stanie...
    Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 10-09-2009 o 15:56 Powód: literówki
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Mayka 1981 dzięki, że się pofatygowałaś i zapytałaś o opinię znajomych.

Chusteryczka

Domyślnie

nie ma to jak siac ferment bo cos odbiega od ustalonej normy. dobrze ze klacie nic nie grozi- moja pediatra tez cos wspomniala ze od chusty Hani zebra wystają;]

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

To przecież jasne

Chustomanka
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

A wiecie co, mnie się wydaje, że może Mama Żuka źle gościa zrozumiała. On się martwił o klatkę piersiową noszącego. Że nnno, tego, nasze DD, FF, GG, HH się zdeformują, czy może oklapną

A na poważnie - do mnie kiedyś podszedł gość, ani dzień dobry, ani witam, tylko od razu: "Oooo, widzę, że tu będziemy mieć w życiu dorosłym zwichnięcie stawów biodrowych. A jakby pani tak na męża usiadła i trochę posiedziała, to wygodnie by pani było?" Zatkało mnie, ale zapytałam, czy może przypadkiem jest kimś z branży, może fizjoterapeuta albo ortopeda... Nie, on był prawnikiem, ale miał córkę lekarkę i jakby ona mnie tak z tym dzieckiem zobaczyła, to by wezwała opiekę społeczną, że dziecko maltretuję.
    Szkoda gadać, niektórzy są Doktorami Wszechnauk, i to od urodzenia, tylko troszkę kultury brakuje
    Aga,

mama Zosi (14.01.2008), Adasia (13.12.2005 - 34 tc, 1180 g) i Lili (18.01.2012)

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agucha Zobacz posta

A na poważnie - do mnie kiedyś podszedł gość, ani dzień dobry, ani witam, tylko od razu: "Oooo, widzę, że tu będziemy mieć w życiu dorosłym zwichnięcie stawów biodrowych. A jakby pani tak na męża usiadła i trochę posiedziała, to wygodnie by pani było?" Zatkało mnie, ale zapytałam, czy może przypadkiem jest kimś z branży, może fizjoterapeuta albo ortopeda... Nie, on był prawnikiem, ale miał córkę lekarkę i jakby ona mnie tak z tym dzieckiem zobaczyła, to by wezwała opiekę społeczną, że dziecko maltretuję.
    Szkoda gadać, niektórzy są Doktorami Wszechnauk, i to od urodzenia, tylko troszkę kultury brakuje

u niego pewnie nastąpiło właśnie zwichnięcie kultury osobistej. i rozumu.
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chusteryczka Awatar krysiak
    Miejscowość
    gdzieś nad morzem

Domyślnie

Zatkało mnie, ale zapytałam, czy może przypadkiem jest kimś z branży, może fizjoterapeuta albo ortopeda... Nie, on był prawnikiem, ale miał córkę lekarkę

Ja bym mu odpowiedziała, ze mam w domu psa,a le to nie znaczy, ze znam sie na szczekaniu.

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krysiak Zobacz posta
    Ja bym mu odpowiedziała, ze mam w domu psa,a le to nie znaczy, ze znam sie na szczekaniu.
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka Awatar madziuchna23
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

A wiecie co, mnie się wydaje, że może Mama Żuka źle gościa zrozumiała. On się martwił o klatkę piersiową noszącego. Że nnno, tego, nasze DD, FF, GG, HH się zdeformują, czy może oklapną

a ja bym odpowiedziała że z przyjemnością bym tak na mężu posiedziała i przypuszczam, że moje F też by miało się wtedy dobrze
    Małgosia 23.07.2004
    Piotruś 22.01.2009
    Michasia 26.10.2010
    Matylda 27.03.2012

Chustofanka Awatar jonaelle
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

A na poważnie - do mnie kiedyś podszedł gość, ani dzień dobry, ani witam, tylko od razu: "Oooo, widzę, że tu będziemy mieć w życiu dorosłym zwichnięcie stawów biodrowych. A jakby pani tak na męża usiadła i trochę posiedziała, to wygodnie by pani było?"

A ja sądzę, że ów Pan, jak większość mężczyzn sam po prostu nie lubi rozkroków, to przez taki pryzmat popatrzył Ciekawe, że u kobiet to nawet wskazane czasem tak "posiedzieć"
    Siaś 07.2007 Ninia 04.2009 i Lolek 12.2010

Kozdy cłek fce mieć swój rozum. Kóniec kóńcym telo rozumów, kielo ludzi. A godajóm, ze rozum jest jedyn! Jakoz jedyn, kie kozdy hebluje po swojemu.

Uprawnienia umieszczania postów