Dziewczęta a można zrobic stripping pieluchom AIO bez wypinanych wkładek? Bo moje nowe-używane IB tak walą że oddałam Majki mocz do analizy. Trochę się boję tak je męczyć, zniszczą się może![]()
Dziewczęta a można zrobic stripping pieluchom AIO bez wypinanych wkładek? Bo moje nowe-używane IB tak walą że oddałam Majki mocz do analizy. Trochę się boję tak je męczyć, zniszczą się może![]()
Lilka,może Mai zęby idą?wtedy zapach moczu robi się bardzo ostry.
Eeee zębów to ona ma 12 a nigdy tak nie śmierdziało. Pediatra podejrzewa bakterie w moczu, ale to dziwne że tylko kilka pieluszek śmierdzi a inne nie.... A śmierdzi między innymi AIO i nie wiem czy to prać w wysokich temp bo może się popsuje ...
Powiedzcie mi jeszcze, skąd mam wiedzieć, że nie ma już piany w pralce, skoro mam pralkę ładowaną od góry![]()
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
Włąśnie nastawiłąm na całonocne namaczanie pieluchy i wkłądy w occie ale zmienie na kwasek bo podobno gumki żle na tym wychodzą, a wszystkie PULe do gorącej wody z płynem do naczyń. Zbaczymy co będzie bo IB walą niemiłosiernie i wkurza mnie to strasznie.
W czym można jeszcze namoczyć PULe jeśli się nie posiada proszku do prania pieluch?
ugotowałam,
jakby lekko zmiękły i wyjaśniały ale spektakularnych efektów nie ma, może dlatego że zawsze piorę na 60stopni i często na 90
Aś, Julek '08 i Alik '11
Uprzejmie donoszę że po całonocnym namaczaniu PULi w płynie do mycia naczyń (z braku laku) i pieluch w kwasku cytrynowym oraz czterokrotnym praniu w 60 st. nie śmierdzi nic jak na razie.
Możemy odnotować kolejny strippingowy sukces!![]()
wstawiłam zupę słodko-kwaśną czyli bambusowo-kwaskowąciekawe co z tego wyjdzie
Aś, Julek '08 i Alik '11
wczoraj ugotowalam zupke z kwaskiem jakiegos olsniewajacego efektu nie ma ale chyba mala poprawa jest dzieki za pomoc
Helenka 05.11.2009 Zuzia 20.09.2007
magdo
a do rosoł kwaśno- pieluchowego to trzeba uprać jakoś specjalnie czy takie suche prosto z szyflady?
bo mam stos tetry bambusowej, a mała odpieluchowana i chciałam oczyścić te pieluchy
Aś, Julek '08 i Alik '11
luandziu,bambusy,bawełna,konopie etc. można moczyć i gotować w kwasku,natomiast PUL i wszelkie pieluchy z PULem na własną odpowiedzialność,ja bym je namoczyła w gorącej wodzie z kwaskiem i zostawiła na jakiś czas,potem bym zmieniła wodę na gorącą i znowu dosypała kwasku i też zostawiłabym.
po prostu kwasek najlepiej działa w gorącej wodzie,ale samo gotowanie może PUL naruszyć więc trzeba znaleźć kompromis w AIO.
Atelko-byleby były czyste,nieważne czy mokre czy suche![]()
ja dzisiaj niechcący zrobiłam stripping... zapomniałam wsypać proszku do prania...
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.