Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: Kółkowa-starcie 1. Dociągam i dociągam.Czy to normalne?

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdańsk

Post Kółkowa-starcie 1. Dociągam i dociągam.Czy to normalne?

No i pojawił się kłopot,w zasadzie kłopocik. Dojechał do mnie Girasol kółkowy(szyty przez Myrrę) , wsadziłam Izkę tak jak Ola na warsztatach uczyła , wcześniej poczytałam ,jakie są najczęściej popełniane błędy,obejrzałam filmiki no i niby wszystko powinno być ok. Mam wrażenie ,że muszę ją cały czas dociągać. Iskierka waży 7,5 kg. Teraz już nie wiem,czy to ja coś źle robię,czy Ona waży dużo i to dlatego,czy może Girasole tak mają??
    P.S. A tak poza tym to genialny wynalazek
    Iskierka (19.03.2009)

Chustoguru Awatar lynette
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Wiesz co, kółkowa ma to do siebie, że się pomaleńku pomaleńku z kółek wyślizguje. Dlatego ja jej używam tylko na szybkie akcje, żeby co chwilę nie dociągać.
    Mikołaj 2001, Wojtek 2004, Adam 2007

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Faktycznie,sporo wczoraj chodziłyśmy. Zastanawiam się,czy może inne chusty trzymają lepiej.
    Iskierka (19.03.2009)

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

ja mam girasola kółkowego i nic mi się nie luzuje. Wrzuć zdjęcia. Ale tak na szybko jeszcze jedna instrukcja:
    1) chustę zakładasz i dociągasz żeby mieć na wys. kolca biodrowego pupę dziecka, kółka kładziesz wyżej
    2) sadzasz dziecia na biodrze (czyli bardziej z boku niż a przodu, im bardziej z przodu tym w sumie gorzej)
    3) dużo materiału pakujesz pod pupę, tak żeby rzeczywiście dzieć swoim ciężarem klinował chustę
    4) dociągasz chustę na plecach młodego i trochę ten kawałek między tobą a dzieciem(nie dociągasz całości bo Ci dzieć cały podjedzie do góry i całe dociąganie będziesz musiała od początku prawie zaczynać)
    5) Mi się 11 kg młodej tak trzyma bez poprawiania dość długo, na kółkach L, ale jeśli Ci wyjeżdża, to możesz zakręcić ogon o kółka.

Powodzenia

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

w dobrze założonej chuście nie powinien się materiał luzować, bo kółka się zaciskają jak pasy np w samochodzie

i Agnen mądrze radzi - zawsze można ogon zaplątać pod kółkami albo przewiązać na pojedynczy węzełek

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Spróbujemy,jak radzicie.Niech tylko Izka wstanie
    Iskierka (19.03.2009)

Uprawnienia umieszczania postów