Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Noworodek w MT

Chustonoszka Awatar agar72
    Miejscowość
    Świdnica

Domyślnie Noworodek w MT

Nie chce mi się drugi raz pisać, więc kopiuję to co napisałam na Kawałku szmaty:
    Spotkałam wczoraj w sklepie mamusię w MT. Oczy mi się uśmiechnęły od razu, gdy
    z daleka ją zobaczyłam. Podchodzę bliżej i co? Wewnątrz dziecię, może z 4 tyg.
    Z boku widzę, że nóżki na żabkę ma, ale przecież ono kuca! Nie chciałam z ową
    mamusią dyskutować w sklepie i zwracać uwagi, by nie narazić się na jej atak.
    Chciałam po wyjściu ze sklepu, ale mi zniknęła. Normalnie aż się mi nogi
    ugięły jak to zobaczyłam.
    A może ja czegoś nie wiem i się czepiam biednej kobiety?
    Co Wy na to?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

Domyślnie

ja gdzies pisalam o mojej dyskusji na TBW a propos noworodkow w chustach i aniamamaalexa fachowo i krotko napisala i pare innych osob tez ,ze nie ! Sa rozne podejscia , ania pisala, ze miala chyba jakiegos uszytego dla Julci i wciaz bylo nie tak, nie pamietam calego topicu jak bede miala moment to CI wyszukam

Miejscowość
    Świdnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bushido Zobacz posta
    j aniamamaalexa fachowo i krotko napisala i pare innych osob tez ,ze nie !
    Ale żeby to jeszcze chusta... To był noworodek w MT!

Chustomanka Awatar olessja
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Kurcze gdzieś tu kiedyś widziałam link do filmiku, na którym przystojniak śniady taki motał malusienkiego dzidziusia do elastyka i to mimo wszystko wyglądało dość bezpiecznie - maluszek spał słodko.

Ale w MT? Ludzie w ogóle nie poczytają, nie dowiedzą się, nie poszperają w necie, a potem tak to wygląda niestety.
    Ola mama Leonardka 2008 Mikolajka 2011 Beniaminka 2015 iiii Mieszka 2016

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

brak wyobraźni, brak odpowiedzialności.....
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bushido Zobacz posta
    ja gdzies pisalam o mojej dyskusji na TBW a propos noworodkow w chustach i aniamamaalexa fachowo i krotko napisala i pare innych osob tez ,ze nie ! Sa rozne podejscia , ania pisala, ze miala chyba jakiegos uszytego dla Julci i wciaz bylo nie tak, nie pamietam calego topicu jak bede miala moment to CI wyszukam

ale noworodki w chuście to można przecież...

w MT oczywiście nie.. zwłaszcza ze pewnie MT nie było dopasowane ?
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

No po prostu straszne! Ale gdzie ta mamusia kupiła MT bez jakiegoś opisu, że to dla dzieci SAMODZIELNIE SIEDZĄCYCH????
    Właśnie przez takich ludzi chusty mają złą opinię. Bo jak matka zrobi dziecku krzywdę, to pediatra, ortopeda chusty od razu skreśli
    Szkoda, że nie udało Ci się z nią pogadać.

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin/Żary

Domyślnie

Ja myślę,że mama nie chciała źle dla swojego dziecka... Pewnie jest nieświadoma...
    Może nie dostała żadnej "instrukcji" od kiedy, jak i w ogóle? A może MT to prezent na urodzenia dziecka i myślała,że już można...? jest wiele może..
    Szkoda,że nie udało Ci się z nią porozmawiać.

Chusteryczka Awatar Lovrita Bornita Rokita
    Miejscowość
    Makarska, HR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewinka Zobacz posta
    No po prostu straszne! Ale gdzie ta mamusia kupiła MT bez jakiegoś opisu, że to dla dzieci SAMODZIELNIE SIEDZĄCYCH????
    A ja spotkalam sie tez z opinia, ze w MT mozna nosic dziecko, ktore juz samo stabilnie glowke trzyma, tylko wtedy miedzy nozkami bardziej dopasowany (mniejszy) panel. I o ile dobrze kojarze to w ktoryms z azjatyckich krajow dzieci od urodzenia nosi sie w MT lub podaegu, tylko ze one sa szyte wg wymiarow malucha...

Miejscowość
    Świdnica

Domyślnie

ta dzidzia nie miała panela między nóżkami, bo po prostu nie sięgała. MT był wielkości jak na moje dziecię ( a ma 13m-cy a nie 4 tygodnie! "Kucanie" polegało na tym, że i owszem- nóżki na żabkę, ale stópkami to dziecko stało jakby na podstawie panela (dolnym pasie)! Do dziś myślę o tym dzieciątku! Serio! I ciągle na samo wspomnienie mi się nogi uginają i serce robi miękkie. Tym bardziej, że ta Mama była ze starszym synem (ok 10 lat) i oboje chodzili po sklepie dumni i bladzi, że im się ludzie przyglądają. U mnie na wsi (mieszkam w mieście )wszelakie nosidła jeszcze nie są popularne, ale pochwalę się, że jestem CAŁKOWICIE I ZUPEŁNIE PIERWSZA (na bank!-wiem to!), która sobie COŚ TAKIEGO sprawiła (mam na swoim koncie bodaj 4 chuściary )

Uprawnienia umieszczania postów