Gdzie to dziecko ma nóżki
Załącznik 1495
Gdzie to dziecko ma nóżki
Załącznik 1495
już widać![]()
W. Środkuw instrukcji chusta.pl tez jest coś takiego
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
można tak![]()
![]()
To chyba jest pozycja buddy...
Ja się przyznam, że tak próbowałam - pierwsze próby z pouchem już blisko dwa lata temu- zgodnie z instrukcją do chusty.pl.
Jednak cały czas przytrzymywałam Kaję bo miałam wrażenie, że mi "przekoziołkuje". Szybko więc zrezygnowałam z tej pozycji
Agnieszka - kobieta, żona, mama dwóch uroczych dziewczynekwww.melkaj.blogspot.com
mei tai-e, chusty kółkowe
wlasnie, jakos malo stabilnie to wyglada. tez bym sie bala, ze dziec wypadnie. a przeciez w kieszonce to ma byc tak przytulasnie
to jest pozycja buddy, nozki sa po turecku skrzyzowane. Chyba nie jest idealna (kregoslup) ale mi powiedziano ze na chwile ok. I wlozylam tak na pol godziny, bylo nam obu zabawnie
Tylko w metrze corka schowala tez raczki i ludzie na mnie dziwienie patrzyli,aż jakas Pani podeszla i szepnela ze łzami w oczach, ze czasem sie takie kalekie dzieci rodza bez raczek i nozekwiec ja wyjelam i "po bożemu" w 2x zawiazalam. i bylo zbiorowe
![]()
niezła historia
niezla pozycjaja bym jednak tak dziecka nie wpakowala w chuste
ja uważam, że jeśli już ktoś się upiera na przodem do świata, to na krótko i na rękach, z podkurczonymi nogami i kręgosłupem opartym o klatkę piersiowią noszącego, tak, żeby byl w pozycji półleżącej..
w pozycji buddy jest jednak zbyt duży nacisk klatki piersiowej noszącego na kręgosłup dziecka.
ja osobiście bym tak nie nosiła. nie wydaje mi się to stabilne.. jezeli już nóżki bym wypuściła luźno a podtrzymywała tułów dziecka i tak.. wiec nie wiem czy to ma sensu.. generalnie nie lubię noszenia dzieci przodem bo uważam, że to trochę mija się z celem noszenia w chuście - zaspakajania wyciszania dziecka - nosząc przodem dziecko jest narażone na mase bodźców i ma problem z wyciszeniem sie - nawet nosząc na plecach dziecko dajemy mu mozliwość schowania i utulenia się w nas. W tej pozycji dziecko nie ma takiej szansy.
ciekawskie dziecie może zwiedzać świat na plecach lub na biodrze rodzica![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl