Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 43

Wątek: wielo lepsze niż pampki

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie wielo lepsze niż pampki

Chcę się pochwalić.
    Mój M i ja zgodnie acz osobno doszliśmy do wniosku że pampersy firmy pampers są badziewne. I już tu nie chodzi o chemię tylko o skuteczność.
    I bardzo mnie to cieszy że M sam sięga po wielorazową terę (złożoną w latawiec)..
    Generalnie pralka chodzi na okrągło ale jestem bardzo zadowolona z wielo. z najzwyklejszej tetry i innych bardziejn skomplikowanych cudów też
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustomanka Awatar dagis
    Miejscowość
    se

Domyślnie

ja tam w sumie nie wiem badziewne czy nie
    ale lubie moje (ellkowe) wielo bardzo

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Fajnie dziewczyny, że polubiłyście się z wielo. Ja też polubiłam się z nimi od pierwszego wejrzenia, to już 8 miesięcy trwa i nie widzę, żeby miało się cokolwiek zmienić. Gratuluję Wam i trzymam kciuki oby tak dalej.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chusteryczka Awatar Iwanna.T

Domyślnie

może to kwestia lepszego dopasowania do dziecka origami tetrowego niż pampka?
    Asinus asino pulcherrimus

Chustonoszka Awatar minimka83
    Miejscowość
    Far Away

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
    Chcę się pochwalić.
    Mój M i ja zgodnie acz osobno doszliśmy do wniosku że pampersy firmy pampers są badziewne. I już tu nie chodzi o chemię tylko o skuteczność.
    I bardzo mnie to cieszy że M sam sięga po wielorazową terę (złożoną w latawiec)..
    Generalnie pralka chodzi na okrągło ale jestem bardzo zadowolona z wielo. z najzwyklejszej tetry i innych bardziejn skomplikowanych cudów też
    Pondo, mam dokładnie takie samo zdanie - i nie chodzi nawet o ekologię bo to oczywiste. Wielo są wg mnie lepsze, bo:
    1. Kupa nie śmierdzi jak w pampkach [stwierdzone przez męża i mamę moją]
    2. Wielo są śliczne
    3. Wielo nie odparzają
    4. Wielo nie przeciekają [nam przeciekały Bella, Pampki i Huggies]
    5. Pampki szeleszczą [hehe, mnie to wkurza]
    6. Wielo z dumą prezentuję innym - mam misję edukacyjną

Chustofanka Awatar Akacja
    Miejscowość
    Syberia

Domyślnie

Tylko czasem przykro, gdy ktoś pampersowy rzuci za plecami cierpką uwagę, czego nie jestem w stanie zrozumieć kompletnie.
    Czy to zawiść ku braku potrzeby kupowania 3 paczek pieluch miesięcznie?

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A mnie sie dzisiaj z niesmakiem( a co ją to?) sąsiadka z okna naprzeciwko zapytała po co ja piorę te pieluchy.
    Się uśmiechnęłam i wieszałam dalej.
    5 dzień bez pampków....

Chustoholiczka Awatar JustNik

Domyślnie

a czy jak komus mowicie ze macie dziecko w pieluchach do prania to efekt jest taki :

Ty ????!!!!!!!!! TETRE!!!!!!!!!! ???????

zanim oczywiscie wyjasnie ze to jak pampers sie zaklada tylko ze w pralce sie pierze (ja tak upraszczam ojasnienia, bo ludziska nie moga sobie wyobrazic jak to dziala)

Chustofanka Awatar ekomummy
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Fajnie, że jest tak wiele mam które lubią wielo. Mnie najbardziej denerwują komentarze, że używam wielo bo "żałuje na pampki". Brr.....
    Jak opisuje wielo to też mówię czasami "tak jak pamki, tylko można prać"
    Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014

www.ekomaluch.pl
    www.wielorazowepieluszki.pl
    www.kidstyle.pl

Chustonoszka Awatar minimka83
    Miejscowość
    Far Away

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JustNic Zobacz posta
    a czy jak komus mowicie ze macie dziecko w pieluchach do prania to efekt jest taki :

Ty ????!!!!!!!!! TETRE!!!!!!!!!! ???????

zanim oczywiscie wyjasnie ze to jak pampers sie zaklada tylko ze w pralce sie pierze (ja tak upraszczam ojasnienia, bo ludziska nie moga sobie wyobrazic jak to dziala)
    Mam właśnie tak, że ludzie nie krytykują wprost, bo zawsze byłam gadżeciarą i lubię dobre, markowe produkty. Wiedzą więc, że coś jest na rzeczy, skoro używam innych pieluch. Generalnie rodzina zachowuje się super i ciotki, babcie a i znajomi dopytują co to za pieluchy, że ich używam zamiast pampków.
    No i co do przeciekania - dzisiaj w nocy oszalałam z nerwów, bo trzy razy zmieniałam Huggiesy przeciekające - jesteśmy u rodziców i mam tylko dwa otulacze ze sobą. Wielo górą!

Chustomanka Awatar madorcia
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Hm, może używałabym i ja, ale mnie się nie zdarzyło, żeby pampers, jakikolwiek przeciekł czy odparzył, a po drugie, i to znacznie wazniejsze - nie stać mnie niestety na płacenie za szambo 200zł co 1,5 tygodnia. Ja mam limit pierny na 1-2 pralki tygodniowo, pranie pieluch nie wchodzi w grę...
    a poza tym, ja leniwa jestem i zazdroszczę Wam bardzo, że Wam się chce.
    moje gratulacje, dziewczyny, serio
    Milenka (14.8.2003) i Miłoszek (13.2.2008) - dwa wścieklece...

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Nie przejmujcie sie krytyką dziewczyny. Tym bardziej, że u nas wielorazówki są jeszcze bardzo mało znane, stąd pewnie zdziwienie ludzi. Poza tym, jak można krytykować coś, czego się nie zna. Ale to wszystko kwestia czasu. Jak zaczną pojawiać się u nas firmy produkujące pieluchy, to i zrobi się o nich głośno.
    Zuzanna i Franciszek

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
    A mnie sie dzisiaj z niesmakiem( a co ją to?) sąsiadka z okna naprzeciwko zapytała po co ja piorę te pieluchy.
    Ja bym odpowiedziała: "bo są brudne"
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Kusiło mnie ,żeby odpowiedzieć :" bo zboczona jestem"..no ale takie mam poczucie humoru ,że sąsiadka mogłaby nie załapać..

Co do tego ,czy mi się chce prać..
    Dziewczyny nie wiem jak wy, ja nigdy( to moje pierwsze Dziecie) nie jechałam na pampkach
    . Ale dla mnie, wypłukanie, wrzucenie do wiaderka,wrzucenie do pralki, wywieszenie, a następnie złożenie albo pozapinanie pieluch to jakieś 15(góra) minut dodatkowej roboty, a odpada chodzenie do śmietnika. nie rozumiem halo- gdzie tu wysiłek, bo ja nie kumam

Chustomanka Awatar andzia_1978
    Miejscowość
    pomiędzy wawą a wołominem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetta Zobacz posta
    Nie przejmujcie sie krytyką dziewczyny. Tym bardziej, że u nas wielorazówki są jeszcze bardzo mało znane, stąd pewnie zdziwienie ludzi. Poza tym, jak można krytykować coś, czego się nie zna. Ale to wszystko kwestia czasu. Jak zaczną pojawiać się u nas firmy produkujące pieluchy, to i zrobi się o nich głośno.
    ja polecam pieluchy firmy babyetta, uwielbiam je poprostu
    P 1995, A 1997, B 2008, W 2015 i L 2017
    jestem matką idealnej córki i równie idealnych czterech synów

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andzia_1978 Zobacz posta
    ja polecam pieluchy firmy babyetta, uwielbiam je poprostu

znamy i lubimy

Chustomanka Awatar Foxy Lady
    Miejscowość
    Warszawa Włochy :)

Domyślnie

to i ja swoje trzy grosze
    dziecinka ma 4 tygodnie, a do wielo przekonała mnie moja ulubiona K.P.

my - to jest obsługa dwuosobowa dzieciny - łamiemy się nieraz i używamy jednorazówek: w nocy, na dłuższym spacerze, albo jak wielo nie zdążą wyschnąć

ale jesteśmy w 100% za!!! i do tego staramy się wciągać innych

tylko jak odpierać zarzut: może nie wyrzucacie do śmieci, ale za to zużywacie więcej prądu? dla mnie prąd to taki stworek co go nigdy nie widziałam, a brudy zostaną, ale zarzut taki słyszałam...

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Foxy Lady Zobacz posta

tylko jak odpierać zarzut: może nie wyrzucacie do śmieci, ale za to zużywacie więcej prądu? dla mnie prąd to taki stworek co go nigdy nie widziałam, a brudy zostaną, ale zarzut taki słyszałam...
    A czy osoba, która zarzuca coś takiego, wie ile prądu i wody trzeba zużyć do wyprodukowania jednego pampersa?

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Aspekt nie tylko ekologiczny, jeszcze zdrowotny.
    Hmmmmm.... ja piorę pieluszki razem z ubrankami. Fakt, że nie wypełniam bębna po brzegi, żeby uniknąć złego doprania pieluszek. Ale i tak sporo ubranek mi się zmieści i wypierze razem. Także pranie i tak musiałabym robić. A ze zużyciem prądu i wody martwiłabym się raczej pod względem wzrostu rachunków, niż braku ekologi. Chociaż ja rachunków też się nie obawiam, jak pomyslę o tej stercie śmieci i zawartości jednorazówek, to nie mam wątpliwości.

I bardzo istotna rzecz, żeby prać w proszkach, które nie zawierają fosforanów. Jeszcze nieawno nie zdawałam sobie z tego sprawy. I to nie tylko pieluszki, ale wszystkie nasze rzeczy (ciekawe w czym piorą te osoby tak dbające o ekologię i czepiające się wielorazówek). Więcej na ten temat i spis proszków do prania w wątku http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=14218 w poście zorro-nie-matka.

Także zużycie prądu i wody nie jest niebezpieczne dla ziemi, a nieodpowiednie proszki do prania już tak i to bardzo.

Także Foxy Lady na zarzuty zadawaj pytanie w jakich proszkach piorą Twoi "zarzutodawcy" hihi.
    Zuzanna i Franciszek

Chustomanka Awatar Foxy Lady
    Miejscowość
    Warszawa Włochy :)

Domyślnie

dzięki za oręż do walki z niewiernymi
    niech no mi kto teraz podskoczy

Uprawnienia umieszczania postów