Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Wielka pupa:(

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar JustNik

Domyślnie

emmo mielismy podobna obsesje zanim zaczelam wielo - jak ja wloze corce rajstopki i sukienke zeby to jakos wygladalo bo fakt ze te dzieci w wielo ktore widzialam mialy wielkie pupska. Problem u nas rozwiazaly BumGeniusy - male i zgrabne- nawet z 2 wkladkami chlonnymi. No ale pupa mojej cory jakas mala jest z natury

coz, kazda pupa jest inna (brzmi jak ludowe przyslowie)

Chustofanka Awatar Agakakaka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

moje panny ważą jedna niecałe 3kg druga 3,5kg, zakładam albo bambino mio albo tetre w prostokąt i otulacz (rózne, majty IB jak wkładka brudna, bambino mio lub bambinexy) i wcale nie wydaje mi sie ze maja jakies wielkie pupy

Chustomanka

Domyślnie

No mi wcześniej też to nie przeszkadzało, ale od kiedy mały stał się bardziej ruchliwy to już tak... Zresztą miałam okazję go w przychodni porównać do dzieci w jego wieku i faktycznie okazał się być najsmuklejszy. Nie wygląda jak typowy tłuściutki bobas. Przez co większość osób myśli, że jest starszy.
    Przydałoby się coś wąskiego w kroku i niezbyt grubego na pupie. Muszę coś wykombinować. Nie chcę się tak łatwo poddawać...

Domyślnie

No i ja z podobnymi dylematami sie do was zwracam.
    Dyskusja na temat rozwoju w wielorazówkach była m.in. tu
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,61482...j_ruchowy.html

Jestem bardzo za wielo ale sen z powiek mi spędza strach, że mu tym zaszkodze.
    Mały jest duży. Ma 7 tyg nie całe i waży 5,5 kg. Zakładam mu tetre lux złożoną w origami w otulaczu IV albo wełnianych gatkach Storchenkinder. No pupa jest mimo to większa niż w pampkach... Na noc Wonderooski - i chyba z nich na razie zrezygnuje choć składanie tetry w nocy mnie przeraża ( i tak ledwo żyje z niewyspania )

Dzis byliśmy u ortopedy i ten zalecił niekrępowanie odwodzenia nóżek no a ja mam wrażenie ze w pieluszce trudno mu przygiąć nózki do brzuszkai rozłożyć do pozycji żabki.

Dziewczyny czy któraś z was pieluchowala od urodzenia jak my? Czy wystąpiły jakieś problemy z rozwojem??

Dziewczyny poradzcie coś bo mam kryzys wiary normalnie

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

Ja pieluchowalam od urodzenia niemalze, dzieci od 2 kilo
    Wyjatkowo drobne ale rowniez mega ruchliwe

Nigdy nie uzyskalam efektu duzej pupy, stosowalam tetre z otulaczami Motherease, BG i Itti Bitti - wyjatowo male i zgrabne pieluszki. Wąskie w kroczku i dopasowane.

Jesli chodzi o problemy rozwojowe to chyba my (tetrowe pokolenie lat 70 i 80) najlepszym jestemy przykladem, ze wielo nie szkodza - ja na zdjeciach mam pupe ze hohohohoho, ale jakos mi to nie zaszkodzilo
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Domyślnie

Hmm Czyli może zmienić otulacze? Czy IV bardzo sie różnią od otulaczy BG czy itti bitti? Bo na oczy ich nie widziałam...

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

są większe i grubsze.
    Itii bitto to pieluszki z wypinanymi wkladakami, mozna stosowac z innymi wkladkami lub tetra (tak jak ja).
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

ja bym ci radziła kupić jakiś może uzywany otulaczyk na naszym bazarku: nie zainwestujesz za wiele, a zobaczysz czy jest jakaś zmiana.

moim zdaniem to nie jest jednak kwestia otulacza: one są miękkie i dopasowują się do pieluszki (nie miałam w ręku twojego otulacza, więc nie wiem na 100%).
    możesz też kupić jedną formowanke i zobaczyc różnicę.

moja julka też była taka duża po 4 miesiącach się wyrównało

julka pieluszkowana jest od urodzenia. rozwija się bardzo normalnie

jak masz obawy to w dzień stosuj: tetra w prostokąt, gacie wełniane plus getry na nogi.

co do wonderoos: one nie krępują ruchów dziecka. co ważne: po zasikaniu w kroku pozostają bardzo elastyczne- takie testy robiła bodaj hanti
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Uprawnienia umieszczania postów