Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Jak dobrac poucha?

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie Jak dobrac poucha?

No i uszyłam wczoraj tego poucha. Wszystko zgodnie z instrukcją Oppamamy, górny brzeg sięga od ramienia do kości biodrowej, dolny dłuższy. Tylko, że jak wsadziłam w niego Zuzie, to się okazało, że dwie takie jak ona by się zmieściły
    Chciałabym go zmniejszyć, tylko nie wiem o ile, żeby znowu za mały nie był.
    Dziewczyny, posiadające na stanie dobrze dobraną kieszonkę: Dokąd ma sięgać górna i dolna krawędź, po założeniu?
    Ostatnio edytowane przez Jazzoo ; 25-07-2014 o 22:38

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustomanka
    Miejscowość
    Rydułtowy

Domyślnie

a wywinelas na ramieniu?
    Amelka 07-09-2007
    Olaf 21-10-2012

Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Wywinęłam i mimo to Zuza odstaje i zwisa mi do kolan.
    Na filmikach te kieszonki wyglądaja na mniejsze niż moja, tylko trudno mi się dopatrzeć dokąd powinna sięgać.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

moim zdaniem DOLNY brzeg powinien być na kolcu biodrowym nie górny

Domyślnie

Jest, jak pisze Aga. Dolny brzeg powinien sięgać kolca biodrowego, inaczej dziecko wisi.
    http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=74168295
    Tu podstawowe błędy noszenia w kółkowej ale podobne do noszenia w pouchu:
    http://zolowear.com/WearingTroubleshooting.aspx
    Miłość tworząca się w stałej relacji okazuje się nieodzownym składnikiem rozwoju. Erna Furman
    Spotkania "Noszenie Dziecka" woj pomorskie

Chustomanka
    Miejscowość
    Rydułtowy

Domyślnie

tylko jak w pouchu zapobiegac odchylaniu sie dziecka ?? Chyba bede musiala go o pare cm skrocic, gdyz malutka mi odstaje nawet na biodrze Pozatym jak ja na biodrze nosze to sie odchylam w przeciwna strone To przez to ze gora jest luzna
    Amelka 07-09-2007
    Olaf 21-10-2012

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

jak góra za luźna to robisz takiego twista na ramieniu - odwijasz jakby na ramieniu chustę i rozkładasz równo na ramieniu.. postaram sie poszukac..

Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Dzięki dziewczyny Zaraz sie za to zabieram, jak skróce, to dam znać jak wyszło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alhana
    tylko jak w pouchu zapobiegac odchylaniu sie dziecka ?? Chyba bede musiala go o pare cm skrocic, gdyz malutka mi odstaje nawet na biodrze Pozatym jak ja na biodrze nosze to sie odchylam w przeciwna strone To przez to ze gora jest luzna
    Daj fotki, jak masz możliwość. Dobrze dobrany i nierozciągnięty(po pewnym okresie użytkowania może to być normalne dla danego materiału) pouch bez wywijania prawidłowo utrzymuje dziecko. Ważne by materiał obejmował dziecko w okolicach od pach, do dołów kolanowych.
    Za luźno - wywiń zewnętrzny pas materiału biegnący przez ramię na wierzch, tak jak poprawia się sterczący do góry kołnierzyk
    Miłość tworząca się w stałej relacji okazuje się nieodzownym składnikiem rozwoju. Erna Furman
    Spotkania "Noszenie Dziecka" woj pomorskie

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja kupowała tak ze wydawał mi sie za ciasny- i wtedy jest bardziej pewne że będzie dobry- poprzymierzaj troche pouchów i odszyj ten który jest dobry dla was

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

dziewczyny, podepnę się z pytaniem,
    w takim razie mierzę od ramienia do kości biodrowej,ta długość to dolny brzeg i odejmuję ok. 7 cm(jak w oppamamie), ta długość to górny brzeg?
    na rozum wtedy będzie pupa na wysokości kolca biodrowego?
    dobrze kombinuję?

Uprawnienia umieszczania postów