dziewczyny, które mają takie chusty...no jak się mają jedne do drugich? czy storczyki są "cieńsze" niż didymosy? czy tak samo "mięsiste"?
dziewczyny, które mają takie chusty...no jak się mają jedne do drugich? czy storczyki są "cieńsze" niż didymosy? czy tak samo "mięsiste"?
Marlenka 09.07.2007
Olga 27.06.2009
szczerz mówiąć to nawet pasiaki didkowe są różne, macałam trzy - dwa były dość grube i nieco sztywne- jeden mięciutki i lejący się i to nie była kwesta złamania, bo jeden z tych sztywniejszych miał ze 20 lat
W tym momencie jestem na etapie zachwytu nad inką i jest ciensza od paskow didkowych i wg mnie lepiej sie dociaga . takie moje zdanie![]()
Miałam w rękach pasiaki storcza wydawały się gładkie. Noszę w evce i jest jakby szorstka, ale fajną ma nośność i nie wymaga bardzo dokładnego wiązania.
Mati - 19 kwietnia 2005
Lilianka - 04 stycznia 2009
www.MamaZen.pl - CHUSTY: Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.
Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13
Doradca Noszenia ClauWi®
Nie oszukuj się, potrzebujesz i storcza i didka![]()
Lidka mama Kuby (02.08.2000) i Bartka (28.11.2006).
Sklep z chustami Storchenwiege
http://www.koala.info.pl
Doradca Akademii Noszenia
Hej
A czy któraś z Was podzieli się jeszcze opinią na temat różnic między chustami obu tych firm. Jeśli większość z Was ma porównanie, to może udzielicie jakiś wskazówek niedoświadczonym.
Mnie interesuje, która z chust będzie miała najlepszą nośność, chciałabym mieć taką chustę, która będzie mi służyć kilka lat.
Chodzi o to, że ja nie lubię zmian, chciałabym mieć jakąś taką w miarę uniwersalną chustę.
Zdaję sobie sprawę, że może być trudno z doradzeniem czegoś konkretnego, ale będę ogromnie wdzięczna za subiektywne opinie i refleksje dotyczące noszenia w różnych chustach.
Słyszałam, że pasiaki mają dobrą nośność, ale jak nie ma możliwości porównania ich, to przynajmniej opinie doświadczonych chustonoszek pozwolą na wybór tego, czego mam szukać chociażby na chustostraganie.
Dzięki z góry
Dorothqo, zobacz w dziale "Recenzje chust" ciut niżej od działu, w którym obecnie jesteśmy. Tam na pierwszej stronie jest akurat recenzja chust Storchenwiege, to tam będzie![]()
Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).
kejzi, moze masz racje
lidka, napisalam pw![]()
Marlenka 09.07.2007
Olga 27.06.2009
takich pytan sie tutaj nie zadaje, bo kazda uzytkowniczka moze ci inna odpowiedz dac. To bardzo subiektywne odczucia sa.
Uzywalam 3 didkowych pasiakow (Simon, Katja, Till) , a tylko jednego storczyka (INKA) i IMO (!) wszystkie 3 sie chowaja do storcha, ale nie znaczy to, ze gorzej nosza. Prawda jest taka, ze jesli masz zamiar nabyc tylko jedna chuste z proponowanych, to bedzie ci ona pieknie i dluygo sluzeyla, a o zaletach innych (lub o wadach) i tak sie nie dowiesz, wiec bierz co ci sie podoba![]()
ja bym brała inkę, storcze to wspaniałe chusty, ładniejsze niz pasiaki didka moim zdaniem
Dziękuję Kejzi. Cieszę się, że wyraziłaś swoją opinię. Zdaję sobie sprawę, że każdemu może odpowiadać coś innego. Ja jednak nie mam możliwości popróbowania i potestowania rżóżnych chust, a chcę kupić jakąś uniwersalną... uniwersalną w tym sensie, że będzie mi służyć przez jesień, zimę i pewnie wiosnę - i będzie dobrze nosić.
Jeśli któraś z Was zechce jeszcze napisać swoje zdanie na temat różnic miedzy tymi chustami, to będzie to dla mnie bardzo pomocne.
Moja Anna, to jak na razie najlepsza chusta, a teraz jeszcze czekam na Inkę. Zamawiam też girasola dziką orchideę - chociaż w ciemno, bo żadnego girasola nie miałam w ręku![]()
Ale jak się zdarzy, to chciałabym popróbować Jima didkowego, z tym, że nie mam ciśnienia jakoś na to. Wydaje mi sie, że 2 pasiaki storcza to już i tak jest wypas(kolorystyczny też właściwie....)
Dokładnie tak! Ja z pasiaków znam tylko Inkę i Hoppa, nawet nie macałam żadnego pasiastego Didka. Mam różne indio, ale pasiak wystarcza mi jeden - moja kochana Inka. Świetnie się nosi, cudownie łamie - moja jest już w tej chwili jak flanelowy kocyk, super nosi, chyba jako ostatnia opuści mój stosik (a może w ogóle go nie opuści?).
Aga,
mama Zosi (14.01.2008), Adasia (13.12.2005 - 34 tc, 1180 g) i Lili (18.01.2012)
zapomnialam, ze nosilam jeszcze w Lisie i Jimie (pseudo pasiaku). Oczywiscie dalej uwazam, ze Inka byla z nich najlepsza, ale i najbardziej ukochana, wypieszczona, zlamana, dlatego moze wiec taka nieobiektywna moja opinia
Roznica oczywiscie kolorystyczna jest glowna. Wszystkie pasiaki didka, z ktorymi mialam przyjemnosc, maja porownywalna nosnosc, jak dla mnie konczaca sie w okolicach 13 kg dziecka. Przy ciezszym dziecku juz inne chusty sa dla mnie lepsze. Lisa Til i Katja to prawie taka sama grubosc, Jim i Simon sa ciensze. Mi lepiej nosi sie w grubszych chustach, wiec moj ranking tych pasiaczkow przedstawia sie tak (chociaz roznice naprawde niewielkie):Zamieszczone przez nika03
1) Lisa
2) Till
3) Jim
4) Simon
5) Katja (to byla zwykla bawelniana Katja, bez dodatku welny)
Doszłą moja Inka - jest super, porównywalna z Anną. One obie "same się wiążą" i noszą jak zamurowane. Od dzisiaj jestem storczofankąi już chyba (
) zakończyłam eksperymenta chustowe
Na upał mam Nati no cotton i chwatit
Aha mąż spojrzał, jak się motam w inkę i powiedział, że piękna chusta!
Bo ona jest "etniczna" !
a ja chyba wolę didymosyale chyba bardziej za wzór i kolor.. storche nigdy do mnie nie przemówiły i być może dlatego ta chusta lezy niezłamana i jakoś niespecjalnie wynoszona..
pasiaki didka są rzeczywiście nierówne. ( IMO Storcha również![]()
inna jest katja, inny jim, inne są standarty.
jima uwielbiam i super mimo cienkości nosi się wnim 3 latka! katja była dla mnie za gruba. Simona kocham za kolory.
ze storchy urzekła mnie tylko inka swymi kolorami ale nigdy akurat jej nie miałam więc sie nie wypowiem
niko - ciężko ci będzie wedle opinii z forum wybrać chustę, bo każdemu coś innego pasuje.. jedni lubia chusty mięsiste, inni sztywne lub śliskie. każdemu coś innego pasuje i dlatego mamy taką różnorodność![]()
naprawdę wybieraj wedle tego co CI SIĘ PODOBA wzorem i kolorem. to naprawdę ważne![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
A... jeszcze jim, toż to cudo, jest bardzo elegancki, zrobiony z czarnej i czerwonej nitki i pięknie się mieni.