No właśnie o prądzie jeszcze zapomniałam. Ala, to chyba jest dobre co mówisz. Moje na razie leżakują w kwasku, ale jeśli to będzie za mało to jeszcze wypiorę w kwasku. A mega dawka to ile kwasku i sody na kg wsadu??
No właśnie o prądzie jeszcze zapomniałam. Ala, to chyba jest dobre co mówisz. Moje na razie leżakują w kwasku, ale jeśli to będzie za mało to jeszcze wypiorę w kwasku. A mega dawka to ile kwasku i sody na kg wsadu??
![]()
4pupy - naturalnie dla pupy
"Czy nie starczy, że ogród jest piękny?
Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki?"
D. Adams
kwasek miałam w opakowaniach po 50gram i dałam 5 opakowań, a sodę taką 20% gratis, heheh więc nie pamietam ile tam bylo ale podobnie co kwasku chyba i też dałam 5. Pralkę mam maksymalnie 5kg ale włożyłam mniej, moze ok 4kg aby lepiej się wymieszało
prania byly na 90st
Czy Wy tą sodę jednocześnie z kwaskiem stosujecie? Czu jedno po drugim?
Bo razem to chyba nie ma sensu - kwasek przereaguje z sodą (zasada) i się nawzajem zneutralizują. A tu chodzi o to, żeby przereagowały z osadami na pieluchach![]()
![]()
4pupy - naturalnie dla pupy
"Czy nie starczy, że ogród jest piękny?
Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki?"
D. Adams
czy pieluchy bambusowe kikko moge namoczyc w kwasku strasznie zrobily sie szorstkie i twarde i nie wiem co mam z nimi robic a tak je lubilam ...
no i czy ja mam je gotowac z tym kwaskiem ??? bo je pierze sie w 60 stopniach niby raz je puscilam na gotowanie i nic im nie bylo
a czy wkladki z flipa mobe gotowac w tym kwasku ? czy tylko namaczac ?
z tego co zrozumialam to w kwasku nie mozna moczyc pulu czyli JBD tez nie (?) bo tam tez jest tez pul i w IB tez chyba jest
bardzo prosze o rade
Helenka 05.11.2009 Zuzia 20.09.2007