Pokaż wyniki od 1 do 20 z 326

Wątek: Proszki Antybakteryjne Do Prania Pieluszek

Mieszany widok

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Ale sama przyznasz, Yettko, że nic się nie da porównac z Bambinexem... Zaraziłaś mnie swoją fascynacją tym zapachem - przy czym przyznam, że na początku nie bardzo to rozumiałam...
    Nie mam nic do urlicha+mio Fresh, olejki też stoją na półce szeregiem, ale sama wiesz... [tu w ogóle jest mnóstwo różnych -holiczek, może to się odezwał we mnie jakiś nieuświadomiony i ukryty bambinexoholizm?]
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

O tak pamiętam zapach prania po bambinexie. Ciężko to wytłumaczyć ale coś w nim jest. Może czas sobie go przypomniec.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustonówka

Domyślnie EKO ŚRODKI

Czytam forum prawie od deski do deski Bo termin się zbliża,ale co do prania:
    Od dawna stosuję płatki mydlane z sodą oczyszczona i olejkiem lawendowym.Dla efektu wybielania dodaje kwasek cytrynowy.Wcześniej dziewczyny pisały o occie ja nim płuczę pralkę raz w m-cu tz działa odkażająco i rozpuszcza co trzeba.Mam bardzo wapienna wodę co utrudnia mi nie raz pranie.Czytałam eksperymenty Yetty i prawie jak moje przepisy na pranieCo do tematu Boraksu to zrezygnowałam z używania bo to substansja naturalna ,ale trująca. Nastawiam się do prania pieluch ,ale sceptycznie jestem nastawiona do dodatków typu NP.Naturalne olejki podobno wystarczają.Eukaliptuowy ma działanie przeciwbakteryjne,a cytrynowy i lawendowy przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne.Cytyna i słoneczko działa świetnie na plamyJa sprzątam tylko z octem,sodą i olejkami.Trzeba uważać na olejki -muszą być naturalne.Syntetyczne uczulają i nie spełniają okrelonych funkcji stąd ew.wysypki.Przeczytałam kiedyś,że aby odkazić np. pieluszki to mieszamy wode z octem i olejkiem lawendowym i spryskiwaczem psikamy przed praniem lub po wstępnym płukaniu-działa podobno jak odkażacz.Jeżeli chodzi o odkażanie to jeszcze sól z cytryną działają dezynfekująco.Zatem można wybieraćTo z moich eko fanaberii w domuPozdrawiam,Kasia.

Chustonówka

Domyślnie Nappy Fresh do pieluch bambusowych ?

Witam wszystkich. Mam nieco inne pytanie; wlasnie na wszywce Tots Bots Bamboozle wyczytalam, ze nie uzywac wybielaczy, octu oraz sody (no bleach, vinegar or sodium bicarbonate). Soda jest obecna w Nappy Fresh i Miofresh. Czy jest zatem inny srodek odpowiedni do bambusowych produktow ?

Chustomanka Awatar mamaUlki
    Miejscowość
    Dzierżążno

Domyślnie

Ja akurat nie mam Bamboozle, ale wszystkie bambusy piorę z dodatkiem Miofresh i nawet gotowałam w garze w kwasku cytrynowym, nic im się nie stało

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja też wkłady bambusowe regularnie piorę z miofresh, a czasem namaczam przez noc. I nawet te kolorowe close parent nocne i nic im się nie dzieje - może lekko kolorek zbladł, ale bez przesady

Chustonówka

Domyślnie

W takim razie nadal bede urzywac Nappy Fresh. Dziekuje za pomoc

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez libra Zobacz posta
    Ja też wkłady bambusowe regularnie piorę z miofresh, a czasem namaczam przez noc. I nawet te kolorowe close parent nocne i nic im się nie dzieje - może lekko kolorek zbladł, ale bez przesady
    Podnoszę wątek - na Mio Fresh jest napisane, żeby nie używać do kolorowych rzeczy. Jakie macie doświadczenia? Nie chcę prać osobno wkładów i otulaczy/kieszonek... :/

Uprawnienia umieszczania postów