znacie te chusty, ktoś miał z nimi do czynienia? dość dużo tych pentelek na allegro, tanie jak barszcz...
właśnie rozglądam się za elastyczną, a nie chcę kupić badziewia
http://www.allegro.pl/item708184750_...nka_tanio.html
znacie te chusty, ktoś miał z nimi do czynienia? dość dużo tych pentelek na allegro, tanie jak barszcz...
właśnie rozglądam się za elastyczną, a nie chcę kupić badziewia
http://www.allegro.pl/item708184750_...nka_tanio.html
Helena --> luty 2008
Kalina --> wrzesień 2009
Amitola Studio - Fotografia noworodków i starszych dzieci, fotografia rodzinna, ciążowa, ślubna - Jelenia Góra, Legnica, Wałbrzych, Wrocław
Mój blog
nie znam chust, ale modelę (nie tę, z innych aukcji pentelki) widziałam na jakimś filmie na youtube w tracie jakiś warsztatów chustowych...tak tylko troszkę![]()
Hmm jeżeli modelka ma coś wspólnego z warsztatami chustowymi, to powinna wiedzieć, że elastyki nie są przeznaczone do wiązania kieszonek...![]()
macałam w swoim życiu kilka elastyków - Gabi, Infant (albo coś w tym guście) i jakiś no name - i nie ma co porównywać, Gabi cieniutka i mięciutka, pozostałe dużo grubsze i jakoś tak po rozciagnięciu się odkształcały - moim zdaniem lepiej (i może i nawet taniej) używaną Gabi...
na chustostraganie po 60zeta się pojawiały, to o wiele lepsza oferta IMO..
![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Hmm no w sumie to kieszonkęale trójwarstwową, źle się wyraziłam
![]()
tanie bo to samoróbki
nie żebym miała coś przeciwko samoróbkom jako takim, ale nie oczekujcie atestów, przejrzystej instrukcji itd - chyba że pentelka będzie ewoluować.
Off topic: nie lubię nazw z błędami, nawet jeśli specjalnie są tak wymyślone :/
to jasne, że samoróbka, ale może jakaś do rzeczy.... wiadomo, że samoróbka ma się nijak do skośnokrzyżowej, jeśli chodzi o tkane, ale elastyk jakiś mniej skomplikowany mi się wydaje.
w każdym razie widzę, że nikt nie miał do czynienia z pentelkąmoże zaryzykuję?
![]()
Helena --> luty 2008
Kalina --> wrzesień 2009
Amitola Studio - Fotografia noworodków i starszych dzieci, fotografia rodzinna, ciążowa, ślubna - Jelenia Góra, Legnica, Wałbrzych, Wrocław
Mój blog
właśnie wdepnęłam na pentelkę na allegro.
pal licho, że samoróbka, ale jak można pisać że:
z elastyka można zrobić tylko dwa wiązania (kołyskę i kieszonkę z panelem na wierzchu), od biedy jeszcze analogiczne na biodrze ale zawsze z trzema warstwami.długa 5m co pozwala na zawiązanie nawet najbardziej skomplikowanych supełków))
Całą ich masę można obejrzeć na youtube
no i zdjęcie 2x w elastyku bez trzeciej warstwy z rozchylonym V przy szyi - zgroza. dobrze, że to nie był noworodek....
strasznie mnie męczy brak wgryzania się w temat - chusty to nie ubrania, jakaś odpowiedzialność jest i to wcale niemała...
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
takie kwiatki zdarzają się nie tylko przy samoróbkach - ostatnio był wątek o chustach Medley z fatalnymi wiązaniami, coś mi świta, że nawet Babylonia proponuje wiązanie w chuście przodem do świata (tu nie jestem pewna, ale z ciekawości sprawdzę jeszcze raz w instrukcji i w razie czego odszczekam)...
swoją drogą - na Pentelkę się nie zdecydowałam, wolałam sprawdzoną markę Lenny Lamb![]()
Helena --> luty 2008
Kalina --> wrzesień 2009
Mój blog
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
Moja pierwsza chusta to był porzyczony elastyk ... i bardzo sobie go chwaliłamjak na moje umiejetności wiązania i obsługi dzieci na tamten czas było rewelacyjne -to ze wiazałam wpierw chuste a dopiero po tym wciskałam syna ... jak zobaczyłam te zdięcia to poprostu mnie ścięło ! żeby zawiązac bezpieczna kieszonke to chyba nogami trzebaby było trzymac i zebami naciągac co by dziecko nie wisiało !! no i wtedy te 5 metrów to żadem atut bo to bardziej przeszkadza niż pomaga (wiem bo sama próbowałam
)
poza tym samoróbka co do elastykaoj nie brzmi to bezpiecznie ... ja miałam hopka i dopiero gdy dotykałam jakiegoś innego "firmowego" cuda zrozumiałam różnice ... w tamtej szmacie bałabym sie nosic dziecko! Dla mnie nie zasługiwało to na miano HUSTY ELASTYCZNEJ to buł kawał tandetnej lycra'y ("lajkry"
jak by sie nie dało odczytac) z której ktoś mógłby jedynie uszyć spodnie na "stadion" (mam na mysli cyły stadion 10ciolecia i targ europa)
tak wiec nie wiem czy warto sie łasić ...
To mnie tu oświecacie,bo myślałam,że z elastyka wszystko da się zawiązać.Ja nosiłam 2 miesięczną Sarę w hoppie w 2x bo tylko takie wiązanie wtedy z mężem opanowaliśmy.A teraz ta chusta wydaje mi się sztywna![]()
od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18
Doradca Noszenia ClauWi®
Ja mam MT od pentelki, na wymiar mojego dziecia szyte. W wątku powitalnym na zdjęciu jestchusty samoróbki bym nie kupiła...ale z miętka jestem zadowolona bardzo!
chusty chyba bym nie kupiła, ale kupiłam polarkowy bezrekawnik - dla mnie super) i cena duzo bardziej przystepna niz firmowe kurtałki - jakosć pewnie gorsza, ale to nie na lata tylko na jeden sezon, a pozatym mniej szkoda jak dziecko mlekiem zapluje czy ja gdzieś zabrudze
a ja kupiłam. Do tej pory nosiłam córcie w lulu. A od pentelki postanowiłam zacząć z chustami wiązanymi - 40 zł za to, zeby się przekonać, czy odpowiada nam chusta wiązana to niewielechustę dziś odebrałąm na poczcie, jest jak dla mnie ok - od pierwszej próby łatwo mi się ją wiąże i córci było w niej dobrze. Na razie mi wystarczy, ale najpóźniej na wiosnę planuję dobrą chustę tkaną
![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
Chusty Pentelki bym nie kupiła, ale jesienią kupiłam od niej polar "dla dwojga". Cenowo bardzo przystępnie, jakościowo żadna rewelacja - zwykły cienki polar, ale używam go CODZIENNIE od 3 miesięcy, więc zakup zdecydowanie udany![]()
Stasia 03.05.2008 , Jack 12.10.2009 , Toboma 3.07.2012
kupiłam..całkiem niedawno bo cena fajna i kolor mi sie podobał
Hanie nosiłam w niej z trzy razy
nie najgorzej chociaz materiał BARDZO sprezynuje (ale Hanka ponad 10kg wazy).. no a jakie spodenki z niej będa..
H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.
mojdom13.blogspot.com
http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe
---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl
Ja również sobie chwalę. Mam chustę, moja mała bardzo ją lubi, choć wiążemy ją bardziej prawidłowo, niż Pentelka ma na swoich zdjęciach. Kupiłam też polar-bezrękawnik dla dwojga. Moim zdaniem - SUPERPolarek przyjemny, miły, rozmiarowo super i bardzo ładnie wykończony. Moim zdaniem nie ma co przepłacać na bęzrękawniku, bo ten jest świetny.i
Zuzu (styczeń 2010), Kalina (wrzesień 2012)
Doradca Akademii Noszenia Dzieci, Instruktor masażu Shantala. Bliskość na starcie - ja w sieci![]()
W Poznaniu też nosimy
Też mam tego elastyka -moja pierwsza chusta, kupiona żeby się przekonać czy będzie nam chustowanie odpowiadało. Nosiłam bardzo krótko, bo było mi w niej za gorąco, zimą w domu. Jest dość rozciągliwa (nie mam porównania z innymi elastycznymi) bardziej wszerz niż na długość. Na pewno nie nadaje się dla cięższego dziecka. Jak dla mnie spełniła swoje zadanie - pokochałam noszenie w chuście. Dziś mam dwie tkane (właśnie leci do mnie trzecia) i jedną kółkową. Wózek kurzy się w kącie...