Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Hoppediz Costa Rica, La Paz czy Nati ekologiczna brąz

Chustonówka

Domyślnie Hoppediz Costa Rica, La Paz czy Nati ekologiczna brąz

Witam
    Dopiero zaczynam swoją przygodę z chustami i mam dylemat, którą z w/w wybrać. Synek ma 3 miesiące ale waży juz 7 kg. Chodzi mi, zebym na początek nie zraziła i wybrała wygodną chustę. Zależy mi na brązach, bo emek stwierdził, ze w takich to moze i on by spróbował

Co radzicie, a moze jeszcze inna na początek.

Chustonówka
    Miejscowość
    województwo pomorskie

Domyślnie

Chust dobrych jest wiele-dobrych w sensie łatwych na początek. Chust dobrych na potem tak samo, a opinii-jeszcze więcej. Ja uwielbiam moje didymosy, ale one sa tak różnorodne, że mogę powiedzieć, iż moim zdaniem dla początkującej dobre jest indio didymosa, którego wyżej nie wymieniasz. Po 3 didkach w moje ręce wpadł tkany gruby Hoppediz. Na początku musiałam się natrudzić, by go porządnie i starannie dociagnąć, bo po didymosach byłam "rozpieszczona", że chusta niemal sama się wiąże, zwłaszcza indio. Ale po kilku dniach polubiłam się z Parisem i teraz często w nim noszę. Nati są bardzo różnorodne podobnie jak didki. Osobiście nie zamienię żadnego ani didymosa, ani hoppediza na jakąkolwiek nati, ale pewnie wiele miłośniczek nati powie Ci odwrotnie. Z powyższych ja bym wybrała Hopka-Hopki dają się lubić , ale może pomyśl nad Didymos Martin-skoro mają być brązy. Didki pasiaki są wspaniałe, a na pewno to super chusty na początek-one na pewno nie zniechęcą. Pozdrawiam

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Hoppka nie miałam, nie wypowiem się. Nati są bardzo fajne, zwłaszcza na początek I warto rozejrzeć się za używaną, bo będzie złamana i mięciutka zazwyczaj
    Didymosy są faktycznie dobre, ale też cenę mają inną niż nati czy hopp - zależy ile chcesz wydać na chustę
    Dobrego wyboru życzę
    2 + 7 (2005-2018)

Chustonówka
    Miejscowość
    województwo pomorskie

Domyślnie

Potwierdzę to, co Koleżanka wyżej, że warto kupić NA POCZĄTEK chustę używaną...Ale znam dziewczyny, które koniecznie chciały mieć wszystko nowe i zawiodły się na swoich pierwszych chustach, które okazały się za sztywne. Didków za sztywnych nie znam. Ale jeśli faktycznie chcesz wydać mniej i rozważasz nati, to radzę rozejrzeć się wśród Miłośniczek nati, które chusty nati są jako nowe mniej sztywne. Nati są niezwykle różnorodne, więc na pewno są takie nieco mniej sztywne od nowości. Didki - polecam przede wszystkim indio (bawełna albo bawełna z lnem), ale pasiaki też są super i ja po moich didkach uważam, że przy hopku didki są WARTE swojej ceny (jak dociągam mojego hopka, to zawsze myślę o samowiążącym się indiaczu, a idio też są w przeróżnych kolorach i o różnym składzie). Ale po jakimś czasie...jak się jest cierpliwym, to i HOPEK da się lubić Pozdrawiam, życzę udanego wyboru, a co do nati, to mocno mocno popytaj dziewczyn, którą konkretnie nati polecają początkującym. Ja miałam jedną nati i uważam, że o jedną za dużo...

Chustonówka

Domyślnie

Dziekuje bardzo za podpowiedź
    własnie "poluję" na jakaś używkę, bo rzeczywiscie lepsza bedzie na początek.

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

powodzenia! i koniecznie się pochwal, gdy już coś wybierzesz
    2 + 7 (2005-2018)

Uprawnienia umieszczania postów