Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: Witam!

Chustofanka Awatar ekomummy
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Witam!

W końcu znalazłam chwilkę na oficjalne powitanie (niektórzy znają mnie już z innych wątków).

O sobie pisać najtrudniej. Jestem teraz przede wszystkim mamą dla 2,2 letniego Adasia oraz nowego maleństwa, które kopaniem w brzuchu przypomina o swoje egzystencji. Zostały już tylko 4 tygodnie albo aż 4 tygodnie kiedy próbuje się wspiąć pod górkę z zakupami, trzymając za rękę mojego dwulatka, który chce zajrzeć w każdą dziurę i nieustanie pyta „a co to?”.

Lubię: tematy związane z eko, próbować nowe pieluszki wielorazowe, podróżować, czytać. W czasach studenckich przemierzyliśmy z mężem pół Ameryki witając wschód słońca nad kanionem lub budząc się o poranku w zalanym namiocie. W ten sposób udało nam się odwiedzić sporo parków narodowych, które są śliczne. Robiliśmy to zazwyczaj w grudniu, kiedy nie ma dużo turystów ale z drugiej strony w tych rejonach nadal jest ciepło.

Moja chusta: Nati tkana bambusowa, jasny beż. Uwielbiam wszystko co bambusowe, pieluszki, piżamki, ręczniczki, myjki, co uda mi się znaleźć.

Z mężem przez ostatnie 10 lat byliśmy w rozjazdach (pobraliśmy się wcześnie, mając 23 lata, miłość licealna). Nasz ostatni przystanek to Wyspy. Gotowi jesteśmy, żeby osiąść w końcu ”na naszym kawałku ziemi”. Będzie to na pewno z powrotem w Polsce. Nie jesteśmy tylko pewni, gdzie dokładnie będzie ten kawałek ziemi.

Pozdrawiam ciepło wszystkich
    Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014

www.ekomaluch.pl
    www.wielorazowepieluszki.pl
    www.kidstyle.pl

Chusteryczka
    Miejscowość
    Praga Północ podwórka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekomummy Zobacz posta
    W końcu znalazłam chwilkę na oficjalne powitanie (niektórzy znają mnie już z innych wątków).

O sobie pisać najtrudniej. Jestem teraz przede wszystkim mamą dla 2,2 letniego Adasia oraz nowego maleństwa, które kopaniem w brzuchu przypomina o swoje egzystencji. Zostały już tylko 4 tygodnie albo aż 4 tygodnie kiedy próbuje się wspiąć pod górkę z zakupami, trzymając za rękę mojego dwulatka, który chce zajrzeć w każdą dziurę i nieustanie pyta „a co to?”.

Lubię: tematy związane z eko, próbować nowe pieluszki wielorazowe, podróżować, czytać. W czasach studenckich przemierzyliśmy z mężem pół Ameryki witając wschód słońca nad kanionem lub budząc się o poranku w zalanym namiocie. W ten sposób udało nam się odwiedzić sporo parków narodowych, które są śliczne. Robiliśmy to zazwyczaj w grudniu, kiedy nie ma dużo turystów ale z drugiej strony w tych rejonach nadal jest ciepło.

Moja chusta: Nati tkana bambusowa, jasny beż. Uwielbiam wszystko co bambusowe, pieluszki, piżamki, ręczniczki, myjki, co uda mi się znaleźć.

Z mężem przez ostatnie 10 lat byliśmy w rozjazdach (pobraliśmy się wcześnie, mając 23 lata, miłość licealna). Nasz ostatni przystanek to Wyspy. Gotowi jesteśmy, żeby osiąść w końcu ”na naszym kawałku ziemi”. Będzie to na pewno z powrotem w Polsce. Nie jesteśmy tylko pewni, gdzie dokładnie będzie ten kawałek ziemi.

Pozdrawiam ciepło wszystkich
    czeeesc <my sie chyba skads znamy?>
    fajne powitanie

ja tez lubie bambusowe...tyle że kosze na bieliznejuz 4 mam

Chustofanka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Witaj ekomummy! Skad dokladnie?

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Witaj i pisz,bo się dobrze czyta

Chusteryczka Awatar uma

Domyślnie

witaj

Chustonoszka

Domyślnie

hej hej

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunvill Zobacz posta
    Witaj ekomummy! Skad dokladnie?
    Dziękuje bardzo za wszystkie powitania. Jestem teraz dokładnie w Londynie (południowa część). Miejmy nadzieję, że jak już świat się uspokoi po narodzinach drugiego dziecka to znajdziemy nasz stały kawałek lądu . Pozdrawiam ciepło.

www.ekomaluch.pl
    www.kidstyle.pl

Chustoholiczka Awatar slonetshko
    Miejscowość
    uk

Domyślnie

hej hej!

Domyślnie

pięknie, czytam fascynujacy, ciepły opis po przygodzie życia
    witaj, Wasze miejsce jest w Was, a to co znajdziecie- będzie Wam tam napewno wspaniale... pisz, pisz... czuć cudowną równowagę
    MADAME GOOGOO® :: NOSIDEŁKA MEI TAI, ERGONOMICZNE I HYBRYDOWE, JEDWABNE CHUSTY KÓŁKOWE, POUCH

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustofanka
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Ahh czyli nadal za daleko na spotkanka regularne, skoro Londek, szkoda

Chustofanka Awatar stonesik
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Witamy

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

Witamy
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

ciepłe fantastyczne i pełne pozytywnej energii
    miło się czyta
    witaj
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

witaj cieplutko na forum

Chustomanka Awatar Anemonka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Witaj
    Miło Cię poznać
    poruszyłaś moją wyobraźnię tym powitaniem i właśnie usiłuję sobie wyobrazić jaki może być wschód słońca nad kanionem (uwielbiam wschody słońca)
    ładnie to napisałaś

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Tak myślałam długo w którym wątku to zamieścić i nie mogłam znależć odpowiedniego miejsca. Więc będzie tutaj, jako część mojego powitania z forum.

Chociaż jestem tutaj od niedawna i ogólnie nie ma mnie na forach, to jak to powiedział mój mąż "wsiąkłam" . Przez ten czas, znalazłam tutaj nieocenione żródło informacji (o chustach, pieluszkach, zabawach z dwulatkiem, metodach nauczaniach, nocnikowaniu, porodzie domowym ............). Nie na każdy temat się wypowiadam, ale dużo tematów przeglądam.

Szczególnie w ostatnich dniach, przed porodem forum było dla mnie prawdziwym wsparciem. Będąc od niedawna w Londynie, trochę sama, nie zawsze mam okazję podzielić się rozterkami z innymi osobami. Łącząc oczekiwanie na maluszka z innymi mamami, pozwoliło mi na radosne oczekiwanie.

Tutaj też po raz pierwszy trafiłam na więcej informacji na temat porodu domowego. W nocy przed porodem, powiedziałam do mojego męża "a może urodzimy w domu"? Mąż się tylko uśmiechnął . Nie rozważaliśmy takiego porodu.

Następnego ranka wstałam z bólami. Tylko trochę innymi od skurczów. Była 6:45 rano. Zdecydowałam się na kąpiel nikomu jeszcze nic nie mówiąc. Wiedziałam, że to już dziś. W czasie kąpieli poczułam większe bóle więc dałam znać mężowi, że trzeba spakować ostatnie rzeczy i jedziemy do szpitala. Droga z łazienki była już trudniejsza. W międzyczasie zamiast powoli, wody odeszły natychmiastowo (odgłos wylanego wiadra). Mąż pomógł mi się ubrać i zaczeliśmy schodzić po schodach. W połowie schodów poczułam główkę. Krzyknęłam "dzidzia wychodzi". Mąż powiedział "na pewno nie, idziemy". Ale wiedziałam już, że nigdzie nie dojdziemy. Wróciliśmy szybko i może 5-10 minut pózniej Natalia znalazła się na świecie. W głowie miałam obraz, że mi się uda. Czytałam wczoraj lub dzień wcześniej, że tak można urodzić na forum. To dodało mi odwagi i siły.

Więc dlatego chciałam Wam wszystkim podziękować. Za wsparcie i za mądrość. Która pomogła w tak ważnym momencie w naszym życiu.

Dziękuje.

www.ekomaluch.pl
    www.kidstyle.pl

Chustofanka Awatar JKG
    Miejscowość
    miedziowy zakątek

Domyślnie

Witaj
    Powitanie cudne i treściwe
    Szybkiego porodu i udanego chustowania
    Małgorzatka 7 lipiec 2004
    Tomaszek 13 maja 2008

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka,
    byłoby ciemno i mroczno,
    ciemniej i mroczniej
    niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej -
    mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów.
    Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie."
    (Julian Ejsmon)

Chusteryczka Awatar dorulka
    Miejscowość
    Mazury (Mrągowo)

Domyślnie

Gratulacje!!! Moim zdaniem zaslugiwaloby to na osobny watek

witaj na świecie, maleństwo!!!
    Michalina 03.02.2009.

Bywasz piekącym jadem trollów / Na internetowym forum /Vivat Polonia frustrata! Vivat Dąs Psychopata!
    Jam nieudacznik grafoman i śmieć
    Tylko ty możesz być bogiem - na wszystkich podnosisz nogę
    I załatwiasz te sprawę jak pies

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Miło czyta się posty :
    Gratuluję i podziwiam za odwagę...
    .... nowy chuścioszek...

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość