No ja od pentelki zaczynałam i było ok, tylko do czasu, kiedy synek zaczął ważyć 7 kg. Musiałam zainwestować kasę w chustę lepszą, bo się wyginał , a mnie bolały plecy.
No ja od pentelki zaczynałam i było ok, tylko do czasu, kiedy synek zaczął ważyć 7 kg. Musiałam zainwestować kasę w chustę lepszą, bo się wyginał , a mnie bolały plecy.
Z ciekawości odgrzebałam ten temat, bo tak się składa, że gdy byłam jeszcze w ciąży, przez własną głupotę wygrałam na Allegro chustę tkaną nieelastyczną Pentelki, mimo, że w ogóle nie planowałam jej zakupu.
No, ale stało się, szmatka przyfrunęła do mnie i okazało się, że wcale nie jest taka zła. Ma rajski kolor (chyba jestem skazana na niebieskie chusty) i jest miła w dotyku. To fakt, że dociąga się o wiele trudniej i pewnie, gdy Pola przekroczy te 7-8 kg, to wcale nie będzie tak miło, ale na razie nie narzekam
Na dowód nawet zdjęcie
![]()
Doula. Mama małej Polki, urodzonej16 czerwca 2012.
No wiec szukam jakiego elastyka na poczatek (by nauczyc sie wiazac gdy jeszcze brzuch mi na to pozwala i pozniej sprawdzic czy moim maluchom podpasuje.
Powieddzccie mi czy ktoras ostatnio kupowala chuste elastyczna od pentelki? bo przyznam ze cena niska i na sprobowanie myslalam, opinie maja rozne ale nie wiem czy od 2009/10r nie zmienila sie moze jakos ich jakosc do teraz?
Też szukałam taniego elastyka na początek, żeby w ogóle sprawdzić czy noszenie w chustach nam się spodoba. I kupiłam od Pentelki. Porównania do innych elastyków nie mam, ale nam się podobałnosiłam w niej tak do pół roku, później kupiłam tkaną.
Sprezentowałam też elastyka Pentelki znajomym i teraz mój brat też będzie go kupował![]()
Ja porównanie mam - Pentelka jest bardzo rozciągliwa, podczas gdy np lennylamb jest zwarta i lepiej podtrzymuje. Ale - wolałam pentelkę, gdy siedziałam przy kompie i pracowałam, bo w siedzeniu lepiej się układała![]()