Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Wyginanie ???

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie Wyginanie ???

Wszystko było super, motalismy sie najczęściej w kieszonkę, plecki ładnie w C zaokrąglone, a tu od 2 dni bunt na pokładzie. Jak zaczynam wiązać młody opiera swoje lapki na mojej klatce i je prostuje wyginając się do tylu i w tym samym kierunku odwracając główkę ( kręgoslup w C, ale w drugą stronę). Przez to nie mam możliwości porządnego dociągnięcia górnej części panelu. Probuję go do siebie przykleić i na chwileczkę mi się udaje, ale zanim zdarzę dociągnąc to już jest znowu wygięty . Nie płacze, nie marudzi, tylko się wygina. Nie wiem czy to wina przyzwyczajenia do kółkowej, bo ostatnio często w niej się nosiliśmy i tam może ma lepszy widok. Oczywiście problem mija, gdy młody robi się senny. Jestem przerażona, bo za 3 tygodnie jedziemy w góry i przecież nie będę go na dłuższe trasy na boku wiązała, a plecaczka się jeszcze boję . Co tu zrobić?
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

niestety obawiam się że między 3 a 4 miesiącem czesto jest bunt chustowy - dziecie zaczyna widzieć coraz więcej i niespecjalnie podoba mu się pozycja brzuch do brzucha.. biodro jest ok bo daje większe pole widzenia.. albo.. plecy może warto przed wyjazdem w góry poćwiczyć plecaczek

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

potwierdzam - to chyba wiek buntu na wszystko bo na wózek to dopiero była jazda... może przerzuć się na 2x? szybciej zamotasz i go dociśniesz do siebie nim zdąży się odepchnąć /i kto by pomyślał że takie małe dziecko może być silne/, no albo plecaczek (ja się jeszcze bojam ale na brzuchu póki co nam dobrze...)
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    niestety obawiam się że między 3 a 4 miesiącem czesto jest bunt chustowy - dziecie zaczyna widzieć coraz więcej i niespecjalnie podoba mu się pozycja brzuch do brzucha.. biodro jest ok bo daje większe pole widzenia.. albo.. plecy może warto przed wyjazdem w góry poćwiczyć plecaczek
    Oj, jak ja nie chciałam usłyszeć, że jednak czeka nas plecaczek ( tak szybko ).

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    potwierdzam - to chyba wiek buntu na wszystko bo na wózek to dopiero była jazda... może przerzuć się na 2x? szybciej zamotasz i go dociśniesz do siebie nim zdąży się odepchnąć /i kto by pomyślał że takie małe dziecko może być silne/, no albo plecaczek (ja się jeszcze bojam ale na brzuchu póki co nam dobrze...)
    Wlasnie 2x lubie zdecydowanie mniej, bo wydaje mi sie, ze jeszcze bardziej ogranicza widocznosc, chyba, ze poprobuje z jakims podwiazywaniem poły.

Chustofanka Awatar Akacja
    Miejscowość
    Syberia

Domyślnie

A może na czas wiązania odwrócić uwagę np. ciekawymi, brzęczącymi koralami mamy albo kolorową, szeleszczącą chustką? Śpiewaniem, podskakiwaniem i tym podobnym.

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Akacja Zobacz posta
    A może na czas wiązania odwrócić uwagę np. ciekawymi, brzęczącymi koralami mamy albo kolorową, szeleszczącą chustką? Śpiewaniem, podskakiwaniem i tym podobnym.
    No na to nie wpadłam , niby na razie elementami maminej garderoby nie wykazywał specjalnego zaintersowania, ale faktycznie warto spróbować.

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Mnie czasem mąż pomaga - zagaduje młodzież znad mojego ramienia, stojąc za mną - młody wpatrzony w tatusia, usmiechnięty - i chusta lepiej dociągnięta
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Uprawnienia umieszczania postów