Gdzie to dziecko ma nóżki
Załącznik 1495
Gdzie to dziecko ma nóżki
Załącznik 1495
już widać![]()
W. Środkuw instrukcji chusta.pl tez jest coś takiego
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
można tak![]()
![]()
To chyba jest pozycja buddy...
wlasnie, jakos malo stabilnie to wyglada. tez bym sie bala, ze dziec wypadnie. a przeciez w kieszonce to ma byc tak przytulasnie
to jest pozycja buddy, nozki sa po turecku skrzyzowane. Chyba nie jest idealna (kregoslup) ale mi powiedziano ze na chwile ok. I wlozylam tak na pol godziny, bylo nam obu zabawnie
Tylko w metrze corka schowala tez raczki i ludzie na mnie dziwienie patrzyli,aż jakas Pani podeszla i szepnela ze łzami w oczach, ze czasem sie takie kalekie dzieci rodza bez raczek i nozekwiec ja wyjelam i "po bożemu" w 2x zawiazalam. i bylo zbiorowe
![]()
ja osobiście bym tak nie nosiła. nie wydaje mi się to stabilne.. jezeli już nóżki bym wypuściła luźno a podtrzymywała tułów dziecka i tak.. wiec nie wiem czy to ma sensu.. generalnie nie lubię noszenia dzieci przodem bo uważam, że to trochę mija się z celem noszenia w chuście - zaspakajania wyciszania dziecka - nosząc przodem dziecko jest narażone na mase bodźców i ma problem z wyciszeniem sie - nawet nosząc na plecach dziecko dajemy mu mozliwość schowania i utulenia się w nas. W tej pozycji dziecko nie ma takiej szansy.
ciekawskie dziecie może zwiedzać świat na plecach lub na biodrze rodzica![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl