Pokaż wyniki od 1 do 20 z 113

Wątek: ONO natural - nosidło ergonomiczne...

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Trochę się zdziwiłam...
    Maluch, który trzyma główkę w wieku 2 miesięcy???
    Dziewczyny, codziennie badam wiele noworodków i niemowlaków i naprawdę przy zdrowo rozwijającym się dziecku o trzymaniu główki możemy najwcześniej mowic w wieku 3 miesięcy! Bo trzymanie główki to jej pełna kontrola, także w pochyleniach bocznych, umiejętnośc reagowania na nagłe zmiany położenia główki np przy wstrząsach. Ja dziecka, które w wieku 2 miesięcy ma PEŁNĄ kontrolę główki nie widziałam...
    Nie wypowiem się o ONO, ponieważ go nie widziałam, ale wszystkie nosidła i MT, które znam (zaznaczam, że nie wszystkie oczywiście znam) nadają się dla dzieci najlepiej siedzących, a przynajmniej takich z mocnymi mięśniami przykręgosłupowymi w odcinku szyjnym i piersiowym (które to właśnie wzmacniają się podczas prób pełzania, raczkowania, siadania). Chodzi o dobrą stabilizację kręgosłupa. Jeżeli ONO otula mocno jak chusta i zapewnia pełną stabilizację to w porządku.
    Ja nosiłam Hanię w MT, Ergo, próbowałm Manducę, teraz mam NubyGo, wszystkie jak już porządnie siedziała i super raczkowała. W żadne z nich nie wsadzilabym takiego malutkiego niemowlaczka. Wiem że są jakieś wkładki noworodkowe, ale ciężko mi sobie to wyobrazic, a nie miałam okazji zobaczyc.
    Ostatnio edytowane przez agata_t ; 05-09-2009 o 13:00
    Hania, 05.11.2007 r. i Ula, 08.07.2011 r.

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Agato Brawa dla tej pani za rozsadne podejscie do sprawy! Ja podobnie tez jak Dagmara, nei wsadzilabym mojego noworodka/dwu-trzy miesieczniaka do zadnego nosidla ergonomicznego, mt, etc... Testowalam juz duzo nosidel (nie nosidlam w bondolino, marsupi plus, wiec o tych sie nie wypowiem..) i mt. Niby Eden MT jest dla noworodkow, ale co z tego ze ladnie otula, etc, jak i tak nie uzyska sie w tym mt idealnej pozycji dla noworodka!

Rozumiem, ze firmom szyjacym ergonomiki badz mt zalezy na znalezienu jak najszerszej rzeszy odbiorcow, ale sorki.. dla mnie reklamowanie nosidla ergonomicznego jako takiego dobrego dla malutkiego dziecka (a nawet noworodka) i dla dwulatka jest pomylka, zlym chwytem marketingowym! Troche sie wkurzam jak producenci pisza i zachwalaja, ze ich nosidlo super podtrzyma kregoslup, glowke dziecka tak malutkiego, a potem nadal bedzie sie nadawac dla dwuletniego dzieckamad Tak jak nie da rady kupic MT, ktory bedzie ok dla np 6 miesieczniaka, a potem posluzy jeszcze przez 2+ lata, tak nie da sie kupic nosidla eronomicznego, ktory spelni podobne oczekiwania. Nawet bardzo dobra manduka dla przecietnego dwulatka bedzie za mala, nawet moj ulubiony calyx zrobil sie za maly dla mojego 27 miesiecznego synka.

Mam nadzieje, ze mnie nie zlinczujecie za moja odpowiedz

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

ja nic mądrego nie napiszę więcej - tak jak pisałam dla mnie dziecko które co najmniej (piszę co najmniej bo wolałabym żeby już samo siedziało) samo dobrze nie trzyma główki nie nadaje się do nosidła - takie oto spaczenie mam... pozatym dla mnie cały urok noszenia takiego maluszka jest gdy jest noszone w chuście

ale Linda nikt nie namawia na zakup ONO dla niemowlaka - na nosidłach jest wyraźnie napisane że nadają się dopiero dla dzieci samodzielnie trzymających główkę...
    ja ostatnio ONO nie sprzedałam bo Pani chciała dla niemowlaka i zdziwiła się jak zaczęła ze mną rozmawiać... dlatego nosidło puściłam do testów - żeby ludzie zobaczyli jak wygląda i dla kogo się nadaje...

pozatym ta rozmowa chyba powinna byc prowadzona niekoniecznie na wątku recenzującym nosidło

oczywiście bez obrazy dla nikogo...
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

A podobno OT mówimy NIE

A tak na poważnie dziękuję za możliwość testowania. Niestety nie pochodziłam w nosidle bo okazało się dużo za małe na moją Zosię ale wierzę że rodzice z maluszkami będą mogli spokojnie z niego skorzystać. Ale przymiarki były i oto moje spostrzeżenia.

OBIEKTYWNIE - moim zdaniem BARDZO głupim pomysłem jest kapturek zapinany na guziki. Te guziki po kilku testowaniach już ledwo trzymają się na cieniutkiej nitce i obawiam się że może zostać pewnego dnia w łapce dziecka co nie jest bezpieczne. Z tego powodu nie kupiłabym tego nosidła.

A SUBIEKTYWNIE - nie jestem zwolenniczką bardzo szerokich pasów ale te są dla mnie znacznie za wąskie. Kaptur wolałabym cieńszy. Ale to są moje osobiste odczucia które nie muszą się zgadzać z innymi.

A poza tym nosidło uszyte solidne z mocnego materiału. Genialny pomysł ze sznureczkiem dzięki któremu można zwęzić panel. Bardzo podoba mi sie ten pomysł chociaż wolałabym sznurek lepszej jakości.

Raz jeszcze dziękuję

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów