Pokaż wyniki od 1 do 20 z 110

Wątek: Pranie chusty

Mieszany widok

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Nappy Fesh. Dodatek bazujacy na sodzie, ktore ma rzekome wlasciwosci antybakteryjne juz od 40 stopni

Domyślnie

Czy komuś zdarzyło się coś takiego? Wyprałam moją Natkę bawełnianą w 30st. wirowanie na 800, zamotałam i okazało się, że znacznie się skróciła. Czy obkurczanie nie powinno mieć miejsca tylko przy 1. praniu? Szczerze mówiąc obecna dł. bardziej mi odpowiada, bo ogony mi się po nogach nie majtają, ale boję się, że po następnym praniu juz nie zamotam kieszonki. Dodam jeszcze, że po przed tym praniem chusta po dłuższym użytkowaniu zrobiła się zupełnie szmatława, chwile po zamotaniu wszystko odstawało.

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Dziękuję, mi!
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie pranie kółkowej

a jak pierzecie kółka w kółkowej żeby się nie poobijały? Myślałam czy nie założyć skarpetki

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Ja używam NP do chust bo skoro może być do tyłka dziecka to do chust też
    A piorę i tak wedle metek, przeważnie jest to 60 stopni. Wszystko mi schodzi - z chust

Skoro tracisz grunt, to się wznosisz! Leć!

Chustomanka Awatar len_a

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Judyta Zobacz posta
    a jak pierzecie kółka w kółkowej żeby się nie poobijały? Myślałam czy nie założyć skarpetki
    skarpetki albo apaszka
    Moje dwa szczęścia

Chustoguru
    Miejscowość
    Sydney

Domyślnie

Dziewczyny, chcialam podarowac chuste z lnem na dzieciecy OIOM w tutejszym szpitalu dzieciecym (pielegniarki zywo zaciekawione noszeniem i wiem, ze beda, jesli bedzie w czym) i tutaj: czy taka z lnem da rade, zakladajac, ze beda prac tak jak wszystko inne i na pewno suszyc w suszarce i na pewno nie prasowac? Mysle o oschy triskele oban. Czy lepiej wybrac bawelne? W sensie prostsza w pielegnacji. No i chustowane beda maluszki, czyli dzieci tak do roku, wiec raczej powinna to byc nie za twarda chusta. Poradzcie plis.
    Daniel Ikenna 30.05.2010, Obinna Samuel 18.11.2011, Celestin Ejike 01.08.2014

Uprawnienia umieszczania postów