Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Proszę o ocenę i poradę :)

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar Confi
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lalika Zobacz posta
    Piękne rzeczywiście, nie ma się czego czepiać
    bardzo dziękuję cieszę się ,ze jest ok
    A z chustą - to trudno powiedzieć, musiałabyś mieć w ręku "firmówkę", żebyś miała porównanie - a najlepiej na zywo, tzn. zamotać i poczuc różnicę (bo pewnie będzie....).
    wiem , kurczę...na razie nie stac mnie na firmówke i wybrałam najlepszą z niefirmowych..na prawdę świetny materiał , cos o nich wiem bo skończyłam Tech Odzieżowe..jednak wymagała "złamania" bo na początku strasznie sztywna była...ale teraz jest ok. jak sytuacja finansowa sie poprawi i Młody zrobi się cięższy to zainwestuję w firmówkę...
    Mały stęka, bo może musi się przyzwyczaić - najczęściej szybko się dzieci przyzwyczajają do noszenia.
    ufff skoro tak mówisz...niepokoiło mnie ,ze nie może oddychac i jak mi zasnał w chuście na spacerze to ja w te pędy do domu leciałam bo bałam się ,ze się dusi oczywiście nic takiego się nie stało i następnym razem juz udało się fotki ze śpiącym niuńkiem strzelić, ale początek był delikatnie mówiąc niepewny

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

W Gdańsku jest pełno chustomam, umów się na spotkanie, to wszystkiego się dowiesz.
    Mały się nie może udusić, jeżeli głowy nie ma odgiętej do tyłu, ani przygiętej do swojej klatki piersiowej (a w Twoich wiązaniach nie ma). Nosek jest spłaszczony, jak do ssania piersi (inaczej każdy noworodek by się dusił podczas karmienia), więc nawet jak mały przylega główką do Twojej klatki piersiowej, to ma czym oddychać. Kurczę, mam nadzieję, że jasno to napisałam....

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

tysia dobry pomysł zważając na zapas skóry który mi po porodzie pozostał
    dzięki

lalika dobrze napisałaś ...jestem spokojniejsza i wszystko pojęłam...

jak któraś chustomama ma jakies rady dla mnie to zapraszam...ja musze zmykac bo mój głodomorek woła o cycusia...
    zajrze niebawem

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

do elastyka to maluch zaraz sie zrobi zbyt ciezki.
    ja iesoznke wiaze raczej dlugo bo pokauzje i objasniam
    a wprawione dziewczyny pewnie ponizej minuty to robia
    za miesiac bedziesz wiazac z zamknietymi oczami

nie wiem jaki masz material ale firmowe maja zazwyczaj lepsza uciagliwosc po obu skosach, przez to lepiej "pracuja" na dziecku.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

ithilhin niestety nie umiem porównać...jak kiedyś kupie firmówke to pewnie o tej od razu zapomnę jednak na razie mam co mam i nie narzekam

a powiedzcie mi ( tfu...napiszcie ) czy po włożeniu maluszka do chusty i ponoszeniu go trochę wydaje się wam ,ze się troszeczkę obniżył w stosunku do stanu początkowego. Niewiele ale jednak...muszę to wiedzieć bo nie wiem czy za lekko wiążę czy co ale mój synek po spacerze jest troszkę niżej. Jak początkowo go wiąże to mogę cmoknąć go w czółko bez pochylania się...po spacerze muszę troszkę nagiąć szyjkę by to zrobić. W dalszym ciągu jest to norma bo się nie muszę wysilać ale jednak

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

wezel zawiaz bardzo mocno (najlepszy jest wezel plaski) - w wiekszosci przypadkow po prostu w trakcie chodzenia dociaga sie luzniej zawiazany wezel i tez "luzy" przekladaja sie na cala chuste.
    albo po prostu material jest rozciagliwy. ale jak mowie - w wiekszosci przypadkow to ten wezel
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Pieknie Wam w tym kolorze

Ładnemu zreszta we wszystkim ładnie

Uprawnienia umieszczania postów