Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: chusty Pentelka - zna ktoś?

Chustonówka

Domyślnie

Dzięki efcia, w ogóle nie wpadłam na to, że można chustę wypożyczyć! Jestem z Krakowa, więc zaraz się rozejrzę co i jak.

Chustonówka Awatar mwsuwaj
    Miejscowość
    Kraków

Thumbs up pentelka

ja korzystam z pentelki od paru tygodni i jestem bardzo zadowolona, w ogóle się nie rozciąga, trzeba odpowiednio wysoko zawiązać, cały czas jest na tej samej wysokości (na przykład kiedy idziemy na zakupy albo do lekarza, bo po wizycie nie da się położyć w gondolce), a córcia momentalnie zasypia - miałyśmy problem, bo nie chciała w ogóle leżeć, a teraz przynajmniej mam wolne ręce w Krakowie niestety nie mamy klubu kangura...

02 III 2012
    Marcysia

Chustonówka Awatar mwsuwaj
    Miejscowość
    Kraków

Thumbs up pentelka

jeszcze dodam, że dzieć ma 5,5kg..

02 III 2012
    Marcysia

Chustofanka
    Miejscowość
    Niemcz k.Bydgoszczy

Domyślnie

No ja od pentelki zaczynałam i było ok, tylko do czasu, kiedy synek zaczął ważyć 7 kg. Musiałam zainwestować kasę w chustę lepszą, bo się wyginał , a mnie bolały plecy.

Chustomanka Awatar Aliszia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Z ciekawości odgrzebałam ten temat, bo tak się składa, że gdy byłam jeszcze w ciąży, przez własną głupotę wygrałam na Allegro chustę tkaną nieelastyczną Pentelki, mimo, że w ogóle nie planowałam jej zakupu.

No, ale stało się, szmatka przyfrunęła do mnie i okazało się, że wcale nie jest taka zła. Ma rajski kolor (chyba jestem skazana na niebieskie chusty) i jest miła w dotyku. To fakt, że dociąga się o wiele trudniej i pewnie, gdy Pola przekroczy te 7-8 kg, to wcale nie będzie tak miło, ale na razie nie narzekam

Na dowód nawet zdjęcie

Doula. Mama małej Polki, urodzonej16 czerwca 2012.

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie odgrzebuje temat

No wiec szukam jakiego elastyka na poczatek (by nauczyc sie wiazac gdy jeszcze brzuch mi na to pozwala i pozniej sprawdzic czy moim maluchom podpasuje.
    Powieddzccie mi czy ktoras ostatnio kupowala chuste elastyczna od pentelki? bo przyznam ze cena niska i na sprobowanie myslalam, opinie maja rozne ale nie wiem czy od 2009/10r nie zmienila sie moze jakos ich jakosc do teraz?

Chustonoszka Awatar Gusia_

Domyślnie

Też szukałam taniego elastyka na początek, żeby w ogóle sprawdzić czy noszenie w chustach nam się spodoba. I kupiłam od Pentelki. Porównania do innych elastyków nie mam, ale nam się podobał nosiłam w niej tak do pół roku, później kupiłam tkaną.
    Sprezentowałam też elastyka Pentelki znajomym i teraz mój brat też będzie go kupował

Chusteryczka Awatar Truscaveczka
    Miejscowość
    Podkarpacie

Domyślnie

Ja porównanie mam - Pentelka jest bardzo rozciągliwa, podczas gdy np lennylamb jest zwarta i lepiej podtrzymuje. Ale - wolałam pentelkę, gdy siedziałam przy kompie i pracowałam, bo w siedzeniu lepiej się układała
    Sarcasm helps keep you from telling people what you really think of them.
    Dziergam Pichcę Ględzę Tłumaczę

Uprawnienia umieszczania postów