Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: Po 4 miesiącach wypada się przywitać ;) DŁUGI

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie Po 4 miesiącach wypada się przywitać ;) DŁUGI

Trafiłam na chusty.info z forum gazetowego (w niezbyt miłych okolicznościach przyrody) i tak wsiąkłam, że prawie codziennie poczytuję sobie forum. Trochę zwlekałam z przywitaniem się, bo tak naprawdę trudno mi powiedzieć jak to się zaczęło...

Pierwszy raz o chustach dowiedziałam się jak moja Najstarsza miała rok- siostra w Niemczech nosiła w pasiaku Didymosa.

Później, gdy urodził się Drugi syn (2004), koleżanka uszyła mi coś na wzór swojej (kupionej w szkole rodzenia) 'chusty'- nie wiem jak to nazwać-jakby kółkowa-ale bardziej taka 'torba'. No nic, grunt, że nosiłam trochę małego w pozycji kołyski ale było mi niewygodnie- wcale nie chciał być przytulony do mnie tylko się odginał do tyłu. Dopiero jak zaczął siadać, wrzucałam go na biodro i tak się nosiliśmy; ale to tylko jak była potrzeba- nie było to zbyt wygodne a Dzieć był ciężki..

Trzeci syn nie był prawie wogóle noszony (biedactwo )

No i w końcu jak chodziłam 4. raz w ciąży to nagle okazało się że kilkoro moich znajomych zaczęło nosić w wiązanych chustach. I tak właśnie wsiąkłam. Poszłam na spotkanie lubelskiego Podushkowca, tam monjan miała właśnie testowe Indio Flamingo i się zakochałam Jeszcze przed porodem wysiadywałam godzinami na ebaju niemieckim polując na indio- aż się udało! Jak Młody miał 2 tygodnie (XI.2008), dostałam mojego ultramarine.
    Niestety na początku się zniechęciłam- nie wychodziło mi wiązanie(dociąganie), było mi gorąco, a poza tym On był wogóle niepłaczącym dzieckiem więc nie zmuszał mnie do noszenia się na rękach.
    Później indio poszedł w świat, dłuższy czas służył nam Girasol z którym wogóle się nie dogadywałam- to też nie zachęcało mnie do noszenia- motaliśmy się tylko na krótkie wyjścia i na rosnące zęby

Chciałam więc kupić sobie coś innego i tak zakochałam się na bazarku gazetowym w Simonku Neobulle- nie udało mi się go kupić ale dzięki niemu trafiłam TUTAJ

Zakupiłam Hoppa La Paz i wtedy zaczęły mi wychodzić wiązania i pogoda sprzyjała spacerom i wogóle tak wyszło że od tej pory nosimy się bardzo często- obecnie w Simonku (jednak!) który sam mnie znalazł!

Nie znaczy to że jesteśmy niewózkowi- czasem się wozimy a poza tym przydaje mi się na zakupy, na plac zabaw,żeby włożyć do niego: rolki, zabawki do piasku, samochody itp. i żeby przywieźć mojego 3-latka zmęczonego po spacerze

A na koniec
    Uważam że to forum nie jest normalne!! Dziewczyny- wy jesteście jakoś dziwnie pozytywnie pokręcone! Im dłużej czytam to forum tym jestem bardziej o tym przekonana- ta chęć pomocy na każdym kroku! zaliczyłam 3 transakcje na bazarku i byłam w szoku- madaleine72 czekała spokojnie (chyba z miesiąc) aż sprzedam swoją chustę żebym mogła kupić od niej Simonka! Druga dziewczyna kupuje mojego Hopa i czeka tydzień aż wrócę z wakacji i jej wyślę- bez żadnego problemu.
    I właśnie dlatego czuję się tu dobrze i zostaję na dłużej!
    Niestety ostrzegam- będę więcej czytać niż pisać bo po prostu NIE MAM CZASU ;(
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Chustofanka
    Miejscowość
    bytom

Domyślnie

Witaj
    Agnieszka 24.08.2003
    Aleksandra 07.07.2007

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

pisanie tez wciaga
    witaj u nas
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Hej hej!!!Rozgość się wśród nienormalnych
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

fajnie ze do nas dołączyłaś .
    pisz z nami ..nawet nocami
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

Hej!
    Pisz więcej-tzn. częściej, a krócej -wtedy dasz radę czasowo .
    Ja jestem tutaj już dość długo, jednak cały czas jestem pod wrażniem tej "nienormalności"-nie tylko bazarkowo-chustostraganowej zresztą.

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

buziaki z Łodzi
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Witaj super mamo!

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Tak to jest, że najpierw się czyta, a potem samo tak wychodzi, że się i pisze

Witamy po sąsiedzku
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

witaj!! pozytywnie zakręcona to Ty jestes fajny, bijący pozytywnymi wibracjami post a simonek neobulle tez mi się zamarzył, ale obecnie czekam na uszyty z niego chusto-MT...
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Domyślnie

fajnie się czyta i znajduj czas na pisanie witam Cie serdecznie
    MADAME GOOGOO® :: NOSIDEŁKA MEI TAI, ERGONOMICZNE I HYBRYDOWE, JEDWABNE CHUSTY KÓŁKOWE, POUCH

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustonoszka
    Miejscowość
    granica Kaszub...

Domyślnie

...a jak już sie znajdzie czas na pisanie...to wszystko w domu w proszku...tak wciąga to kobiece plotkowanie . Pozdrowienia z Trójmiasta

Chustomanka Awatar dagis
    Miejscowość
    se

Domyślnie

witaj

yena
    Guest

Domyślnie

lubię długie niebanalne prezentacje

przepraszam, że witam krótko, ale na drugiej dzieć śpi w najlepsze:

Uprawnienia umieszczania postów