Nappy Fesh. Dodatek bazujacy na sodzie, ktore ma rzekome wlasciwosci antybakteryjne juz od 40 stopni![]()
Nappy Fesh. Dodatek bazujacy na sodzie, ktore ma rzekome wlasciwosci antybakteryjne juz od 40 stopni![]()
Czy komuś zdarzyło się coś takiego? Wyprałam moją Natkę bawełnianą w 30st. wirowanie na 800, zamotałam i okazało się, że znacznie się skróciła. Czy obkurczanie nie powinno mieć miejsca tylko przy 1. praniu? Szczerze mówiąc obecna dł. bardziej mi odpowiada, bo ogony mi się po nogach nie majtają, ale boję się, że po następnym praniu juz nie zamotam kieszonki. Dodam jeszcze, że po przed tym praniem chusta po dłuższym użytkowaniu zrobiła się zupełnie szmatława, chwile po zamotaniu wszystko odstawało.
Dziewczyny, chcialam podarowac chuste z lnem na dzieciecy OIOM w tutejszym szpitalu dzieciecym (pielegniarki zywo zaciekawione noszeniem i wiem, ze beda, jesli bedzie w czym) i tutaj: czy taka z lnem da rade, zakladajac, ze beda prac tak jak wszystko inne i na pewno suszyc w suszarce i na pewno nie prasowac? Mysle o oschy triskele oban. Czy lepiej wybrac bawelne? W sensie prostsza w pielegnacji. No i chustowane beda maluszki, czyli dzieci tak do roku, wiec raczej powinna to byc nie za twarda chusta. Poradzcie plis.
Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014