Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: nosidełko lepsze bo Maluch może się oprzeć,a nie taki zgarbiony i przyklejony.

Chusteryczka

Domyślnie nosidełko lepsze bo Maluch może się oprzeć,a nie taki zgarbiony i przyklejony.

Poproszę o popularnomedyczne wyjaśnienie wyższości chust nad wisiadłami.
    Ja WIEM, że chusty lepsze, potrzebuję tylko zgrabnej formułki.Przyda się żeby jak kolejny raz usłyszę radę by to zmienić "to to" na wisiadełko (teraz takie niedrogie są) to nie tracić czasu na dłuuugie ględzenie jakie to chusty świetne są, tylko wyciągnąć ze dwa asy z rękawa i w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku móc iść dalej

Chusteryczka

Domyślnie

"to Pan/Pani nie widziała w telewizji? W tefałenie lekarze mówili, że chusta lepsza niż nosidełko, bo właśnie dziecko przybiera naturalną pozycję, jak żabka. I dla małego kręgosłupa lepiej, jak nie ma podparcia, bo jeszcze zbyt delikatny jest. I dziecko nie wisi na kroczu (to przemawia do meżczyzn zwłaszcza). Nawet Ziuta w Klanie (czy inna Mania, wybaczcie, nie jestem na bieżąco z serialami...) nosi w chuście i bardzo sobie chwali."
    Live, Love, Enjoy Life! Always.

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Poleć hardkorem, że nosidełka są na "zachodzie" wycofywane ze sprzedaży, bo udowodniono ich szkodliwy wpływ na dzieci. Może będą to prorocze słowa
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustomanka Awatar lillyofthevally
    Miejscowość
    Świętochłowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aneczka Zobacz posta
    "to Pan/Pani nie widziała w telewizji? W tefałenie lekarze mówili, że chusta lepsza niż nosidełko, bo właśnie dziecko przybiera naturalną pozycję, jak żabka. I dla małego kręgosłupa lepiej, jak nie ma podparcia, bo jeszcze zbyt delikatny jest. I dziecko nie wisi na kroczu (to przemawia do meżczyzn zwłaszcza). Nawet Ziuta w Klanie (czy inna Mania, wybaczcie, nie jestem na bieżąco z serialami...) nosi w chuście i bardzo sobie chwali."
    Anczka

boskie!!!!
    POWRÓT DO NASZEGO ŚWIATA DLA MOJEGO ANTKA:

http://www.chusty.info/forum/showthr...958#post551958

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

z doswiadczenia rozmow w roznymi znajomymi/sasiadami/przygodnymi pytajacymi - na facetow najlepiej dziala tekst o nie wiszeniu na klejnotach rodzinnych
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chusteryczka

Domyślnie

oba teksty sa suuuper.niech no mnie teraz tylko ktos zaczepi...

Chustomanka Awatar lindgren
    Miejscowość
    z Poznania

Domyślnie

ja mówię krótko, że pediatrzy zalecają noszenie w chuście.

co akurat niekoniecznie musi być prawdą (większość pediatrów pewnie nie ma zdania, sama naszej pediatry nigdy nie pytałam o chustę) - ale szybko zamyka usta temu, kto się mnie czepia, zwłaszcza gdy jest to rozmowa z kimś nieznajomym, "w przelocie" typu zaczepianie w autobusie ("ale pani dusi to dziecko" "a wygodne mu tak?" "a nie lepiej, zeby na plaskim lezal, w wózku?" "a kto to widział, żeby tak dziecko owijać" itd). mówię "lekarz pediatra zalecił, tak jest najzdrowiej i najwygodniej".
    stach 12.2008, tosia 07.2010, magda 12.2013 [*], maryśka 11.2014

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

Ja usłyszałam tekst: "I będzie toto miało prosty kręgosłup?"
    Ciekawe kto ma prosty, ludzie zapominają o naturalnej krzywiźnie.

A tekst o telewizji działa chyba najlepiej, no bo skoro w telewizji mówili... to musi być prawda
    A chustę dostała kiedyś od męża bohaterka grana przez Annę Korcz w "Na Wspólnej". Ciekawe czy ją wyciągnie po porodzie To by do wszystkich przemówiło
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chusteryczka

Domyślnie

i dałam ciała;(
    no poniosło mnie.
    w kauflandzie przyatakowała mnie Baba że JEZZZUUUU JAK JEJ NIEWYGODNIE, przecież to widaaać, że Ona się męęęczy (spała)
    poniosło mnie i jej nawrzucałam.
    niepotrzebnie bo tylko mnie znowu trzęsie.
    pod tym względem Polska jest beznadziejna- w Dublinei mogłabym na głowie Ją niesc i nikt by nie komentował.
    nastepna moja reakcja bedzie juz chamska.

nie wiem, moze wlasnie przez te kolczyki, "nie taki" wygląd prowokuję podejrzenia, że coś źle robię?
    dlaczego to tak przeżywam?;(

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Nie martw się, ja mam za sobą nawrzeszczenie na trzy staruszki w parku. Tylko przez chwilę było mi głupio
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b.szczelna Zobacz posta
    Poproszę o popularnomedyczne wyjaśnienie wyższości chust nad wisiadłami.
    Ja WIEM, że chusty lepsze, potrzebuję tylko zgrabnej formułki.
    Druknij sobie ulotkę: http://klubkangura.com.pl/kangur/wolisznosidlo.pdf
    Generalnie tak naprawdę nikt nie twierdzi, że nosidełka są złe a chusty dobre, bo mogą być dobre nosidełka i tak samo beznadziejne wiązania w chuście. Ale jak ktoś koniecznie chce nosidło, a nie chustę, to ta ulotka będzie w sam raz.

b.szczelna - za każdym razem, widząc twój nick, zadaję sobie to pytanie - od czego on pochodzi? "Bardzo szczelna" czy "bezczelna"??
    Ostatnio edytowane przez Budzik ; 25-08-2009 o 19:03

Chusteryczka Awatar Musli
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Anka jesteś świetna. Wykuć na blache
    nie ma mnie, wracam w niedzielę

blog http://szandorowemusli.blogspot.com
    dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com

Chusteryczka Awatar dorulka
    Miejscowość
    Mazury (Mrągowo)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Budzik Zobacz posta
    Druknij sobie ulotkę: http://klubkangura.com.pl/kangur/wolisznosidlo.pdf
    Generalnie tak naprawdę nikt nie twierdzi, że nosidełka są złe a chusty dobre, bo mogą być dobre nosidełka i tak samo beznadziejne wiązania w chuście. Ale jak ktoś koniecznie chce nosidło, a nie chustę, to ta ulotka będzie w sam raz.
    Dzięki Budziku za przypomnienie ulotki! Przyda sie na pewno.

Ja kilka rozmow na temat nosideł odbyłam. Zawsze zaczynałam od tego (dzięki Majeczko ), ze "super, ze chcecie nosic swoje dziecko", po takim wstepie rozmowa sie klei, zainteresowanei rosnie, obustronna sympatia tez i mozna przejsc do "ale..." i tu padaja zalety nosideł ergo i chust, a wady "wisiadeł".
    Michalina 03.02.2009.

Bywasz piekącym jadem trollów / Na internetowym forum /Vivat Polonia frustrata! Vivat Dąs Psychopata!
    Jam nieudacznik grafoman i śmieć
    Tylko ty możesz być bogiem - na wszystkich podnosisz nogę
    I załatwiasz te sprawę jak pies

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dorulka Zobacz posta

Ja kilka rozmow na temat nosideł odbyłam. Zawsze zaczynałam od tego (dzięki Majeczko ), ze "super, ze chcecie nosic swoje dziecko", po takim wstepie rozmowa sie klei, zainteresowanei rosnie, obustronna sympatia tez i mozna przejsc do "ale..." i tu padaja zalety nosideł ergo i chust, a wady "wisiadeł".
    a to rzeczywiście jest super patent
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chusteryczka

Domyślnie

ulotka fajna.
    ale juz mam dosc gadek z ludzmi ktorzy OCENIAJĄ DOROSŁĄ OSOBĘ nie majac zielonego pojecia o sprawie.
    od dzis-dla mojego zdrowia psychicznego-w pupie pani byłas i kupe widzialas.
    te ataki sa na prawde dosc ostre i nie mam szans nawet do glosu dojsc, wytłumaczyc.

Budzik to nick od 9 lat ten sam,tak sobie umyslilam jako 16 latka, kto mnie tam wie co ja w czerepie miałam)

Chusteryczka Awatar Musli
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dorulka Zobacz posta

O ja tez tak mówię. I jeśli dzidzia przodem, to dobrze że nosicie, przytulacie. Zupełnie inaczej się rozmawia
    nie ma mnie, wracam w niedzielę

blog http://szandorowemusli.blogspot.com
    dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b.szczelna Zobacz posta
    ulotka fajna.
    ale juz mam dosc gadek z ludzmi ktorzy OCENIAJĄ DOROSŁĄ OSOBĘ nie majac zielonego pojecia o sprawie.
    Otóż. Przecież ktoś taki zazwyczaj ma głęboko w nosie zalety chusty. Chce się tylko powywyższać trochę. Zauważyłam już kilka razy - jeśli zaczynam kwestionować czyjeś "udusi się", "wypadnie", to po chwili widzę już tylko oddalające się plecy

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez landa Zobacz posta
    Ja usłyszałam tekst: "I będzie toto miało prosty kręgosłup?"
    Ciekawe kto ma prosty, ludzie zapominają o naturalnej krzywiźnie.

A tekst o telewizji działa chyba najlepiej, no bo skoro w telewizji mówili... to musi być prawda
    A chustę dostała kiedyś od męża bohaterka grana przez Annę Korcz w "Na Wspólnej". Ciekawe czy ją wyciągnie po porodzie To by do wszystkich przemówiło
    moj maz wtedy mowi ze jego pan ortopeda pochwalil ze ma prawidlowo krzywy kregoslup. bo kregoslum ma byc krzywy zeby byc prostym. i tyle

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustomanka Awatar maagduusiiaa
    Miejscowość
    Płock - miasto sexu i biznesu :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
    moj maz wtedy mowi ze jego pan ortopeda pochwalil ze ma prawidlowo krzywy kregoslup. bo kregoslum ma byc krzywy zeby byc prostym. i tyle
    no i właśnie chodzi cały czas o tą logikę myślenia
    mnie dziś nikt w spożywczaku nie skomentował, tylko panie były nadzwyczaj miłe... (nie żeby były niemiłe zazwyczaj, ale dziś się do smyka taaaaak szczerzyły, że gdyby nie uszy to by im naokoło głowa pękła)
    Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął:
    - Tygrysku...!

- Co Prosiaczku?
    - NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś...

Sz. 2008 E. 2010 Lu.2017

Domyślnie

dzieki za rady. teraz bede cwiczyc przed lustrem. tak zeby nie wysyczeć, a jedynie pouczająco i na luzie oświecić

Uprawnienia umieszczania postów