Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: nosidła - istotny szczegół?

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie nosidła - istotny szczegół?

mialam kiedys beco a teraz ogladam inne nosidla i tak mnie zastanowila jedna rzecz: w beco pomiedzy noszacym a dzieckiem jest taki waski panel, tak ze nawet jesli rozepnie sie pas biodrowy to dziec pozostanie na miejscu (miedzy wlasciwym panelem a tym drugim, waskim). a np. manduca czy inne nosidla, tego nie maja - dziecko jest bezposrednio przy noszacym. wiec co zabezpiecza dziecko przed wypadnieciem? jak sie rozepnie pas biodrowy to dziec leci w dol. no chyba ze ja czegos nie kumam

plisss oswieccie mnie

Chusteryczka Awatar goska@
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

pas biodrowy przy zapięciu ma taką gume jak klamra sie rozepnie to zostaje przytrzymana przez gume własnie

edit mam nadziej ze zrozumiale napisałam hmm z doskoku pisze bo okna myje hihi
    Wiktoria 27.07.2001
    Alicja 31.12.2007

http://roszpunkowo.blogspot.com/ moje dłubanki

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

nie znam się na beco ale coś mi się tak kojarzy że ono ma takie hmm majteczki w środku dla małego dziecka - czy dobrze myślę czy coś mi się źle kojarzy?
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

inne nosidła mają zabezpieczony pas biodrowy. własnie gumą. nawet jeśli klamra się rozepnie, guma pas biodrowy przytrzyma.

w beco, własnie za sprawa tego materiału, zanic w świecie nie mogłam dziecia ułożyć. a założenie go samej, np. w sklepie, to w ogóle jest niemozliwe.

a z manducą sobie swobodnie śmigałam. z samochodu myk na plecy i spokojnie zakupy mozna zrobić
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Domyślnie

te majtki dla malucha sa, ale to swoja droga. nawet jak sie je zdemontuje, to zostaja jakby dwie warstwy panela

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

i naprawdę sobie umiesz sama z tymi warstwami poradzić? jestem pod wrażeniem
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    To, co nieuchronne

[Gerhard Zwerenz]

Domyślnie

beco juz sprzedalam bo sie u nas nie sprawdzil... (pisalam na powitalnym). posadzic dziecia sie udawalo, gorzej bylo z rozpieciem klamerek nad panelem zeby go wyciagnac
    Ostatnio edytowane przez britta ; 05-08-2009 o 14:21 Powód: literowki

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

przepraszam, nie doczytałam
    pożycz sobie od kogoś manducę i spróbuj, mi z manducą układało sie genialnie
    ps. i tez jestem mama Michałka
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    To, co nieuchronne

[Gerhard Zwerenz]

Domyślnie

OT Michały sa fajne

a tak w ogole to wlasnie obejrzalam filmik Manduca w akcji i widze ze zakladanie jej jest o niebo latwiejsze. tylko brakuje mi wyobrazni zeby rozkminic jak zalozyc pasy naramienne na krzyz

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adriana Zobacz posta
    w beco, własnie za sprawa tego materiału, zanic w świecie nie mogłam dziecia ułożyć. a założenie go samej, np. w sklepie, to w ogóle jest niemozliwe.
    Ada bo my nie umiałysmy prawidłowo Miska tam władować
    teraz Ja juz wiem o co wtedy chodzilo
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

w Manduce te pasy sie z boku odpina rozciaga, krzyzuje i zapina (chyba niejasno pisze)

poza tym w sposob kontrolowany odpielam kiedy pas biodrowy w nosidle.
    niec sie nie stalo - to znaczy nie bylo natychmiastowego lotu dziecka w dol - mysle, ze trudno by bylo nie zdazyc zareagowac na takie odpiecie.
    oczywiscie nikomu nei zycze sprawdzania w warunkach naglych i niekontrolowanych
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ithilhin Zobacz posta
    w Manduce te pasy sie z boku odpina rozciaga, krzyzuje i zapina (chyba niejasno pisze)
    ale kiedy, juz po wlozeniu dziecka? (chyba powinnam sie juz polozyc)

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

do noszenia z przodu:
    zapiac pas biodrowy
    rozpiac pasy po bokach i wydluzyc
    wziac dziecko, usadzic brzuszkiem do siebie i otulic panelem
    jeden pas na ramie, po skosie na plecach (jak w mejtaju) i zapac z boku
    drugi to samo
    podociagac
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Domyślnie

ithilhin dziekuje bardzo! juz lapie. bo jakos mi sie nie widzialo dziecko wkladac juz po skrzyzowaniu

Chustonoszka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

kurcze, a ja myślałam , że dziecko się wkłada do takiej niby kieszonki i zakłada się na siebie, troche żeście mnie przeraziły z tym, że tam nie ma jakiegoś zabezpieczenia, a jak się cholerka ta klamra faktycznie kiedyś rozepnie

A może ktoś wrzucić zdjęcia manduci " od wewnątrz " plizzzzzzzz
    Mama Kasi i Kuby

mamru
    Guest

Domyślnie

odokurzam wątek, bo ostatnio marzy mi się jakieś nosidło... Zachorowałam na manducę olive grove, ale beco też mi się podobają Któraś z Was miała oba nosidła? Możecie je porównać? Pls

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madzik0711 Zobacz posta
    kurcze, a ja myślałam , że dziecko się wkłada do takiej niby kieszonki i zakłada się na siebie, troche żeście mnie przeraziły z tym, że tam nie ma jakiegoś zabezpieczenia, a jak się cholerka ta klamra faktycznie kiedyś rozepnie

A może ktoś wrzucić zdjęcia manduci " od wewnątrz " plizzzzzzzz
    W beco ta kieszonka wlasnie po to jest! Zeby mozna nosidlo zalozyc juz Z DZIECKIEM.

Chustoholiczka

Domyślnie

w manduce to chyba nie ma mozliwosci samego rozpiecia, ja nawet sama czasem sie nie moge rozpiac, przez te zapadke jakby

no i to co napisałas,ithithin, dziecko w nosidle nie wisi pionowo,tylko siedzi i rozpiecie klamry,jej pekniecie albo cos nie spowoduje natychmiastowego runiecia w dół....

z nosidel ,które widziłam manduca ma najsolidniejsze zapiecie, te gumke itp. w beco tez mnie ta koszulka denerwowała...a w bondolino jest rzep w pasie,niełatwo go rozpiac i pewnie sam nie popusci.

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nata76 Zobacz posta
    w manduce to chyba nie ma mozliwosci samego rozpiecia, ja nawet sama czasem sie nie moge rozpiac, przez te zapadke jakby

no i to co napisałas,ithithin, dziecko w nosidle nie wisi pionowo,tylko siedzi i rozpiecie klamry,jej pekniecie albo cos nie spowoduje natychmiastowego runiecia w dół....

z nosidel ,które widziłam manduca ma najsolidniejsze zapiecie, te gumke itp. w beco tez mnie ta koszulka denerwowała...a w bondolino jest rzep w pasie,niełatwo go rozpiac i pewnie sam nie popusci.
    bondolino >> a nawet jak sie go rozepnie to przeciez pasy sa zawiazane pod dzieckiem i sie nic nie rusza, tak samo w ONO.

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Takie jakby majty ma tez Calyx, a tutaj pisano o Beco Butterfly. Tak jak Calyx bardzo lubilam (bo moj mlodzieniec juz wyrosl), to z Beco Butterfly w ogole nie moglam sie dogadac... niby podobnie, a inaczej.

Nigdy nie mialam problemu z zadnym nosidlem, a mialam juz kilka roznych. Niektore pasy biodrowe byly dla mnie wygodniejsze niz inne, to czy dane nosidlo sprawdzi sie, zalezy tak naprawde od budowy osoby noszacej. Nie wszystko kazdemu bedzie pasowac. Ja bardzo lubie te nosidla, ktore szyja kobitki w Stanach, bo tam duza wage przywiazuje sie do jakosci materialow, sposobow uszycia i roznych zabezpieczen. Nigdy nie mialam problemow z Kanga J, Kanga X, piekna tez jest kanga XT (dla duzego dziecia), Olives & Applesause, czy Calyx. Z innych nosidel to podobaly mi sie tez APLX, Beco 4th Gen, Jetpack, Moshi, ergo, z polskich najbardziej 7 Panel i Nubigo.

Uprawnienia umieszczania postów