Pokaż wyniki od 1 do 20 z 604

Wątek: Stripping i "czyszczenie" pieluch

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gurek Zobacz posta
    Dziewczyny mam do Was pytanie.

Powoli się poddaję, bo 6 z 7 otulaczy przecieka mi przy szwach. Ten nie przeciekający jest najnowszy. Są to pół na pół Flipy i Milovia. Piorę na codzień w proszku Biały Jeleń + Nappy Fresh w 40-60 st. i wiruję na 600 obrotów. Kilka razy prałam je wielokrotnie bez detergentów, także w 90 st. (jak już zaczęły cieknąć). Wczoraj znów się zawzięłam i najpierw w gorącej wodzie każdy otulacz wyprałam z płynem do mycia naczyń, a potem 5x w 40-60 st.C w pralce bez detergentów. Dzisiajszy efekt mnie załamał - dalej ciekną przy szwach. Gołym okiem nie widzę żadnych uszkodzeń. Macie jakiś pomysł jak te moje PULe uratować?
    Kurcze flipy i milovia akurat u nas niezawodne Na pewno nie wyłazi Pielucha??

Chustonówka

Domyślnie

Niestety to nie kwestia wkładów. Teraz testowałam nalewając wody i widzę dokładnie w którym miejscu PUL przepuszcza. Zdażyło się, że jeden otulacz przeciekał na środku, ale po wielokrotnym praniu bez detergentów problem zniknął. Zostały natomiast te nieszczesne brzegi, przy szwie, we wszystkich pieluchach.

Uprawnienia umieszczania postów