Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Dziecko w wisiadle plecami do pleców :/

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie Dziecko w wisiadle plecami do pleców :/

słuchajcie, z wojaży wróciłam, nikogo chustowego nie spotkałam, dopiero 100 km przed domem, na parkingu przy A2 wypatrzyłam mamę z mojego miasta w hopku, ale tak to w beskidach posucha.

za to spotkałam rodziców w nosidełkach-wisaidełkach oczywiście, patrzących na mnie porozumiewawczym wzrokiem na zasadzie "my, aktywni rodzice bez wózka"

normalnie widok nosideł mnie nie bulwersuje jakoś, wiem, że najczęściej decyzja o zakupie takiego wisiadła wynika z niewiedzy i tyle. O ile dzieć jest plecami do świata, to ok.

Ale to co zobaczyłam w Żywcu spowodowało, że wymiękłam.
    Jakiś tatuś włożył sobie dziecko do nosidełka na plecy i plecami do siebie. Dziecko na oko kilkumiesięczne było, bez nakycia głowy, takie jeszcze odchylone od tych pleców, no smętnie wisiało tak, że po raz pierwszy miałam ochote dopaść do tych rodziców i im zerwać z pleców to narzędzie tortur. A tatuś jeszcze szedł i się bujał na boki i to dziecko jak taka szMaciana lalka na tych plecach, no serce i żołądek się ściskał... Nawet im pstryknęłam foty aparatem w telefonie ale nie wiem jak się cholerstwo przenosi na fotosika, pokombinuję wieczorem to może tu wkleję.

Tak się musiałam tu uzewnętrznić, bo mnie siekło z wrażenia.
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

i słów mi zabrakło
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustonoszka Awatar krysiia
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

mi też brak słów

Ale rozumiem twoją chęć zerwania dziecia z pleców, bo widziałam odsatnio w supermarkecie dzieć w wisidle przodem do świata odchylony od noszącego go tatusia. Kąt nachylenia dziecka gdzieś w połowie między tatusiem a podłogą tylko pupa o brzuch oparta. po pierwsze, chyba bym w takiej pozycji zwymiotowała, po drugie, tatuś się schyli po coś z dolnej pułki i .... aż strach pomyśleć, poza tym dzieć się buja na lewo i prawo po prostu porażka i straszny widok

Chustofanka Awatar Adso
    Miejscowość
    poznan

Domyślnie

Było kiedyś taki zdjęcie jak opisałaś...szok... Ja bym na to nie wpadła
    Byliśmy trochę w górach i widziałam same nosidła turystyczne.. (to po prostu takie siedzisko w obudowie plecaka) Mnóstwo ich było i w większości puste, bo dziecko na rękach,albo obok prowadzone...
    Acha, jedno nosidełko-wisiadełko widziałam-pani uśmiechnęła się porozumiewawczo z tekstem "o pani też ma chustę"

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

az mi sie smutno zrobilo

Uprawnienia umieszczania postów