Pokaż wyniki od 1 do 20 z 604

Wątek: Stripping i "czyszczenie" pieluch

Mieszany widok

Chusteryczka

Domyślnie

Dziewczęta a można zrobic stripping pieluchom AIO bez wypinanych wkładek? Bo moje nowe-używane IB tak walą że oddałam Majki mocz do analizy. Trochę się boję tak je męczyć, zniszczą się może

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Lilka,może Mai zęby idą?wtedy zapach moczu robi się bardzo ostry.

Chusteryczka

Domyślnie

Eeee zębów to ona ma 12 a nigdy tak nie śmierdziało. Pediatra podejrzewa bakterie w moczu, ale to dziwne że tylko kilka pieluszek śmierdzi a inne nie.... A śmierdzi między innymi AIO i nie wiem czy to prać w wysokich temp bo może się popsuje ...

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Wrocławia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lilka_l Zobacz posta
    Eeee zębów to ona ma 12 a nigdy tak nie śmierdziało. Pediatra podejrzewa bakterie w moczu, ale to dziwne że tylko kilka pieluszek śmierdzi a inne nie.... A śmierdzi między innymi AIO i nie wiem czy to prać w wysokich temp bo może się popsuje ...
    Ja zrobiłam Stripping w 60 stopniach i moim zdaniem to wystarczyło. Męczyłam w pralce wkładki, kieszonki i AIO. Nic się nie stało, a efekt jest rewelacyjny
    Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

u mnei wszystkie IB walą... inne nie. to ten bambus cholerny w polaczeniu z moczem chyba... i zebami ofc tez. ale BG nei smierdza... az tak...

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Powiedzcie mi jeszcze, skąd mam wiedzieć, że nie ma już piany w pralce, skoro mam pralkę ładowaną od góry
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Powiedzcie mi jeszcze, skąd mam wiedzieć, że nie ma już piany w pralce, skoro mam pralkę ładowaną od góry
    Piłka do metalu się przyda.

Chusteryczka

Domyślnie

Włąśnie nastawiłąm na całonocne namaczanie pieluchy i wkłądy w occie ale zmienie na kwasek bo podobno gumki żle na tym wychodzą, a wszystkie PULe do gorącej wody z płynem do naczyń. Zbaczymy co będzie bo IB walą niemiłosiernie i wkurza mnie to strasznie.
    W czym można jeszcze namoczyć PULe jeśli się nie posiada proszku do prania pieluch?

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

ugotowałam,
    jakby lekko zmiękły i wyjaśniały ale spektakularnych efektów nie ma, może dlatego że zawsze piorę na 60stopni i często na 90
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Możesz otworzyć ją w trakcie prania, tzn. oczywiście najpierw zatrzymać a jak się odblokuje to otworzyć.

Chusteryczka

Domyślnie

Uprzejmie donoszę że po całonocnym namaczaniu PULi w płynie do mycia naczyń (z braku laku) i pieluch w kwasku cytrynowym oraz czterokrotnym praniu w 60 st. nie śmierdzi nic jak na razie.
    Możemy odnotować kolejny strippingowy sukces!

Domyślnie

wstawiłam zupę słodko-kwaśną czyli bambusowo-kwaskową ciekawe co z tego wyjdzie
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chustonówka

Domyślnie

wczoraj ugotowalam zupke z kwaskiem jakiegos olsniewajacego efektu nie ma ale chyba mala poprawa jest dzieki za pomoc
    Helenka 05.11.2009 Zuzia 20.09.2007

Domyślnie

magdo
    a do rosoł kwaśno- pieluchowego to trzeba uprać jakoś specjalnie czy takie suche prosto z szyflady?
    bo mam stos tetry bambusowej, a mała odpieluchowana i chciałam oczyścić te pieluchy
    Aś, Julek '08 i Alik '11

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

luandziu,bambusy,bawełna,konopie etc. można moczyć i gotować w kwasku,natomiast PUL i wszelkie pieluchy z PULem na własną odpowiedzialność,ja bym je namoczyła w gorącej wodzie z kwaskiem i zostawiła na jakiś czas,potem bym zmieniła wodę na gorącą i znowu dosypała kwasku i też zostawiłabym.
    po prostu kwasek najlepiej działa w gorącej wodzie,ale samo gotowanie może PUL naruszyć więc trzeba znaleźć kompromis w AIO.
    Atelko-byleby były czyste,nieważne czy mokre czy suche

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

ja dzisiaj niechcący zrobiłam stripping... zapomniałam wsypać proszku do prania...
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Uprawnienia umieszczania postów