Dobra, powiedzcie tylko, w jakiej kolejności, zeby miało sens - najpierw zupa kwaskowa na całą noc, a później striping czy odwrotnie?
Dobra, powiedzcie tylko, w jakiej kolejności, zeby miało sens - najpierw zupa kwaskowa na całą noc, a później striping czy odwrotnie?
a co się dzieje?
przecieka? nie chłonie?
w czym normalnie pierzesz? i jak?
Kasia
mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe
Nie ma zadnej tragedii, ale chcę je oczyścić. Zwłaszcza wkłady do kieszonek są twarde, zrzaszałe.
No i chyba zrobię tak, że namoczę na noc w kwasku, a rano będę prała w samej wodzie. Mam pytanie, co do PULi - czy kwasek im nie zaszkodzi? I jeszcze jedno, jaka jest różnica w efekcie między moczeniem pieluch w płynie do mycia naczyń, a w kwasku? Bo z drugiej strony, skoro nie powinno się prać kieszonek w płynach piorących, to czy płyn do mycia naczyń jest ok????
edit: Noramlnie piorę w 60 stopniach z proszkiem antybakteryjnym, najpierw płyczę, później priorę w Bobasie i tym proszku, później znów plucze.
PUL z kwaskiem się nie lubi podobno...
Bylam: ulisia
PULom oszczędziłabym kwasku
wkładki do gorącego wody z kwaskiem i zostaw na noc - potem płukanie w pralce i pranie
jeśli nadal będą takie szare - dodaj trochę sody do następnego prania
Kasia
mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe
Dzięki. A co ze strippingiem? Po operacji z kwaskiem, zamiast normalnego prania z prochami, mogę je popłukać do bólu?
ja bym najpierw je wypłukała ze złogów - czyli stripping a potem moczenie w kwasku, które usunie pozostałości i dodatkowo zmiękczy a dopiero potem soda jak będą jeszcze potrzebowały wybielenia i zmiękczenia
tylko nie dawaj razem kwasku i sody jednocześnie
tak jak pisały dziewczyny wyżej - pula lepiej nie kwaskować
Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)