http://www.allegro.pl/item731272951_...raktyczna.html
Ja rozumiem, ze cena firmowek moze odstraszac poczatkujacych, ale noszenie w tetrze mnie przyprawia o gesia skorkePrzeciez to dwa prania i sie zarwie pod dzieckiem. Maja ludzie odwage
![]()
http://www.allegro.pl/item731272951_...raktyczna.html
Ja rozumiem, ze cena firmowek moze odstraszac poczatkujacych, ale noszenie w tetrze mnie przyprawia o gesia skorkePrzeciez to dwa prania i sie zarwie pod dzieckiem. Maja ludzie odwage
![]()
widziałam już kiedyś taką aukcję i szkoda mi słów![]()
Aś, Julek '08 i Alik '11
jak to mówią - z braku laku dobry... kit.
złotowłosa i trzy misie
<3 <3 <3
Taaaaaaaaa...
Już dziewczyny pisały o tych "chustach". I któraś (nie pamiętam która, przepraszam) znalazła jedno sensowne zastosowanie dla tych chust: jeśli masz dziecko chore na ospę, wysmarowane na fioletowo i dziecię marudzi i musisz je nosić - w sam raz taka tetra jako chusta, bo wybrudzić i wyrzucić nie żal
![]()
Ostatnio edytowane przez Meta ; 06-09-2009 o 00:11 Powód: literówka
Rewelacyjne zastosowanie!!! bedę w przychodni swej nowej polecać, hi, hi!![]()
Julka 2001, Zosia 2007
Pierwszy raz widzę coś takiego, a koszt to 30+8 zł czyli prawie 40. Chyba bym takiej kwoty nie wydała na pięć pieluch
bez atestu.
Dobrze, że tej tetrówki jeszcze nikt nie kupił![]()
A na gazetowym ktoś chwalił, wydaje mi się. Więc juz parę osób kupiło i nosi...
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
no prosze, a ja sie zastanawialam, co zrobie z tetra, jak mi sie maluchy odpieluchuja
![]()
K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013
1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!
jak dla mnie to kryminał
na szczęście jest szansa, że nikt nie będzie chciał się owijać w pieluche i paradować tak po mieście...
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Popatrzcie jeszcze na opis...
"U starszych dzieci, które już sztywno trzymają główkę chusta może być odwinięta niżej, tak by dziecko mogło swobodnie wystawić rączki."
Wow.
Edit: chyba się czepiamy.
Ostatnio edytowane przez visenna2 ; 06-09-2009 o 11:53
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
I przez takie osoby potem dzieci źle zamotane wiszą. Nie mówiąc tu o wiszeniu przodem do świata
Bo skąd laik ma wiedzieć, że to źle jak mu "Pani pedagog, mama trójki dzieci, nosząca tak swojego czteromiesięcznego synka" w TYM i w TEN sposóbpisze, że tak jest dobrze ...ehhh ...szkoda gadać
![]()
super.
to niech szanowne panie co się wątku gazetowym wypowiedziały na "prawie tak" pomyślą o tym jak (nie)pracuje tetra i jakie to daje podparcie dla kręgosłupa. i jak tetra się świetnie będzie (nie)dociągać i dawać fantastyczne unieruchomienie niemowlaka.
z całym szacunkiem ale zwykła bawełna czy prześcieradło z ikei to jednak trochę inna bajka.
bomba. słów mi brak.
przepraszam za sarkazm ale nie wytrzymałam.
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Może się czepiam, ale ani bym nie spróbowała - jedną chustę tylko mam, ale za to diamencik - doszłam do wniosku, że jeśli kupię i mi nie będzie odpowiadała to na pewno ktoś chętny na nią się znajdzie... Można nie mieć chust we wszystkich kolorach tęczy ale niech przynajmniej wiem, że bezpiecznie. A tej pani tylko pogratulować... bo dla mnie to ona po prostu liczy na dobry biznes...
Siaś 07.2007 Ninia 04.2009 i Lolek 12.2010
Kozdy cłek fce mieć swój rozum. Kóniec kóńcym telo rozumów, kielo ludzi. A godajóm, ze rozum jest jedyn! Jakoz jedyn, kie kozdy hebluje po swojemu.
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
a ja powtorze swoje zdanie z gazetowego:
jesli dobrej jakosci gruba tetra i wiazanie jak do chusty elastycznej to moze
byc calkiem dobrze.
tylko tam nie dodalam, ze myslalm o malym i lekkim dziecku (bo sama myslalam o noszeniu tak Michala tuz po tym jak sie urodzil. tylko wlasnie dobrej tetry - takiej z jakiej mialam kiedys pieluchy dla Mai nie dostalam nigdzie i pomysl upadl).
ja też nie zmieniłam zdania i też sądzę że nie ma w tym przypadku większej różnicy między tetrą a płótnem (oczywiście jak się wytrzymałość jakośtam sprawdzi). Może tetra jest bardziej chropowata, ale to i tak dużo nie zmienia bo IMO nikt nowy w temacie bez cudownych uzdolnień nie dociągnie dobrze samoróbki (chusty tkanej zwykłym splotem), zwłaszcza ucząc się tylko z neta.
ithilhin, agnen, wszystko super, tylko, że po chustę z tetry sięgną właśnie kompletnie zielone mamy. i NIC nie dociągną, bo jesli dociąganie porządne w prawdziwej chuście nawet miękkiej jest na początku trudne, to co dopiero tetra - chyba materiał z największym tarciem zaraz po worku jutowym!
oczywiście, że matka z doświadczeniem (lub mega intuicją) zamota dobrze i w ręcznik czy dżinsy ale takie wątki (z postami napisanymi przez późniejszych doradców) czytane przez mamy początkujące to prosta droga do tych nieszczęsnych 2x w centrach handlowych motanych jak wisiadło albo i gorzej.
kurczę, jakaś odpowiedzialność mam z doświadczeniem chyba powinna być zwłaszcza jak coś zostaje w necie na piśmie. przecież to co piszemy jest potem bazą dla nowych mam, które chcą nosić. a chyba chcemy, żeby nosiły dobrze i z pożytkiem dla swoich dzieci, nie?
Masz rację, ale w ten sposób skreślasz z założenia wszystkie samoróbki. A ktoś niezdecydowany dzięki samoróbce może się przekonać do kupna "prawdziwej" chusty.
IMO też lepiej od razu kupić tkaną, ale jak ktoś chce wypróbować samoróbkę, to nie sądzę żeby robiło różnicę czy to tetra, czco innego (no, może jakaś żakardowa zasłona będzie lepsza)