Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 27

Wątek: dzien dobry! macie nową koleżankę!

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie dzien dobry! macie nową koleżankę!

Chciałam się przywitać. mam na imię Sylwia i jestem trochę onieśmielona, gdyż nigdy w życiu nie należałam do żadnego internetowego forum itp. Tak więc sukces zalogowania tutaj bardzo mnie cieszy bo ja jestem bardzo antytechniczna. Powiem cos o sobie. Zaczęłam 9 miesiac ciązy, która przebiega u mnie na szczęscie bezproblemowo, ale za to w dosc skrajnych warunkach. Mianowicie gram i śpiewam w zespole bębniarskim (muzyka brazylijska - batucada) i prowadze bardzo szybki tryb życia (pracowałam jako kurier rowerowy, i jestem ogólnie nadpobudliwa, i nie zamierzam z tym walczyc, he). Wczoraj gralismy koncert na którym spotkałam dawno niewidziana koleżankę i ona właśnie poleciła mi to forum. Całą ciąze przejezdziłam na rowerze (i wciąz jezdze wywołując dziwne reakcje na ulicach), i jedyne co mnie bolało to opinie ludzi dookoła. czyli, ze jestem: nieodpowiedzialna, egoistka, ze nie umiem przystopowac (zarówno z koncertowaniem, jak i rowerem, pływaniem, chodzeniem, podrózowaniem, oraz z tym ze nie zamierzam oddac do schroniska psa, kota i moich szczurów tylko dlatego ze bede miała dziecko).
    Kolezanka, która poleciła mi to forum powiedziała , ze tutaj jest dużo ciekawych osób i "wariatek", ze zdrowym podejsciem do odmiennego stanu. I faktycznie - nie ma tu o chorobach, zgagach, dołach....Tylko pozytywne aspekty.
    Od zawsze wiedziałam , ze będę moje dziecko nosić w chuscie - jakzeby inaczej. Jednak jestem w tym temacie laikiem ,ale przegladałam juz chuściarski słownik i obiecuje , ze bede sie szybko uczyć.
    A najbardziej to mnie nurtuje jedno pytanie (moze nawet nie do konca głupie): Od kiedy bobasa mozna zamontować w chustę i w jaka to powinna być chusta - ten poczatkowy model?
    Pozdrawiam wszystkie CHUSTOFANKI! Ahoj!

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

witaj
    dziecko do chusty wkładasz od chwili, w której poczujesz, że masz na to siłę i ochotę
    Poczytaj o chustach, zobaczysz, że wybór jest duży. Najprostsze w obsłudze (wbrew pozorom!) są dla takiego zupełnego malucha długie wiązane, elastyczna albo tkana.

Chusteryczka

Domyślnie

hej Bębniarko (zakładam, że w zespole bębniarskim bębnisz, czy nie? )mój małż kupe czasu był perkusistą, swietne klimaty. Nie masz tak, że wciąż proponują Ci się położyć))))) ja też w zasadzie jestem nadaktywna i do konca nie zwalniałam, a rodzić poszłam na piechotę (ale bliiiisko mam) bądź w zgodzie ze sobą i ćwicz asertwyność, uodparniaj się na dzwine spojrzenia...jak urodzisz i się zachustujesz to dopiero się zacznie...)) a nie lepiej mu w wózku?))) pozdrrrrawiam!

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

No to widze, ze teraz dopiero będe miała problem - wybór chusty. A dla mnie kolorki, paseczki, mazgaje kwiatki to raj na ziemi. Cos wybiore - licze , że mi doradzicie.
    Tak, juz to słyszę uszami wyobrazni: A W WÓZKU MU NIE LEPIEJ?
    A bębnie na potęgę - zespól sie nazywa Sambasim, jakby ktos mial ochote zobaczyc posłuchac to zapraszam na myspace lub you tube.
    Jeju, to wychodzi na to ze to mozna juz prawie od początku dziecko zachustowac. Bardzo mnie to cieszy! Wszędzie sobie pójdziemy i nie bede musiała dresiarzy prosic po przystankach zeby mi wózek do autobusu wrzucali. No cudownie!Lalaaa

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

sylvetta witaj
    Ale tu pozytywnie zakręcone fluidy w tym wątku wyczuwam

Wybór chusty to nie łatwa sprawa, ale jaka przyjemna

A chustowanie to bajka...mój syn właśnie zasnał w kółkowej i pisze tego posta z Młodym przyklejonym do siebie...cudo!
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Witaj
    fajnei że do nas dołaczylas
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustoholiczka Awatar JustNik

Domyślnie

hej Sylvetta Witaj !
    zachustoj mlodego obywatela / obywatelke jak szybko sie da ktos madrze prawi zebys chustowala jak sie sama poczujesz na silach. ja zrobilam to tak - osobiscie poczulam sie na silach jak mala miala 2 tygodnie (bo juz nas wywialo na pierwszy wyjazd wakacyjny nad ocean - takie malenstwo w plenerze to sensacja nie lada) natomiast od pierwszego dnia po urodzeniu chustowal ja tata, no bo on sie az tak nie zmeczyl koncem ciazy i wydarzeniami okoloporodowymi ) Wiecej wykorzystaj chlopa, uswiadom przed pojawieniem sie dziecka, idzcie juz teraz na jakies spoktanie chustowe tam gdzie mieszkasz, zeby wiedziec co i jak jak juz bedzie kogo do chusty pakowac. Powodzenia i pozdrowienia!

Smile

witajcie i dużo czasu na czytanie życzę, bo tu wsysa
    MADAME GOOGOO® :: NOSIDEŁKA MEI TAI, ERGONOMICZNE I HYBRYDOWE, JEDWABNE CHUSTY KÓŁKOWE, POUCH

Doradca Noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Witaj koleżanko
    Miłego początków motania
    Tylko uważaj to forum strasznie zasysa...

Chustofanka Awatar JKG
    Miejscowość
    miedziowy zakątek

Domyślnie

Hej hej
    Po dawce bębnienia malucha kwilenie Ci chyba nie straszne ))
    Super że jesteś
    Ostatnio edytowane przez JKG ; 28-08-2009 o 19:42
    Małgorzatka 7 lipiec 2004
    Tomaszek 13 maja 2008

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka,
    byłoby ciemno i mroczno,
    ciemniej i mroczniej
    niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej -
    mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów.
    Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie."
    (Julian Ejsmon)

Chustomanka Awatar jana
    Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

witaj !!
    też czuję te pozytywne fluidki

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Witaj! Czytaj! i bądź z nami,bo fajnie nam z sobą

Chusteryczka

Domyślnie

"Drum'n'Bass" jeden z moich ukochanych gatunów

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Witaj w realnym życiu nie miałybyśmy się szans spotkać - coraz bardziej mnie to forum zaskakuje (pozytywnie)
    Ja wsadziłam synka do chusty tydzień po porodzie - poszliśmy do miasta zarejestrować małego
    Ostatnio edytowane przez lalika ; 28-08-2009 o 15:39

Chusteryczka Awatar mimka
    Miejscowość
    Francja póki co...

Domyślnie

też wyczuwam pozytywną energię! dzięki
    poszłabym chętnie się wyszaleć na Wasz koncert... super gracie! Dzidziuś będzie się uspokajał przy bębnieniu, żadne tam jakieś nudne kołysanki ;p
    ja, jak będę miała następnego chuścioszka, to na pewno na początek wybiorę elastyczną.

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Dzięki za porządne przyjęcie! Właśnie tego się po Was spodziewałamNo co za dzień- zainicjowałam się na forum chustowym i po raz pierwszy widziałam twarz swojej córki (na usg "doktór Wiktór " za friko przełączył aparature na 3d, i jak zaczęłam się smiać ze dziecko na dużego klipa to sie chłop rozbawił i pyknął fote; dobrze ze nie wyszła zbyt wyraźnie bo był celebrowała cały 9 miesiąc).
    Podejęłam decyzję - NABYWAM OTO CHUSTĘ dla mojej przyszłej córki (nie wiem jak jej dać na imię - córce a nie chuście). Czyli na początek elestyczną tak?
    A czy wielkosc bobasa ma znaczenie? Bo ja wiem , ze moja nie bedzie duża. Przypuszczam ze jakies 2,8 kg.

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

Witamy
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Witaj
    Wielkość malucha nie ma znaczenia przy wyborze chusty (przynajmniej na początku).
    Chustę dobierasz do swojego\męża rozmiaru.

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

oo, ale się lublin rozwija na forum Witaj!

ja też polecam elastyczną- sama zaczęłam od tkanej, miałam z nią spory problem i trochę się zniechęciłam na początku. jak potem testowałam elastyka to żałowałam że to nie była moja pierwsza chusta.
    A jak ci się przestanie podobać to zamieniasz ją na chustostraganie na jakąś tkaną itd. itd.
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

Witaj
    Ja moja mala wlozylam do elastyka trzeciego dnia....jeszcze w szpitalu
    Ostatnio edytowane przez Noriska ; 29-08-2009 o 08:15

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Uprawnienia umieszczania postów