Pokaż wyniki od 1 do 20 z 604

Wątek: Stripping i "czyszczenie" pieluch

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

I już wszystko wiem. Dziękuję!

Chusteryczka Awatar mamafranka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

a ja czytam czytam czytam i coraz głupsza jestem...
    błagam powiedzcie, czy formowanki z polarem mogę namoczyć na noc w kwasku??
    a gotowanie formowanek z polarem??
    odpowiedzcie prosze bo pranie czeka i nie wiem czy wywalać te formowanki czy gotowac??
    Ostatnio edytowane przez mamafranka ; 14-12-2010 o 16:07

Małe rączki potrafią ulepić kwiatek z plasteliny, narysować słońce roześmiane, zbudować domek z klocków. Małe raczki potrafią spleść się nad szyją i otrzeć łzy. W małych rączkach mieści się cała miłość.

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

jest spora różnica w chłonności "starych" babyett a nowej, mimo, że stare są swiezo po strippingu. Normalka czy coś źle robię? Pieluchy wyprałam, namoczyłam: formowanki w kwasku, AIO w ludwiku całą noc, potem wypłukałam i wyprałam w 60 stopniach.

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Ja jestem nowa w temacie, tzn od m-ca stosujemy wielo,narazie tylko w dzien i w domu.
    Mam poki co niewiele pieluch (1 AIO Bbh, 1 IB SIO, 1 Charlie Banana kieszonka, jakis otulacz, dodatkowe wklady i tetre) jestem na etapie dokupywania
    Ciagle mam watpliwosci w temacie prania, tzn w czym prac? Narazie wszystkie dzieciowe plyny do prania, ktore mialam zawieraja mydlo. Czytalam cos o ekolkulach, ale jeszcze nie wiem z czym to sie je ;/
    Jakie plyny stosujecie? Czy przejmujecie sie tym mydlem? czy poprostu nie przywiazujecie do tego wagi, ale za to robicie raz na jakis czas kuracje pieluchom? tzn kwasek, soda, stripping itp.

Na etykiecie pisze, ze tego mydla jest 5-15%, narazie nie zauwazylam, zeby wplywalo to na chlonnosc pieluch.

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

lepszy od płynu jest proszek,lovela,dzidzius jelp.podobno zawiera mniej mydła.sypie sie polowe albo 1/3 zalecanej porcji.mozna dodac jakis dodatek antybakteryjny.
    o ekokulach sie nie wypowiem bo nie miałam.
    ja jak narazie nie robilam pieluchom zadnej kuracji.nie mam problemow z chlonnoscia ani ich zapachem.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Dzisiaj kupilam proszek Bobas, tam pisze, ze mydla jest mniej niz 5%

A mam jeszcze pytanko o suszenie. Czy ktoras suszy cos na kaloryferach? (poza tetra oczywiscie ) Kiedys mi jedna dziewczyna napisala, ze nie wolno suszyc na grzejnikach, ale nie dopytalam czy chodzi o wszystkie rodzaje pieluch, czy tylko te z pulem. Albo np czy same wklady do IB, badz takie frotte z charlie banany czy nie mozna wrzucic na grzejnik.
    Narazie nie mam suszarki elektr. wiec grzejniki bardzo by przyspieszyly proces suszenia

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

tylko te z pulem sa niewskazne do suszenia na kaloryferze .bo sie pul zniszczy.reszte mozna suszyc na kaloryferze wszystko oprocz puli tak susze.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustomanka Awatar mamaHani
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dagula Zobacz posta
    Dzisiaj kupilam proszek Bobas, tam pisze, ze mydla jest mniej niz 5%

A mam jeszcze pytanko o suszenie. Czy ktoras suszy cos na kaloryferach? (poza tetra oczywiscie ) Kiedys mi jedna dziewczyna napisala, ze nie wolno suszyc na grzejnikach, ale nie dopytalam czy chodzi o wszystkie rodzaje pieluch, czy tylko te z pulem. Albo np czy same wklady do IB, badz takie frotte z charlie banany czy nie mozna wrzucic na grzejnik.
    Narazie nie mam suszarki elektr. wiec grzejniki bardzo by przyspieszyly proces suszenia
    Wkłady myślę, ze spokojnie możesz suszyć na grzejniku, tylko pulowych pieluch nie polecam. Ja suszyłam też formowanki.

Uprawnienia umieszczania postów