Pokaż wyniki od 1 do 20 z 113

Wątek: ONO natural - nosidło ergonomiczne...

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie

Pozwolę sobie tutaj napisać... mimo, iż na liście mnie nie było.
    Dzięki uprzejmości Asi (JKG) miałam możliwość potestować ONO. A z tego co rozumiem po to sa testy by opinia nasza przybliżyła również innym dany produkt.

No więc... jak zwykle są dla mnie i plusy i minusy....

Zacznę od minusów..
    1. Klamra... albo źle założona albo ja blondynka... ale nie chciałam się szarogęsić i tak udało mi się testować na krzywy ...
    nie dało się dociągnąć... po założeniu. Musiałam przed ustalić potrzebną długość pasa.
    i jak dla mnie to coś za delikatna i raczej nie miałam do niej zaufania zwłaszcza jak po pierwszym kilkuminutowym noszeniu kiedy ściągałam córkę to wręcz wyskoczyła tylko po dotknięciu.

2. Drugi minus (ale maleńki jak dla mnie bo nieistotny dla komfortu noszenia) - kolor.

Może i piękna butelkowa zieleń, ale mi kojarzyła się z drelichem mojego ubrania roboczego z czasów kiedy go jeszcze używałam (jestem leśnikiem z zawodu i takie właśnie ubranka nosiliśmy)

teraz plusy...
    1. WYGODA DZIECIA- Amelka dała się zawiązać po 3 godzinnym spacerku, głodna i zmęczona. Przytuliła się do mnie i spokojnie czekała aż jedzonko się zagrzeje. Wyglądało na to , że jest jej wygodnie. W chustę ponownie bym jej nie zawiązała.

W sumie spędziłyśmy razem około 3-4 godzin w ONO. Nawet M nie mógł się doczekać prób.

2. WYGODA NOSZĄCEGO - oboje byliśmy bardzo zadowoleni. Ciężar się pięknie rozłożył. ujęło klusce kilogramów.

M nawet pytał od razu o cenę.... bo tak to on by częściej ponosił. W chustę ja go motam jakoś sam ma opory.

to by było na tyle... mam nadzieje, że Odi nie będzie zbyt zła na to, że się podpięłam pod testy. Ale całą sobotę i tak by leżało... bo Asia nie mogła...

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

dzięki Sylwia cieszę się że Wam się podobało kurcze z tą klamrą znów musi być coś źle założone
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustomanka Awatar MamUsza
    Miejscowość
    Bolesławiec

Domyślnie

Też miałam przyjemnośc testów- Dziekuje Odynko.

Ogolnie nosidło super, fajnie zwężany palnel pod pupką. Ładnie szyty, fajny pas biodrowy.
    dzieciowi podobały się guziczki/napki- nie wiem jak sie to nazywa od kapturka.
    U nas zapięcie działało super.
    Do slabych punktów jak dla mnie należą:
    - kolorystyka - jakby pojawiły sie jakies ładne limity z pieknymi panelami - było by super!
    - jak dla mnie pasy naramienne trochę wąskie- uwierały mnie przy moim klocku. Ale ja wogole mam słaby kręgosłup. Jak dla mojego mężola troche za krótkie pasy bo nie mógł skrzyzować pasów na klacie i zawiązać bo były za krótkie.Ale On z tych wielkogabarytowych.
    - i jeszcze jedno- ale tu nie mam większego porównania. Otóz mam mietka z obrusu IKEA ( kiedys sie takowe obrusy tkane skośnokzywżowo pojawily) w nim dociąga sie dziecia rewelacyjnie. Tu jak podciagalam pasy podrzucajac małego czulam opór. Bawełna czepiała sie bawełny i nie było poslizgu w podciaganiu. Zaznaczam ze nie wiem jak jest w innych.

W załaczniku pare fotów mojego M i M..atiego :

Pozdrawiamy!
    Cafe Draże Lubań- Zajęcia dla dzieci i rodziców | Nasza kreatywna codzienność - Tuqtu | moja fotografia

Chustofanka Awatar JKG
    Miejscowość
    miedziowy zakątek

Domyślnie

Zaległości mi się porobiły ;?
    No ale już maluje swoje uwagi do ONO
    Przepraszam z góry za nienejlepszę zdjęcia ale pogoda była taka BAROWA że tylko w domu ponosiłam troche

Zaczne od plusów:
    - szeroki i fajnie wyprofilowany pas biodrowy;
    - duży zagłówek miękki fajnie podtrzymuje głowe dziecka szczególnie spiącego na plecach
    - kieszonka na panelu bardzo praktyczna
    - pasy naramienne troche wąskie ale dobrze wypełnione
    - przyjazna cena
    Z zalet to chyba by było u nas tyle ))
    Minusy:
    - dla mojego Tomka panel już za wąski a nosi ubranka 86 (widać zwisające nózki na drugiej fotce)
    - z klamrą coś jest nie tak - przekładałam ją w kilka możliwych wersji i albo trudno ją dociądnąc bo końcówka pasa jest od wewnętrznej strony albo rozsuwa się ;( Widełki klamry jak dla mnie są bardzo delikatne, zdarzyła mi się też jedna niepokojąca rzecz - w czasie mojego noszenia i zajęć domowych klamra sama się zozpieła Odkurzałam z Młodym na plecach i kilka razy się schylałam, w pewnym momęcie poczyłam luz na brzuchu, w spodnaich miałam pasek z metalową trzpiączkom i gdzieś musiały najść na siebie podczas kucania i Ono samo się rozpieło Gdyby nie górny pas skrzyżowany pod pupom to Młody już by leżał na podłodze
    Mam nadzieje że tylko ja miałam taki "wypadek przy pracy" ale warto skontrolować... M sugerował inny typ klamry.

Dziękuje za możliwość testowania
    Asia
    Małgorzatka 7 lipiec 2004
    Tomaszek 13 maja 2008

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka,
    byłoby ciemno i mroczno,
    ciemniej i mroczniej
    niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej -
    mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów.
    Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie."
    (Julian Ejsmon)

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

dzięki kochane za zdjęcia i za recenzje ofc
    kurcze to jak to z tą klamrą w końcu że u jednych dobrze zapięta u innych coś nie tak z nią
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów