Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Didymos Didysling czy Storchenwiege RingSling

Chustonówka Awatar Carmi

Domyślnie Didymos Didysling czy Storchenwiege RingSling

mam zamiar zakupic pierwsza chuste. Zdecydowalam sie na kolkowa (i poucha) ale mam teraz dylemat, jesli chodzi o firme.
    Corka moja skonczy 5 sierpnia 3 m-ce. Jest jednak spora jak na swoj wiek i ciezka.

Do wyboru mam Storchenwiege Leo albo Didymos Didysling Ellipsen. Pozadane przeze mnie kolory to brazy, czerwien, czern z biela. Prosze o porady
    Ostatnio edytowane przez Carmi ; 13-08-2009 o 14:40

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Z takiego wyboru to ja bym brala to, co kolorystycznie mi sie bardziej podoba

Chustofanka

Domyślnie

Wydaje mi sie, ze leo cienszy i dlatego wybrałabym leo. Lubię miękkie chusty.

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Wybierz chuste która bardziej Ci się podoba
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustonówka Awatar Carmi

Domyślnie

obydwie
    w leo kolorek, a w didy wzorek i dlugosc, a raczej to, ze jest krotsza o jakies 20 cm

stad dylemat

Chustonówka Awatar Carmi

Domyślnie

dodac chcialam jeszcze, ze chodzi mi o porade wzgledem malucha. Ktora bardziej nadaje sie dla +2m-ce, bo chce nosic ja od razu. czy moze w kolkowych to nie ma roznicy?

No i ta dlugosc...czy te ponad 2m u storcha nie przeszkadza?

a moze sa jeszcze jakies lepsze?

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

to wybór między czekoladą a śledziami każdy bierze to, co lubi.
    Uprzedzam - jeśli nie doczytałaś jeszcze na forum - że około 3-4 mies. życia wiele dzieci wpada w "przerwę kółkową", że tak powiem: pozycja kołyski już ich kompletnie nie satysfakcjonuje, a na pionizowanie w kółkowej jest za wcześnie, zanim delikwent(ka) nie usiądzie. Potem znów kółkowa się b. przydaje do noszenia na biodrze albo brzuszek do brzuszka, z opcją szybkiego położenia jeśli dzieck zaśnie.

Chustonówka Awatar Carmi

Domyślnie

Kakot, chuste narazie potrzebuje doslownie na pare minut dziennie, by zniesc Mala do wozka w piwnicy i po spacerze spowrotem na gore.
    Choc szczerze mowiac troche sie wypytywalam juz i nikt mi o zadnych przeciwwskazaniach w 3-4 m-cu nie wspominal

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

W skośnokrzyżowej kółkowej mozna swobodnie pionizować (tylko bardzo dobrze podociągać) na biodrze, jeśli ktoś jest za wczesnym pionizowaniem oczywiście.

Cytat Zamieszczone przez kakot Zobacz posta
    to wybór między czekoladą a śledziami każdy bierze to, co lubi.
    Uprzedzam - jeśli nie doczytałaś jeszcze na forum - że około 3-4 mies. życia wiele dzieci wpada w "przerwę kółkową", że tak powiem: pozycja kołyski już ich kompletnie nie satysfakcjonuje, a na pionizowanie w kółkowej jest za wcześnie, zanim delikwent(ka) nie usiądzie. Potem znów kółkowa się b. przydaje do noszenia na biodrze albo brzuszek do brzuszka, z opcją szybkiego położenia jeśli dzieck zaśnie.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Carmi Zobacz posta
    Kakot, chuste narazie potrzebuje doslownie na pare minut dziennie, by zniesc Mala do wozka w piwnicy i po spacerze spowrotem na gore.
    Choc szczerze mowiac troche sie wypytywalam juz i nikt mi o zadnych przeciwwskazaniach w 3-4 m-cu nie wspominal

nie, to nie są "przeciwwskazania" - po prostu niechęć do kołyski i niemożność (z wyjątkiem tego, co napisała już petisu) wsadzenia w pionie. Na leżąco nudno, na siedząco jeszcze (znów: w płóciennych, lnianych itp) nie można, tylko na tym polega problem.

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Ja kupiłam Leo Natur Storchenwiege kółkową i nosze mojego synka w pionie a ma niewiele ponad 2 miesiące.
    Kwestia dobrego dociągnięcia i ułożenia maluszka.
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tysia Zobacz posta
    Ja kupiłam Leo Natur Storchenwiege kółkową i nosze mojego synka w pionie a ma niewiele ponad 2 miesiące.
    i o to kaman

w kółkowej MOŻNA od urodzenia, ważne żeby robić to porządnie i głową..

co do założycielki i tematu- bierz która Ci się bardziej podoba ale mnie osobiście odpowiada zszycie ramienia w Hoppedizu i Didymosie (bo chyba podobne są, nie?)
    w storczu nei wiem jak ono wygląda

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
    i o to kaman

co do założycielki i tematu- bierz która Ci się bardziej podoba ale mnie osobiście odpowiada zszycie ramienia w Hoppedizu i Didymosie (bo chyba podobne są, nie?)
    w storczu nei wiem jak ono wygląda
    przewinęły się mi ostatnio przez dom dwa didyslingi od siósr H otrzymane bezpośrednio - oba z różnymi wersjami ramienia - jedna płaska druga zakładkowa. Hopp teraz też chyba w płaską wersję przechodzi - przynajmniej na zdjęciach z goa takie ma

z kółkowymi tak jest że można w pionie jak się wie jak to zrobić i nie ważne czy skośnokrzyżowa czy lniana czy samoróbka - ważna technika i sposób dociągania

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    przewinęły się mi ostatnio przez dom dwa didyslingi od siósr H otrzymane bezpośrednio - oba z różnymi wersjami ramienia - jedna płaska druga zakładkowa.
    tak tak, oni mają właśnie dwie (cos dzwoniło ale nie pamietalam w którym kosciele )
    Hopp teraz też chyba w płaską wersję przechodzi - przynajmniej na zdjęciach z goa takie ma
    wszystkie juz chyba takie są, hmmm zobaczysz w czwartek czy to o to chodzi, wezmę swoją...

z kółkowymi tak jest że można w pionie jak się wie jak to zrobić i nie ważne czy skośnokrzyżowa czy lniana czy samoróbka - ważna technika i sposób dociągania
    czyli w sumie jak zawsze
    AMEN

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

czyli człowiek uczy się przez całe życie
    już będę wiedziała, to w sumie bardzo dobra wiadomość

Chustonówka Awatar Carmi

Domyślnie

chusta juz zamowiona, po 2 nieprzespanych nocach zdecydowalam sie na storchenwiege i czekam juz przebierajac nogami

Cytat Zamieszczone przez tysia Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
    i o to kaman

ale bylabym wdzieczna, gdybyscie mi daly co nie co wskazowek co do poprawnego pionizowania, czy moze tez i jakies fotki, jak to poprawnie wyglada i jak nie nalezy robic

a jeszcze co do ramienia, to czy "zakladkowym" nazywane jest to?:

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Tutaj link do instrukcji forumowej:
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=32

Tutaj filmin polecany przez którąś chustomamę (przepraszam nie pamiętam przez kogo )
    http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=oPoa1DoCilQ

A tutaj nasze fotki ze wskazówkami mądrych głów
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=15678
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Carmi Zobacz posta
    a jeszcze co do ramienia, to czy "zakladkowym" nazywane jest to?:
    tak to jeden z kilku rodzajów zakładkowego ramienia

gratulacje do do wyboru chusty..
    generalnie zasada jest taka - dziecko musi być baaaaaaardzo ciasno przywiązane, dociagnięte, główka podtrzymana a plecki zaokrąglone w łuk.. aa jeszcze pupka musi być mniej więcej na wysokosci kolanek dziecka .. no i takie maluchy nosi się na biodrze a nie z przodu aby uniknąć asymetryczności - mówię o pozycjach pionowych a nie kołyskach - te wbrew pozorom sa łatwe, chyba, że dziecię przyzwyczajone do pionowego noszenia.

Uprawnienia umieszczania postów