Pokaż wyniki od 1 do 20 z 72

Wątek: Chusta z tetry??

Mieszany widok

Chustomanka Awatar olessja
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Z tą dżunglą to wiedziałam, że będziemy dyskutować hihihih

Wydaje mi się po prostu, że nie można zabraniać komuś sprzedawania samoróbek, mimo że my wiemy że trudno je wygodą i funkcjonalnością porównać do chust tzw. markowych, firmowanych przez odpowiedzialnych producentów.
    Dopóki ludzie będą je kupować, dopóty będą na rynku i nie ma na to rady, a my również nic nie poradzimy - wybór wolnego rynku - nosidła za 30zł też sprzedają i co zrobić.

Natomiast znam wielu ludzi, którzy zaczynali od takich właśnie samoróbek i nadal noszą. Ja osobiście po urodzeniu małego kupiłam bebelulu lulu i szczerze powiem, że dobrze mi się w nim nosiło, a wkładanie i układanie dzidziusia nie było znowu takie straszne. Oczywiście nie jest to chusta "długodystansowa" (czy jak to nazwać ), o czym się przekonałam jak zamotałam małego do 5m Katji - uczucie nieporównywalni dobre - wygoda, prosty kręgosłup, dociąganie odpowiednie i można nosić dłuuugo- chociaż motanie wymaga troszkę uporu na początku i nie jest takie proste.
    Wydaje mi się po prostu, że jeśli ktoś chce nosić, to najpewniej będzie niezależnie jak zaczyna
    Ola mama Leonardka 2008 Mikolajka 2011 Beniaminka 2015 iiii Mieszka 2016

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Dyskusja schodzi na zla droge chyba.

Nie chodzi w tym temacie o samorobki, ktore badz co badz wykonywane sa jednak z solidniejszego materialu niz tetra. Tu chodzi o tetre. Nie miesci mi sie wogole w glowie, ze ktokolwiek jest na tyle lekkomyslny, ze na wlasnym dziecku chce wyprobowac nosnosc tetry. A polecanie jej przez doradców (ogolnie tetry do noszenia, a nie konkretnie z tej aukcji) to juz kompletny dla mnie szok

Sprzedawac oczywiscie nikomu niczego nie zabronimy, ale jednak mysle, ze powinnysmy ostrzegac na forum przed konsekwencjami noszenia w czyms, co mozna w rece rozedrzec.

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

no proszę Cię, niektóre żakardy (firmowe) też się rozchodzą w palcach :-D nawet się wysilać nie trzeba.

nosi się w tkaninie która ma przynajmniej 4 metry i ciężar się jednak rozkłada. nie demonizujmy!!!
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ithilhin Zobacz posta
    no proszę Cię, niektóre żakardy też się rozchodzą w palcach :-D nawet się wysilać nie trzeba.

nosi się w tkaninie która ma przynajmniej 4 metry i ciężar się jednak rozkłada. nie demonizujmy!!!

Oj Gosiu z całym szacunkiem, ale nie porównujmy tetry z żakardem. Mimo wszystko. Ja osobiście uważam, że Dominika ma rację, tetra do noszenia nie jest.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

a próbowałyście?
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Uprawnienia umieszczania postów