Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: elastyk/porażka:(

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

hm, żabka dobra, tylko trochę krzywa, to nie problem skorygować. zgodzę się z grimmą, że materiał nie musi być tak wysoko, a na wysokości karczku (boczne poły też powinny główkę podtrzymywać). na moje oko młodzież jest trochę za nisko, są za duże luzy (tak jak Mayka wspomniała) i przy dłuższym noszeniu dalej będzie zjeżdżać. czyli, o ironio, powinnaś ciaśniej zawiązać
    no i właśnie - zaintrygowało mnie to, co napisałaś o upychaniu. ja młodą wiązałam bardzo ciasno, ale nie miałam nigdy problemu przy wkładaniu i do upychania było mi daleko (a biust mam spory). z tym, że do wkładania dziecia całkowicie zsuwałam poprzeczny panel (kieszonkę) na brzuch, wtedy elegancko odginałam sobie po kolei jedną i drugą połę, a jak już młoda była ładnie ułożona (uważaj na pomarszczony materiał na pleckach, powinno być gładko), to dopiero wtedy naciągałam kieszonkę.
    mam nadzieję, że trochę pomogłam.
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Miejscowość

Domyślnie

i jeszcze jedno o tym pomarszczonym materiale na pleckach - na powiększeniu wygląda to trochę tak, jakby Twoja prawa poła chusty w ogóle nie zachodziła pod pupę malucha tylko biegła w poprzek jedną linią od Twojego ramienia do kolanka dziecia. za dużo materiału tam jest. poły powinny być rozłożone od kolanka do kolanka, obie - w efekcie zrobią Ci się trzy warstwy materiału na dzieciu. dlatego właśnie radzę naciągać kieszonkę dopiero na koniec, żeby łatwiej było Ci ułożyć malucha i boczne panele rozłożyć.

Pochłonęło mnie życie,
    pozostaję do odwołania.

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jej, już wiem.
    Eureka. Nie pytajcie jak ja to zrobiłam, ale na szczęście dziecie to przeżyło
    Tak, trzeba pas stabilizujący zwinąć na dół, dziecię włożyć, poukładać i dopiero naciągnąć do góry...mnie ten etap nie dotyczył, dlatego "upychałam" dziecko..
    Jutro ćwiczę dalej.wiem co i jak.teoretycznie
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Miejscowość

Domyślnie

super

Pochłonęło mnie życie,
    pozostaję do odwołania.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

a to tak się da? włożyć w trzy warstwy na raz? jakoś na to nie wpadłam

słusznie, najpierw pionowy pas wewnętrzny, potem zewnętrzny i dopiero jak dziecię bedzie ładnie ułożone (jak w 2X) to naciągamy ten poziomy w celu stabilizacji - teraz to już na pewno będzie dobrze
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów