Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: pasiaki didkowe kontra storczykowe

Chustonoszka
    Miejscowość
    Ruda ÂŚlaska

Domyślnie pasiaki didkowe kontra storczykowe

dziewczyny, które mają takie chusty...no jak się mają jedne do drugich? czy storczyki są "cieńsze" niż didymosy? czy tak samo "mięsiste"?
    Marlenka 09.07.2007
    Olga 27.06.2009

Chustomanka Awatar jana
    Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

szczerz mówiąć to nawet pasiaki didkowe są różne, macałam trzy - dwa były dość grube i nieco sztywne- jeden mięciutki i lejący się i to nie była kwesta złamania, bo jeden z tych sztywniejszych miał ze 20 lat
    W tym momencie jestem na etapie zachwytu nad inką i jest ciensza od paskow didkowych i wg mnie lepiej sie dociaga . takie moje zdanie

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Miałam w rękach pasiaki storcza wydawały się gładkie. Noszę w evce i jest jakby szorstka, ale fajną ma nośność i nie wymaga bardzo dokładnego wiązania.
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Domyślnie

Nie oszukuj się, potrzebujesz i storcza i didka

Chustomanka Awatar lidka
    Miejscowość
    Siemianowice Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kejzi Zobacz posta
    Nie oszukuj się, potrzebujesz i storcza i didka
    kejzi

agatko, przecież pasiaka Storcha możesz wypróbować w końcu Twoja koleżanka ze stoiska progressteronowego jakby ma ich troszkę
    Jeżeli jesteś zainteresowana to pisz na PW dogadamy się co do sposobu odbioru
    Lidka mama Kuby (02.08.2000) i Bartka (28.11.2006).

Sklep z chustami Storchenwiege
    http://www.koala.info.pl
    Doradca Akademii Noszenia

Chustonówka

Domyślnie

Hej
    A czy któraś z Was podzieli się jeszcze opinią na temat różnic między chustami obu tych firm. Jeśli większość z Was ma porównanie, to może udzielicie jakiś wskazówek niedoświadczonym.
    Mnie interesuje, która z chust będzie miała najlepszą nośność, chciałabym mieć taką chustę, która będzie mi służyć kilka lat.
    Chodzi o to, że ja nie lubię zmian, chciałabym mieć jakąś taką w miarę uniwersalną chustę.
    Zdaję sobie sprawę, że może być trudno z doradzeniem czegoś konkretnego, ale będę ogromnie wdzięczna za subiektywne opinie i refleksje dotyczące noszenia w różnych chustach.
    Słyszałam, że pasiaki mają dobrą nośność, ale jak nie ma możliwości porównania ich, to przynajmniej opinie doświadczonych chustonoszek pozwolą na wybór tego, czego mam szukać chociażby na chustostraganie.

Dzięki z góry

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Dorothqo, zobacz w dziale "Recenzje chust" ciut niżej od działu, w którym obecnie jesteśmy. Tam na pierwszej stronie jest akurat recenzja chust Storchenwiege, to tam będzie
    Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).

Chustonoszka
    Miejscowość
    Ruda ÂŚlaska

Domyślnie

kejzi, moze masz racje

lidka, napisalam pw
    Marlenka 09.07.2007
    Olga 27.06.2009

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nika03 Zobacz posta
    Hej
    A czy któraś z Was podzieli się jeszcze opinią na temat różnic między chustami obu tych firm. Jeśli większość z Was ma porównanie, to może udzielicie jakiś wskazówek niedoświadczonym.
    Mnie interesuje, która z chust będzie miała najlepszą nośność, chciałabym mieć taką chustę, która będzie mi służyć kilka lat.
    Chodzi o to, że ja nie lubię zmian, chciałabym mieć jakąś taką w miarę uniwersalną chustę.
    Zdaję sobie sprawę, że może być trudno z doradzeniem czegoś konkretnego, ale będę ogromnie wdzięczna za subiektywne opinie i refleksje dotyczące noszenia w różnych chustach.
    Słyszałam, że pasiaki mają dobrą nośność, ale jak nie ma możliwości porównania ich, to przynajmniej opinie doświadczonych chustonoszek pozwolą na wybór tego, czego mam szukać chociażby na chustostraganie.

Dzięki z góry
    Naprawdę pasiaki dobrze noszą i dobrze noszą się. To bardzo uniwersalne chusty. Każda z nich będzie Ci służyła dobrze i długo.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milorzab Zobacz posta
    Naprawdę pasiaki dobrze noszą i dobrze noszą się. To bardzo uniwersalne chusty. Każda z nich będzie Ci służyła dobrze i długo.
    Dzięki wielkie za odpowiedź. Rozumiem z niej, że nie ma specjalneo znaczenia czy to będzie pasiaczek Storchenwiege czy Didymos?

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nika03 Zobacz posta
    Dzięki wielkie za odpowiedź. Rozumiem z niej, że nie ma specjalneo znaczenia czy to będzie pasiaczek Storchenwiege czy Didymos?
    takich pytan sie tutaj nie zadaje, bo kazda uzytkowniczka moze ci inna odpowiedz dac. To bardzo subiektywne odczucia sa.
    Uzywalam 3 didkowych pasiakow (Simon, Katja, Till) , a tylko jednego storczyka (INKA) i IMO (!) wszystkie 3 sie chowaja do storcha, ale nie znaczy to, ze gorzej nosza. Prawda jest taka, ze jesli masz zamiar nabyc tylko jedna chuste z proponowanych, to bedzie ci ona pieknie i dluygo sluzeyla, a o zaletach innych (lub o wadach) i tak sie nie dowiesz, wiec bierz co ci sie podoba

Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agatka_1979 Zobacz posta
    czy storczyki są "cieńsze" niż didymosy? czy tak samo "mięsiste"?
    Inka Storcha jest grubsza od Simona i Katji i porownywalne z Tillem.

Domyślnie

ja bym brała inkę, storcze to wspaniałe chusty, ładniejsze niz pasiaki didka moim zdaniem

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kejzi Zobacz posta
    ja bym brała inkę, storcze to wspaniałe chusty, ładniejsze niz pasiaki didka moim zdaniem
    Dziękuję Kejzi. Cieszę się, że wyraziłaś swoją opinię. Zdaję sobie sprawę, że każdemu może odpowiadać coś innego. Ja jednak nie mam możliwości popróbowania i potestowania rżóżnych chust, a chcę kupić jakąś uniwersalną... uniwersalną w tym sensie, że będzie mi służyć przez jesień, zimę i pewnie wiosnę - i będzie dobrze nosić.

Jeśli któraś z Was zechce jeszcze napisać swoje zdanie na temat różnic miedzy tymi chustami, to będzie to dla mnie bardzo pomocne.

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Moja Anna, to jak na razie najlepsza chusta, a teraz jeszcze czekam na Inkę. Zamawiam też girasola dziką orchideę - chociaż w ciemno, bo żadnego girasola nie miałam w ręku
    Ale jak się zdarzy, to chciałabym popróbować Jima didkowego, z tym, że nie mam ciśnienia jakoś na to. Wydaje mi sie, że 2 pasiaki storcza to już i tak jest wypas (kolorystyczny też właściwie....)

Chustomanka
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    takich pytan sie tutaj nie zadaje, bo kazda uzytkowniczka moze ci inna odpowiedz dac. To bardzo subiektywne odczucia sa.
    Uzywalam 3 didkowych pasiakow (Simon, Katja, Till) , a tylko jednego storczyka (INKA) i IMO (!) wszystkie 3 sie chowaja do storcha, ale nie znaczy to, ze gorzej nosza. Prawda jest taka, ze jesli masz zamiar nabyc tylko jedna chuste z proponowanych, to bedzie ci ona pieknie i dluygo sluzeyla, a o zaletach innych (lub o wadach) i tak sie nie dowiesz, wiec bierz co ci sie podoba
    Dokładnie tak! Ja z pasiaków znam tylko Inkę i Hoppa, nawet nie macałam żadnego pasiastego Didka. Mam różne indio, ale pasiak wystarcza mi jeden - moja kochana Inka. Świetnie się nosi, cudownie łamie - moja jest już w tej chwili jak flanelowy kocyk, super nosi, chyba jako ostatnia opuści mój stosik (a może w ogóle go nie opuści?).
    Aga,

mama Zosi (14.01.2008), Adasia (13.12.2005 - 34 tc, 1180 g) i Lili (18.01.2012)

Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    Uzywalam 3 didkowych pasiakow (Simon, Katja, Till)
    zapomnialam, ze nosilam jeszcze w Lisie i Jimie (pseudo pasiaku). Oczywiscie dalej uwazam, ze Inka byla z nich najlepsza, ale i najbardziej ukochana, wypieszczona, zlamana, dlatego moze wiec taka nieobiektywna moja opinia

Cytat Zamieszczone przez nika03
    Jeśli któraś z Was zechce jeszcze napisać swoje zdanie na temat różnic miedzy tymi chustami, to będzie to dla mnie bardzo pomocne.
    Roznica oczywiscie kolorystyczna jest glowna. Wszystkie pasiaki didka, z ktorymi mialam przyjemnosc, maja porownywalna nosnosc, jak dla mnie konczaca sie w okolicach 13 kg dziecka. Przy ciezszym dziecku juz inne chusty sa dla mnie lepsze. Lisa Til i Katja to prawie taka sama grubosc, Jim i Simon sa ciensze. Mi lepiej nosi sie w grubszych chustach, wiec moj ranking tych pasiaczkow przedstawia sie tak (chociaz roznice naprawde niewielkie):
    1) Lisa
    2) Till
    3) Jim
    4) Simon
    5) Katja (to byla zwykla bawelniana Katja, bez dodatku welny)

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Doszłą moja Inka - jest super, porównywalna z Anną. One obie "same się wiążą" i noszą jak zamurowane. Od dzisiaj jestem storczofanką i już chyba ( ) zakończyłam eksperymenta chustowe Na upał mam Nati no cotton i chwatit
    Aha mąż spojrzał, jak się motam w inkę i powiedział, że piękna chusta!
    Bo ona jest "etniczna" !

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

a ja chyba wolę didymosy ale chyba bardziej za wzór i kolor.. storche nigdy do mnie nie przemówiły i być może dlatego ta chusta lezy niezłamana i jakoś niespecjalnie wynoszona..
    pasiaki didka są rzeczywiście nierówne. ( IMO Storcha również
    inna jest katja, inny jim, inne są standarty.
    jima uwielbiam i super mimo cienkości nosi się wnim 3 latka! katja była dla mnie za gruba. Simona kocham za kolory.

ze storchy urzekła mnie tylko inka swymi kolorami ale nigdy akurat jej nie miałam więc sie nie wypowiem

niko - ciężko ci będzie wedle opinii z forum wybrać chustę, bo każdemu coś innego pasuje.. jedni lubia chusty mięsiste, inni sztywne lub śliskie. każdemu coś innego pasuje i dlatego mamy taką różnorodność

naprawdę wybieraj wedle tego co CI SIĘ PODOBA wzorem i kolorem. to naprawdę ważne

Domyślnie

A... jeszcze jim, toż to cudo, jest bardzo elegancki, zrobiony z czarnej i czerwonej nitki i pięknie się mieni.

Uprawnienia umieszczania postów