Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 52 z 52

Wątek: NiebezpieczeĂąstwa i niemoralne tło szczepieĂą - artykuł

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

a szczepiłyście swoje dzieci w 3 pierwszych miesiącach?
    i co z WZW i gruźlicą podwaną chyba jeszcze w szpitalu??
    No tak, ja szczepiłam zgodnie z kalendarzem czyli - po urodzeniu gruźlica, WZW, potem Infantrix i żółtaczka raz jeszcze i w 3 mies druga dawka Infantrix. Teraz mam przed sobą trzecią....

Chustoholiczka

Domyślnie

przeczytałam ten wątek, poszperałam trochę w naszych papierach i kalendarzach i oniemiałam...

22.05.06 mój synek był szczepiony pentaximem, trzy dni później zaczęły się objawy azs.
    Matko co to była za jazda! Wpierw pediatrka twierdziła, że to jeszcze efekt moich hormonów na młodego, potem już rozkładała ręce...
    Odstawiałam wszystko po kolei, aż w końcu jadłam same suchary i kurczaka/indyka/królika z ryżem...
    A młodemu się nie polepszało cuda wianki wyprawialiśmy, a on wyglądał tragicznie i drapał się...
    No masakra...
    Objawy przeszły po jakiś 2 miesiącach od szczepienia.
    Potem drugi raz te same objawy były po szczepieniu Euvaxem w listopadzie 06'

I dopiero teraz to kojarzę porównując daty szczepień w książeczce zdrowia, zdjęcia i zapiski z bloga...

Tak wyglądał KrzYsiu tydzień po pentaximie...

i nie wiem na co mi teraz ta wiedza
    jakie mam wyciągnąć z tego wnioski, bo na szczepionkach i ich składzie znam się tyle, co na konstrukcji okrętu podwodnego...

Chusteryczka Awatar lemonka

Domyślnie

Może mieliśmy szczęście, ale u nas ( odpukac ) nic sie nie działo po szczepionkach. Szczepilismy sie wg kalendarza szczepień. I dodatkowo na rotawirusy.

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

A tak wygląda dziś moja bidulka...

Chustomanka Awatar lillyofthevally
    Miejscowość
    Świętochłowice

Domyślnie

Hanutka miała szczepienie wczoraj
    Jestem z "gatunku" tych mam , które płacą - i zapłaciłam
    Antosiowi też fundowałam , teraz też.
    POWRÓT DO NASZEGO ŚWIATA DLA MOJEGO ANTKA:

http://www.chusty.info/forum/showthr...958#post551958

Chustonówka
    Miejscowość
    okolice Lublina

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zielanka
    A tak wygląda dziś moja bidulka...
    O Boze, faktycznie bidulka. Mój synek miał identyczny brzuszek w plamach Wspólczuje bardzo.

Chustofanka

Domyślnie

Zielanka, Gavagai, Edi jej zdjecia jak z podrecznika dermatologii szczerze powiem ze nigdy szczepionek za samo zdrowie nie uwazalam, ale zeby az tak to nie mialam pojecia. Tez jestem zdania ze pewnie prawda jest po srodku bo nikt z nas nie odwazy sie sprawdzic czy lepiej meczyc sie z AZS czy sprawdzic jak dziecko przetrwa chorobe i czy wyjdzie z niej cało
    Franek 07.05.2007 , Ewa i Hania 15.11.2009

LennyLamb - chusty tkane, elastyczne , nosidełka mei-tai i ....
    Dwa ssaki w akcji więc jeśli chcesz się ze mną skontaktować podaję maila asia [et] lennylamb.com

Chustomanka Awatar Genowefa

Domyślnie

Byłam tu jak wątek miał jeszcze z 2 strony i nie widziałam tych zdjęć Jeny.. i chyba dobrze, że nie widziałam, bo byłam właśnie przed szczepieniem na żółtaczkę, ksztusiec, tężec itd. -II szczepienie.
    W kalendarzu widnieje między 6-8 tyg. Udało mi się "przedłużyć" do 11tygodni.
    Tymi dwoma stronami tak mnie przestraszyłyście, że gadałam z hepatologiem, pediatrą, czytałam artykuł w gazecie na ten temat. Doszło do tego, że nawet na tą drugą szczepionkę nie chciałam go zaszczepić. Sanepid byłby pewnie mnie ukamieniował, gdyby nie uspokojenie ze stron obu lekarzy, wybranie najlepszej wdg. nich szczepionki Infranrix hexa, polecanej podobno nawet dla dzieci z problemami neurologicznymi. Sprawdzenie producenta: Belgia (hepatolog wspominał coś o wadliwej serii z Czech).
    W poradni byli zszokowani, że taka "inna"/wnikliwa mama, podobno dałam im do myślenia. Pediatra następnego dnia sama do mnie na komórkę zadzwoniła, że spędziłam jej sen z powiek.
    No i jesteśmy przeszło dwa dni po szczepionce, zero zmian (jak dotychczas). Mały radosny, cały w skowronkach i nadal żarłok
    Kupując szczepionkę przeczytałam całą ulotkę od góry do dołu. Informują raczej o ewentualnych i "łagodnych" skutkach. Dlatego przyznam, że wcale się wam nie dziwie. Pewnie gdyby mojego synka coś takiego spotkało, to polazłabym z tym do gazety, wszędzie i zrobiłabym aferę aż by huczało
    ..

Domyślnie

tylko jak udowodnisz ze to po szczepionce?
    musialy by byc to badania na grupie conajmniej 1000 niemowląt.

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Moja młoda też miała objawy AZS po szczepionce. Więc już trochę bliżej do 1000

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustomanka Awatar Genowefa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez La Loba
    tylko jak udowodnisz ze to po szczepionce?
    musialy by byc to badania na grupie conajmniej 1000 niemowląt.
    Pokazałabym to forum
    I swojego bidulka..

Zresztą media i prasa nie potrzebują opracowanych wyników badań, tak jak lekarze...
    W mojej przychodni mama poskarżyła się pediatrze, że jej dziecko BARDZO gorączkowało po szczepionce. I pediatra (która jest jednocześnie kierowniczką przychodni) to zgłosiła Producent ma to zbadać , sprawdzić serię i się wytłumaczyć (chociaż w ulotce uprzedzają o ewentualnej gorączce). Mama nie musiała wcale udowadniać, że to wina szczepionki.
    ..

Uprawnienia umieszczania postów