Pokaż wyniki od 1 do 20 z 36

Wątek: spowalniam jej rozwój?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar maagduusiiaa
    Miejscowość
    Płock - miasto sexu i biznesu :P

Domyślnie

ja bym się skonsultowała z kimś jeszcze, lepiej poznać opinię jeszcze lekarza(!)
    u nas pani rehabilitantka stwierdziła na "swoje oko" że mały ma ogromną asymetrię - neonatolog z PPN, pediatra i neurolog powiedzieli, że ma ciut za słabe napięcie w nóżkach - ja też nic nie zauważyłam, zwłaszcza że miała to być OGROMNA asymetria, byłam jeszcze u jednego lekarza i rehabilitanta i powiedzieli że nic nie widzą
    tak więc czasem lepiej się zapytać kogoś jeszcze
    moje dziecko (za słabe napięcie w nóżkach) może jeszcze samo nie chodzi, ale raczkuje od połowy 6 miesiąca aż się kurzy po domu, porusza się przy meblach etc
    każde dziecko przecież ma swój własny rytm rozwoju, nie dajmy się zwariować jednej specjalistce - jeśli jeszcze jeden lekarz potwierdzi to bym zaczęła ograniczać noszenie w chuście, a póki co to jak najwięcej zabaw na podłodze - super rozwijają ruchowo, a i maluch pada wieczorem jak zabity
    Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął:
    - Tygrysku...!

- Co Prosiaczku?
    - NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Sz. 2008 E. 2010 Lu.2017

Chustomanka Awatar madziuchna23
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Nie wiem co to jest ONM ale wiem, że moja córa w ogóle nie raczkowała i jakoś żaden lekarz się nie przyczepiał, może jakbym ją nosiła w chuście do by zasuwała po podłodze..hmmmm ale to było wieki temu
    Małgosia 23.07.2004
    Piotruś 22.01.2009
    Michasia 26.10.2010
    Matylda 27.03.2012

Uprawnienia umieszczania postów