Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 99

Wątek: womar chusta wiązana

Chustonoszka Awatar krysiia
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

A mi się wydaje, że to zostało zrobione specjalnie. Sliczne uśmiechnięte dzieci w pseudo ergonomicznych nosidłach i jedno w pogniecionej poplątanej szmacie, co wygląda znacznie mniej bezpiecznie i ładnie.

Dla nas jest to chusta jak chusta, ale przeciętny rodzic jak bedzie to oglądał, to ten poplątany kawał szmaty wcale do niego nie przemówi, szybciej właśnie te piękne kolorowe wisidła

Chustonoszka Awatar Confi
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

wiązanie koszmarne...a ja się bałam ,ze źle wiążę
    nie dziwne ,ze pani na zdjęciu musi przytrzymywać dziecię bo pewnie by jej z tego motka wypadło...
    urzekaja mnie zdjęcia dzieciaków przodem do świata w wisidłach...echhh
    niereformowalni ludzie

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

Dziś na moje spotkanie KK przyszli rodzice z nowiusieńką chustą Womar, rzuciłam się na nią jak głupia. Bardzo ładna, kolorowa, jednostronna nazwyklejsza w świecie cieniutka bawełna, może to i splot skośnokrzyżowy, ale nie mający nic wspólnego z takim chustowym, poprostu zwykły pas materiału jaki można w każdej pasmanteri kupić. No i probuję zawiązać na mamie kołskę z 2X, i coś mi nie idzie, jakaś niepodociągana, ale myślę sobie, ok, dawno kołyski nie wiązałam, ale jak przyszło mi zawiązać kieszonkę, to jeszcze na etapie bez dziecka chusta nie chciała się wogóle dać ciągnąć, byłam w ciężkim szoku, trzy razy sprawdzałam z tyłu czy się gdzieś nie zaplątała czy coś, no jakaś masakra, nawte na samoróbkach się z tym do tej pory nie spotkałam. Kazałam mamie odłożyć tą chustę i zawiązałam ją w Nati. Cena tego cuda to podobno ok. 100 zl Tak sobie pomyślałam, że na kółkową to by ta chusta była fajna, ale na wiązankę się w ogóle nienadaje.
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chustonoszka Awatar krysiia
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sabciass Zobacz posta
    Dziś na moje spotkanie KK przyszli rodzice z nowiusieńką chustą Womar, rzuciłam się na nią jak głupia. Bardzo ładna, kolorowa, jednostronna nazwyklejsza w świecie cieniutka bawełna, może to i splot skośnokrzyżowy, ale nie mający nic wspólnego z takim chustowym, poprostu zwykły pas materiału jaki można w każdej pasmanteri kupić. No i probuję zawiązać na mamie kołskę z 2X, i coś mi nie idzie, jakaś niepodociągana, ale myślę sobie, ok, dawno kołyski nie wiązałam, ale jak przyszło mi zawiązać kieszonkę, to jeszcze na etapie bez dziecka chusta nie chciała się wogóle dać ciągnąć, byłam w ciężkim szoku, trzy razy sprawdzałam z tyłu czy się gdzieś nie zaplątała czy coś, no jakaś masakra, nawte na samoróbkach się z tym do tej pory nie spotkałam. Kazałam mamie odłożyć tą chustę i zawiązałam ją w Nati. Cena tego cuda to podobno ok. 100 zl Tak sobie pomyślałam, że na kółkową to by ta chusta była fajna, ale na wiązankę się w ogóle nienadaje.
    ooo i tą wypowiedź warto by wrzucić w recenzje, żeby się żadna mama lub żaden tata nie nacioł na taki bubel

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krysiia Zobacz posta
    ooo i tą wypowiedź warto by wrzucić w recenzje, żeby się żadna mama lub żaden tata nie nacioł na taki bubel
    sic!

Chusteryczka Awatar agatkie
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Oj, ja myślę, że klienci raczej na naszej stronie nie będą szukać recenzji. No chyba, że trafią gdy będą szukać informacji na temat wiązań.
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

Właśnie trafiłam na aukcję z tymi chustami na allegro, fatalne wiązania, ale po tym co przeczytałam w poście sabciass już się wcale nie dziwię.
    http://allegro.pl/item730233548_5103...in_nowosc.html
    Dodam, że na innej aukcji ta sama chusta jest za 98+przesyłka, no i są też kółkowe, nazywają się chusta nr 16.
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Na tych wiązaniach to są chyba prawdziwe szmaty, żeby nie powiedzieć ściery

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Teraz ja coś powiem.

Poszłam dwa dni temu do jednego sklepu, który sprzedaje nasze chusty i patrzę chusty Womar. Opakowanie ładne, kolorowe, duże. Chusty prezentują się całkiem, całkiem. Pani coś mi liczyła, więc stałam chwilę bezczynnie. No to pomyślałam sobie, że jak już mam się nudzić, to sobie obejrzę wiązankę. Biorę kartonik, dopiero teraz zobaczyłam całość opakowania. Oczywiście na widok jakości wiązań zrobiło mi się słabo, ale patrzę na zdjęcia. Chusta wygląda na porządną:splot skośno-krzyżowy, ładne kolory. Otwieram kartonik i ..... W środku była chusta bardzo różniąca się od materiału ze zdjęcia. Materiał nie miał splotu skośno-krzyżowego, nie był to też materiał typowo chustowy. To był splot skośny, inaczej zwany diagonalnym, a nie skośno-krzyżowy.
    Ostatnio edytowane przez Natalia ; 10-09-2009 o 21:55
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

ale czy mi się wydaje czy chusty były swojego czasu tkane diagonalnie?
    w życiu takowej nie miałam, ale na pewno znane firmy coś takiego robiły (robią?)

Natalio a jak materiał "w macaniu"? kurczę nie chce ktoś kupić "na próbę" i machnąć fachowej recenzji? (albo puścić w obieg?) żebyśmy wiedziały co krytykujemy...

a nie da rady ich wyedukować? zaprosić do klubu kangura czy co? bo wiązania tak fatalne, że obłęd
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

W Warszawie już w większości sklepów dziecięcych są chusty Womar. Wczoraj nawet w Smyku w Galerii Mokotów był ich całkiem niezły wybór. Pudełko jest ładne, obiecujące, podobne do pudełek Bebelulu, ale zawartość woła o pomstę do nieba. Moim zdaniem, chusta nie jest z czystej bawełny, o splocie już nie wspominam, bo Natalia napisała. A w instrukcji, która wygląda jak odbijana na ksero ulotka, nie ma ani jednego poprawnego wiązania. I kolory tych chust też bardzo odbiegają od tych z reklamy. Były też w Smyku chusty kółkowe. Też są uszyte z kiepskiego materiału. I mają troczki.
    A najgorsze, że w większości sklepów mają do zaoferowania tylko chusty Womar i żadnego innego wyboru.

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    a nie da rady ich wyedukować? zaprosić do klubu kangura czy co? bo wiązania tak fatalne, że obłęd
    Klub Kangura dostanie chusty do testow. I zaproszenie tez dostali na testy nosidel, ale nie wiem jaka bedzie odpowiedz.
    jeszcze nie doszly wiec nic nie moge powiedziec na temat jakosci bo po prostu nie widzialam.

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    ale czy mi się wydaje czy chusty były swojego czasu tkane diagonalnie?
    w życiu takowej nie miałam, ale na pewno znane firmy coś takiego robiły (robią?)
    Girasol chyba byly tkane i podejrzewam ,ze wiekszosc chust firmowych na samym poczatku.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Miejscowość
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lika Zobacz posta
    A w instrukcji, która wygląda jak odbijana na ksero ulotka, nie ma ani jednego poprawnego wiązania..

eee wiele firm zaczynalo od czarnobialych "ulotkowych" instrukcji z takimi sobie wiazaniami

dobra nic nie mowie, bo mam dzis "czepliwy" nastroj.

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

Ithil, w takim razie czekamy niecierpliwie na te chusty w Klubie, wtedy fachowo się wypowiecie, bo, że cena przystępnie kusząca, wiele dziewczyn będzie myślało o kupnie.
    A po tym co napisały dziewczyny śmiem twierdzić (na odległość, bo chusty na oczy nie widziałam i raczej się nie zanosi żeby na naszej prowincji były w sklepie, choć... nosidełka Womar są), że lepsza byłaby bawełniana samoróbka
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ithilhin Zobacz posta

Girasol chyba byly tkane i podejrzewam ,ze wiekszosc chust firmowych na samym poczatku.
    Co do splotu diagonalnego, to wiem o Girasolu, jakiejś firmie francuskiej. Hoppediz tez chyba miał swego czasu splot diagonalny, ale tu podkreślam słowo "chyba". Co do pozostałych firm, to nie słyszałam o czymś takim.
    Chusty tych firm były jednak zrobione z materiałów typowo chustowych, czyli produkowanych specjalnie na chusty. Grubości, gęstości, jakość przędzy dużo bardziej wpływa na jakość chusty niż sam splot. W materiałach przeznaczonych np. na odzież czy pościel parametry te dobiera się inaczej. To, co widziałam w sklepie naprawdę bardzo się różniło od znanych nam chust.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Miejscowość
    Płock

Domyślnie

no to szkoda jesli tak

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

eee wiele firm zaczynalo od czarnobialych "ulotkowych" instrukcji z takimi sobie wiazaniami
    Oj Ithil, daaaj spokój
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Miejscowość
    Płock

Domyślnie

no przeciez dalam
    co nie zmienia faktu, ze wszystkim sie kwiatki zdarzaja.
    ale pomyslcie jak kiedys mogly wygladac instrukcje Didymosa
    zwlaszcza 30 lat temu

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

ale pomyslcie jak kiedys mogly wygladac instrukcje Didymosa
    zwlaszcza 30 lat temu
    Pewnie też były czarno-białe
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

W związku z innym wątkiem nt. chust Womar To girasol? zajrzałam tutaj, zobaczyłam katalog tej firmy i ich hasło "Serce przy sercu"
    Od razu pomyślałam, patrząc na te wiszące nisko dzieci, że właściwsze by było "serce przy wątrobie" albo "serce przy nerce"
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Uprawnienia umieszczania postów