Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: 6 mies w co wiązać???

Guest
    Guest

Domyślnie 6 mies w co wiązać???

jestem posiadaczką długiej Nati sunset , moja półroczna córka już ma dość wiązania w 2x lub kieszonkę choć ja uwielbiam te wiązania, ostatnio próbowałam na biodrze oraz prosty plecak - mała zajarana
    ale do wiązania na biodrze chyba musze nabyć kółkowa bo do tego wiazania zaufania nie mam bo dziec się wygina do tyłu a nie moge się powstrzymać przed podtrzymywaniem plecków, a do plecaczka mam obawy czy mogą być już tak nóżki rozstawione
    wiazania wykonuje z instrukcji nati
    mała jest spora oceniana na conajmniej 8 mies i szybko się rozwija, waży ok 9 kg

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Spokojnie możesz wiązać plecaki i na biodrze małą. Tym bardziej, że mówisz, że jest zadowolona. Z tego co pamiętam Hanti Kamyka na plecy wrzuciła jak miała 2 miesiące, a aniamamaalexa Julkę chyba ciut wcześniej
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja od tygodnia mojej małej wyjmuję rączki w 2X, próbowałaś tego?

No i od niedawna też właśnie testowo wiążemy się plecaczki.
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

w plecaczku nóżki powinny być tak samo rozstawione jak w wiązaniu z przodu czy na biodrze a nosić tak można dzieci od momentu kiedy same głowe trzymają.. niektórzy twierdzą, że nawet wcześniej

jeżeli chodzi o wyjmowanie rączek w dwa X to wyjmuje je się dopiero gdy dziecię samo usiądzie - wcześniej kręgosłup musi być podtrzymany na całej długości aż do podstawy czaszki.

na biodrze fajnym wiązaniem jest siodełko z pętelką - nosi się podobnie jak w kółkowej spróbuj i powodzenia

Guest
    Guest

Domyślnie

dziękuję dziewczyny za uspokojenie i pomoc
    mała już od jakiegoś czasu miała wyciągane bądź wyciągała sam rączki i to powodowało straszne przechyły, bo ten świat przecież taki ciekawy
    poszukam tego wiązania siodełka z pętelką, bo mąż niepatrzy przychylnie na zakup nowej chusty

Chustonoszka Awatar beti55
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

to i ja się podłączę pod temat

moja córka skończyłą 6 m-cy, dotąd noszona była jedynie w kieszonce bo nie lubi 2x, uwielbia ruszać głową, wywija nią na boki bardzo energicznie i wydaje mi się, że właśnie dlatego nie lubiła 2x (jakoś tak za małe pole do manewrów głową w tym wiązaniu jest)

córka nie usiadła jeszcze sama, ale głowę trzyma sztywno i jak ją posadzę, to siedzi sama lekko się jeszcze chwiejąc ale potrafi tak z minutę wytrzymać

nie wiem czy mogę już jej w kieszonce wyjąć ręce na zewnątrz i kiedy będę ją mogła zacząć nosić na plecach

chyba że polecicie mi jakieś inne wiązanie na ten okres to podjadę do 100pociech na kolejne przyuczenie ostatnio byłam jak mała miała niecałe 5 mcy i na wiązanie na plecach była za mała

aha, dodam, że mam chustę tkaną wiązaną storch..

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ja bym raczek nie wyjmowala jeszcze. na noszenie na plecach, to tak po prawdzie, to rodzic musi byc gotowy - bo jak Aga pisala, zaczac mozna bardzo wczesnie. jak tylko czujesz, ze chcesz, to probuj
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

a kiedy mogę wyjąć rączki?

Chusteryczka Awatar april
    Miejscowość
    Im lepszy koń, tym na niego wiecej nakladają.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beti55 Zobacz posta
    a kiedy mogę wyjąć rączki?
    Jak sama usiądzie. Nie sadzaj jej na siłę, usiądzie jak będzie do tego gotowa

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

Domyślnie

możecie spróbowac jeszcze kangurka- w tym wiązaniu dziecko nie ma "klapek" i swobodnie może się rozglądać a boki. no i plecy oczywiście
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

dzięki, wobec tego wybiorę się niebawem na warsztaty i przyswoję te dwa wiązania

Uprawnienia umieszczania postów