Boże, czego to ludzie nie wymyślą żeby zrobić wrażenie na Bogu ducha winnej kobiecie![]()
Boże, czego to ludzie nie wymyślą żeby zrobić wrażenie na Bogu ducha winnej kobiecie![]()
Ciekawe stwierdzenie
Ithil, ja bym się intuicyjnie przychylała do Twojej, bądź co bądź potwierdzonej zdobytą wiedzą, opinii.
Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009
Z jednej strony mam wiele wątpliwości co do tego, co mi powiedział. Ale z drugiej nie sądzę, żeby facet tamował ruch, tylko po to żeby zasiać "ferment".
Rozumiem, że niektórych mogła ta historia rozśmieszyć. Jednak mnie naprawdę interesuję jakie zdanie na ten temat mają inni rehabilitanci, czy ortopedzi, wiec jeśli któraś będzie miała informacje z tych źródeł niech się odezwie.
Szkoda,że nie znasz tego mężczyzny bo też jestem z Torunia i chętnie bym posłuchała co ma na ten temat do powiedzenia. Na pewno czymś musiał mieć poparte takie stwierdzenie.
na szczęście żadna z moich córek nie ma zdeformowanej klatki piersiowej, nawet Dysia, która przez pierwsze 7 miesięcy życia, nie wiedziała jak wózek wygląda![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
w tym przypadku raczej intuicyjna - nie jestem rehabilitantem ale tez poparta wiedza na temat prawidlowej pozycji dziecka w chuscie i badan na ten temat (Kilkirionis nie stwierdzila wad postawy u dzieci szkolnych noszonych i nie -> http://www.chustomania.pl/online/chu...k_wady_postawy)
ja tez nie sadze, ze ten mezczyzna chcial siac ferment, on hcial raczej dobrze.
ale nie wiemy jak nosi jego corka i w jakiej pozycji itp itd. jakie to dziecko