Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: w kwietniowym "Dziecku"

Chustodinozaur
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie w kwietniowym "Dziecku"

jest artykuł pt.Najpierw miłość o zaspokajaniu potrzeb dziecka-tuleniu,kołysaniu itp.I jest tu takie zdanie UWAGA"Afrykanki i Cyganki noszą swoje dzieci w chustach na brzuchu lub plecach.Przez pierwsze kilka miesięcy stanowią z dzieckiem jeden organizm" dalej jest zdjęcie taty z zieckiem w nosidle-a jakże przodem do świata i opis"nosidło pozwala być blisko dziecka,a jednocześnie np.zmywać" Tatuś zmywa jeden talerz,ma rękawice wielkie jak na budowę (w życiu by w nich nie umył naczyń )zadowolone dziecko (bo wszystko widzi) trzyma rączki pod wodą.I obaj są zadowoleni.Artykuł napisała Magdalena Gignal.A już myślałam,że oni wiedzą,że Polki też noszą w chuście a tu doopa.Nie wiedzą,a tyle reklam mieli z Bebelulu i artykuł o chustach też był i
    od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustofanka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

W gazetach dzieciowych można znaleźć różne fajne kwiatki.
    Teraz nie czytuję, ale przy piewszym dziecku analizowałam każde zdanie
    I pamiętam, jak raz przeczytałam wypowiedź sławnego pana dr z kliniki sławnej (sorry, nie pamiętam ale to było 4 lata temu), w którym ten ekspert mówił czym zając 4. miesięczne dziecko - 4 zdania żywcem przepisane z poradnika amerykańskiego "Pierwszy rok życia dziecka". Kto mu to w usta włożył? Może redaktorka równie świadoma, jak powyżej?
    Ania z Gabrysią (2006) i Mateuszkiem (2003)

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie Re: w kwietniowym "Dziecku"

Cytat Zamieszczone przez lila4
    dalej jest zdjęcie taty z zieckiem w nosidle-a jakże przodem do świata
    W kwietniowym "Mamo to ja" też jest takie zdjęcie, tym razem mamy z dzieckiem w nosidle przodem do świata i podpis: Wiosną możecie sie przekonać jak wygodne jest nosidełko. Z tym, że pani wygląda na wychyloną do tyły a dziecko na zdezorientowane.
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

No właśnie I na każdym kroku widac jak wiele jeszcze jest do zrobienia, żeby wypromowac chusty i miękkie nosidełka, a zepchnąc do nizin te wszystkie wstrętne twarde nosidła. I własnie dlatego trzeba dążyc, żeby było jak najwięcej osób szkolących w każdym mieście (tu nawiązuję do pewnego wątku, w którym dyskusja o tym była) Trzeba nawiązac kontakt z tymi gazetami i przesłac im nasze artykuły, może w Warszawie zaprosicie jakiegos dziennikarza z tych pisemek do Waszego nowego miejsca spotkan? Moze jakis reportaz napisze?
    Hania, 05.11.2007 r. i Ula, 08.07.2011 r.

Chustonówka
    Miejscowość
    P-kĂłw

Domyślnie

A ja w kwietniowym "Rodzice małego dziecka" znalazlam reportaz pt. "Podwojne szczescie" ze zdjeciem zamotanych blizniaczek Mai i Leny noszonych przez ich rodzicow z podpisem "Dziewczynki uwielbiaja podrozowac w chustach".

Chustonówka
    Miejscowość
    P-kĂłw

Domyślnie

sorry, teraz doczytallam ze juz o tym bylo:
    http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?t=2114

Uprawnienia umieszczania postów