Pokaż wyniki od 1 do 20 z 326

Wątek: Proszki Antybakteryjne Do Prania Pieluszek

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

bianka wszytskie pieluchy tak pierzesz...? te z pulem tez...?
    bo ja mam ten problem - a wlasciwie wlasnie sobie ulatwilam robote, hehehe - ze piore wszystkie pieluchy razem (pule, bawelne, mikrofibre, bambus, konopie, tetra...) takze z octem nie chce ryzykowac, ani tez z wysoka temperatura...
    i ja robie tak, ze najpierw robie w zimnej wodzie - 30stopni ekstra plukanie z dodatkiem olejku herbacianego, aby ten mocz wyplukac i smrodki glowne, a potem nastawiam program ekonomiczny - krotkie pranie, ale z ekstra plukaniem i super mega wirowaniem i to na 50 stopni piore, i tu wrzucam orzechy w woreczku do bebna, a do komory na proszek daje nappy i sode...i wsio
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustomanka

Domyślnie

Pieluchy z pulem już mi się zazwyczaj nie mieszczą dlatego piorę oddzielnie bez octu wszystko na 60stopni. Też robie mega płukanie przed i po. Jednak myślę że jak w NF można prać pule to te 3 łyżki octu też nie zaszkodzą. Będę testować
    edit: jeszcze mi sie tak nasunęło że kieszonki pulowe i otulacze piorę w 60 stopniach w proszku z dodatkiem sody i też jest dobrze. Wydaje mi się, że polar i pul nie mają jakiś dużych wymagań.
    Nie wiem jak z AIO bo nie używam.
    Ostatnio edytowane przez bianka2009 ; 28-03-2010 o 20:12

Uprawnienia umieszczania postów