Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 34 z 34

Wątek: Totalny brak zrozumienia

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja też chętnie pokazuję pieluszki, ale ..naprawdę łątwo wyczuć czy ktoś jest chętny do -nawet- dyskusji na ten temat, czy z takich czy innych powodów..skończy się na atakowaniu ewentualnie wyśmiewaniu
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

a wiecie, sobie uswiadomilam, ze mnie nikt nie wysmiewa pewnie dlatego, ze zdaje sobie sprawe jaki to bylyby koszty uzywania pampkow przy dwojce....no i dlatego jestem bohaterka
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Chustofanka

Domyślnie

Ja spotykalam sie raczej ze zdziwieniem, ze mi sie chce to prac itp. ALe dzieki wielorazowkom Cora sama kupki wola (do siusiu jakos sie nie przylozylismy) i kolezanki, co to maja dzieci powyzej 2 lat dziwia sie, ze ona juz wola, a oni dopiero ze swymi dziecmi zaczynaja.
    Niestety teraz jestesmy na jednorazowkach, bom w ciazy i wrazliwa jak na razie na zapachy, ale czekam momentu, kiedy bedzie oki i wrocimy do wielorazowek .
    Ania - żona i matka trójeczki rozrabiaków

Chustofanka Awatar ursus_arctos
    Miejscowość
    Vantaa, Finlandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Akacja Zobacz posta
    Dlatego też mam nadzieję, że szybko przyjdą czasy, gdy monopol pampersowy się skończy, gdy w mediach pojawią się producenci wielo, wejdą do szpitali, zaczną drukować swoje książeczki i ulotki, będą testowe pieluchy i stacjonarne sklepy. Będzie dzieciom zdrowiej, Ziemia będzie szczęśliwsza.
    to tylko napisze, ze sie takie rzeczy dzieja- nie w Pl co prawda, ale daje nadzieje
    w Finlandii kazdy rodzic dostaje od tutejszego ZUSu takie super wypasione pudlo z wyprawka dla dziecka- glownie ciuszki, posciel, akcesoria kapielowe itd, ale sa tez dwa otulacze Imse Vimse, cztery flanelkowe formowanki (rozmiar NB, tez IV) i do tego kilka zwyklych tetrowych. do tego jest bardzo fajna ulotka, ktora tlumaczy co i jak, lacznie z instrukcjami skladania tetry w samolot! w szpitalu w ktorym rodzilam mozna bylo wybrac pomiedzy pieluchowaniem w pampki a tetra z otulaczem (nie pamietam jaki to byl) i polozne tez uczyly ta tetre skladac. wiec mloda jest na wielo od pierwszego dnia
    wsrod naszych znajomych kojarze tylko jedna rodzine ktora pampkowala na pelen etat, pozostali jednak wielo.
    dojdzie do polski dobre, na pewno!

Doula
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chusteryczka Awatar Gertruda
    Miejscowość
    Las koło Łodzi

Domyślnie

A ja wczoraj rozmawiałam ze znajomą starszą panią, która była strasznie zachwycona wielo i powiedziała mniej więcej tak: my wszyscy na tetrze i flaneli wychowani i tyłki mamy zdrowe, mamom naszym ręce od prania nie odpadły...strasznie mi się to podobało...Ja jak zaczynałam z wielo to miałam opory a teraz to nie wyobrażam sobie inaczej...
    Starszy 18.12.2008 Młodszy 02.01.2011

Podpisz się i ratuj maluchy!!!!

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grizolda Zobacz posta
    .. nie wyobrażam sobie inaczej...
    My z założenia od początku(poza pierwszym tyg w szpitalu) używamy wielo.
    Nawet nie wiem jak to jest wyrzucać śmieci pampkowe- a pranie to normalkaprzecież nie piorę na tarce tylko w automacie
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustomanka Awatar Foxy Lady
    Miejscowość
    Warszawa Włochy :)

Domyślnie

no właśnie, co strasznego jest w praniu w pralce?
    no a jak się ktoś brzydzi kupy własnego dziecka, to też jakoś głupio

wielo są ok
    coraz więcej osób pyta mnie z zainteresowaniem o nie
    Helenka piękna 23 lipca 2009

Miejscowość

Domyślnie

ale tematem było EC
    otóż: ja się nie wyśmiewam, ideologicznie jest pociągające hmm hmm, ale ja chyba jeszcze nie dorosłam
    w każdym razie to chyba na razie nie dla mnie
    (mimo że zaobserwowałam wiele ciekawych zachowań mego malucha i nie protestuję, kiedy załatwia się poza pieluszką )

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

O! Witam Foxy Lady To dzięki niej dowiedziałam się o wielo i o tym forum. No i cóż - strasznie się wciągnęłam, a teraz sama próbuję wciągać kogo się da

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Foxy Lady Zobacz posta
    ale tematem było EC
    otóż: ja się nie wyśmiewam, ideologicznie jest pociągające hmm hmm, ale ja chyba jeszcze nie dorosłam
    (mimo że zaobserwowałam wiele ciekawych zachowań mego malucha i nie protestuję, kiedy załatwia się poza pieluszką )
    no wlasnie dlatego ja poszlam na latwizne i zaczelam wysadzanie dopiero jak mala usiadla. Po poczatkowych sukcesach, kryzysie i naglym powrocie do formy - napawa mnie duma jej widok siedzacej na nocniczku

i tak podsumowujac - chociaz to tez raczej budzi podziw, ze mala taka mala a juz nocnikowa - to dla tych paru chwil mojej dumy i radosci z tak prostej czynnosci mojego dziecka wszelkie uwagi i krytyke swobodnie puszczam sobie mimo uszu
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

Ja najczęściej spotykam się z niezrozumieniem osób, które mylą EC z treningiem nocnikowym i nie chcą zrozumieć różnicy. miewalam na warsztatch osoby, które przychodziły bardzo na "nie", a wychodziły na "tak", ponieważ w ciągu dwóch godzin zapoznały się z tematem szczegółowo.
    Różniaste uwagi puszczam mimo uszu lub kwituję stwierdzeniem, że to jest wybór każdego rodzica.

Bardzo podoba mi się podejście z Finlandii. Dopoki jednak nie zaangażuje się w taki porgram pomocowy Państwo to będzie trudno....Np. zamiast becikowego pakeit wielorazówek Żadna firma nie jest w stanie przebić się aż na taką skalę bez wsparcia. Nawet ulotek i książeczek w szpitalu nie wolno zostawić bez pozowlenia określonych osób....

Myślę, że na razie to co my wszystkie robimy jest ebzcenne: po prostu dzielimy się z innymi naszymi doświadczeniami. Nie zapominajmy, że wielo w Polsce są obecne od niespełna dwóch lat...dajmy sobie troszkę czasu.
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Warszawie koło Ikei na Targówku jest Swiat Dziecka i tam jest stoisko eko, gdzie są te wszystkie dobrodziejstwa. Ale narazie to jedyny sklep stacjonarny o jakim wiem.

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Foxy Lady Zobacz posta
    ale tematem było EC
    hehe, a dziś obkupkała całego tatusia
    ale miała minę: najpierw skupienie (nomen onem), a potem zadowolenie z dzieła

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja się spotykam z dużym zdziwieniem i opinią, że mam genialne dziecko

Uprawnienia umieszczania postów