Ja nosiłam od 7 doby życia, nie bolało mnie to (blizna była tkliwa b. długo, nie mogłam się np. oprzeć brzuchem o zlew myjąc naczynia, ale samo noszenie w żaden sposób mi nie przeszkadzało).
Ja nosiłam od 7 doby życia, nie bolało mnie to (blizna była tkliwa b. długo, nie mogłam się np. oprzeć brzuchem o zlew myjąc naczynia, ale samo noszenie w żaden sposób mi nie przeszkadzało).
Usg było wszystko oki. Może taka moja "uroda"... Nawiasem mówiąc zwrot bardzo często używany przez lekarzy tłumaczących wszelkie dolegliwości![]()
A mnie brzuch bolał po pierwszej cesarce przy noszeniu albo jak się rozciągałam. przy drugiej cesarce lekarz jak mnie rozciął to powiedział, ze porobili mi tyle zrostów, że normalnie po nawet 3 cesarkach i jeszcze operacji pecherza tyle zrostów mieć nie powinnam... Druga cesarka trwała baaardzo długo go pan doktor uparł się, ze mi te wrocławskie zrosty pousuwa i zrobi porządnie... anestezjolog wyglądała przez parawan i śmiała się, ze doktor robi mi łowickie wycinanki... Po drugiej cesarce nosiłam bez problemu. zrostów nie ma, blizna nie boli i brzuch generalnie nie boli.. Czyli moze jednak jakieś zrosty są? a najlepiej idź do lekarza bo może to jakiś stan zapalny jajników? a może badanie moczu zrób bo moze to pęcherz?
http://edu-mata.blogspot.com/
https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
Syn Pierwszy - 06.2007 r.
Syn Drugi - 10.2008 r.
Córka Pierwsza - 03.2014 r.
Córka Druga - 04.2018
mnie nic nie boli, ale ja zaczełam nosić dwa tygodnie po cc, bo wczesniej miałam taki wór obwisły z przodu ze mi z dzieckiem kolidował. po 14 dniach na szczescie sie na tyle wchłonął ze mogłam sie zaczac motac.
Ja noszę od 10 doby po cc i nigdy brzuch mnie nie bolał. Początkowo doskwierał mi ból pleców (bo miałam zzo) ale jeszcze przed końcem połogu przeszło.
"Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa
Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008
Ja mam aktualnie powikłania-rana sie nie goi bo mam odczyn na zastosowane szwy, wszystko sie "rozeszło" itp. ale przy noszeniu małej ( 5 miesięcy i ponad 7kg) w chuscie z przodu nic mnie nie boli,wrecz przeciwnie- odciązam się w ten sposób. (I pomysleć że teraz czas byłby aby wrócić do pracy, z takim czymś).
Twój problem leży więc chyba glębiej jesli tak mozna nazwać- zrostów w USG nie widać niestety...
Ja około 2 tygodnie po cc zaczęłam nosić i nie bolało mnie nic. Blizna owszem jest wrażliwa przy dotyku, ale nie boli mnie nic.