Pokaż wyniki od 1 do 20 z 326

Wątek: Proszki Antybakteryjne Do Prania Pieluszek

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie

Nie wiem czy to już było ale dla miłośników sody, kwasku, boraksu taki link podaję
    http://wtwoimdomu.com/?soda-oczyszczona,57

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

10 zlotych za 4 kilo sody...? wow...tanio...ale ta przesylka...eh...
    widzialam ich aukcje na allegro...tam tez przesylka zabijala ceny produktow - no niestety...to sobie wazy

ja sie zaopatrzylam juz w zapasy hurtowe, teraz zastanawiam sie, gdzie to bede trzymac
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martita Zobacz posta
    10 zlotych za 4 kilo sody...? wow...tanio...ale ta przesylka...eh...
    widzialam ich aukcje na allegro...tam tez przesylka zabijala ceny produktow - no niestety...to sobie wazy

ja sie zaopatrzylam juz w zapasy hurtowe, teraz zastanawiam sie, gdzie to bede trzymac
    To masz fajny zapas

Czytałam sobie na internecie o składnikach Bio-D Nappy Fresh i wyszło mi na to, że podczas prania ogólnie mówiąc jego składniki łączą się i powstaje między innymi kwas octowy, który to właśnie działa dezynfekującą i wybielającą. Często używany jest do wybielania tkanin naturalnych.
    Wodnym roztworem kwasu octowego jest ocet.
    Co o tym sądzicie?

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bianka2009 Zobacz posta

To masz fajny zapas

Czytałam sobie na internecie o składnikach Bio-D Nappy Fresh i wyszło mi na to, że podczas prania ogólnie mówiąc jego składniki łączą się i powstaje między innymi kwas octowy, który to właśnie działa dezynfekującą i wybielającą. Często używany jest do wybielania tkanin naturalnych.
    Wodnym roztworem kwasu octowego jest ocet.
    Co o tym sądzicie?
    A to bardzo interesujące, czyżby wystarczyło ocet dodawać do prania w celach dezynfekujących?
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustomanka

Domyślnie

Yetta wszędzie na necie pisze, że ocet ma działanie dezynfekujące, zmiękczające, odtłuszczające a do prania trzeba lać 0,5 do 1 szklanki. Ciekawa jestem jak to jest z tym octem bo niektórzy używają do pralki a niektórzy mówią że uszkadza. I nie wiadomo kto ma racje. Jednak wydaje mi się, że taka ilość octu nie powinna zaszkodzić i w ogóle jak to się ma do proszków dezynfekujących w niskich temperaturach, które wydzielają kwas octowy??

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

kurcze...to mnie teraz zabilas tym Bianka

hmmm...ja slyszalam, ze ocet niszczy pralke...i nie bede go dodawac - no way...
    nie mam kasy na druga pralke i sie po prostu boje...
    a 0,5-1 szklanka octu to wedlug mnie duzo jednak...w porownaniu z ta jedna lyzka nappy, nawet jesli w niej jest kwas octowy, to chyba go jest mniej...albo on dziala tez z czyms...no nie wiem kurcze...
    opakowanie nappy dawno poszedl sobie, gdyz synio z mezem zrobili z niego statek...jak myslicie, krotka mial zywotnosc
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martita Zobacz posta
    kurcze...to mnie teraz zabilas tym Bianka

hmmm...ja slyszalam, ze ocet niszczy pralke...i nie bede go dodawac - no way...
    nie mam kasy na druga pralke i sie po prostu boje...
    a 0,5-1 szklanka octu to wedlug mnie duzo jednak...w porownaniu z ta jedna lyzka nappy, nawet jesli w niej jest kwas octowy, to chyba go jest mniej...albo on dziala tez z czyms...no nie wiem kurcze...
    opakowanie nappy dawno poszedl sobie, gdyz synio z mezem zrobili z niego statek...jak myslicie, krotka mial zywotnosc
    No właśnie słyszałaś, że ocet niszczy pralkę i ja też ale ile jest w tym prawdy? Wiele osób używa octu do prania. Ja daję około 3 łyżek. W proszkach dezynfekujących wydziela się kwas nadoctowy z niego utlenia się kwas octowy i coś tam, a dopiero po rozcieńczeniu z wodą powstaje ocet.
    Ja jak czegoś używam to po prostu lubię wiedzieć co to, z czego jest i jak działa
    Ostatnio edytowane przez bianka2009 ; 25-03-2010 o 07:24

Uprawnienia umieszczania postów