Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 58

Wątek: Czasami noszę a czasami nie i w ogóle jestem jakąś dziwną chustonoszką....

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

To jeszcze dodam, że oprócz tego że przypadkiem stałam się niepoprawna politycznie (jeszcze raz ) to daję dziecku.... gotowe obiadki i deserki ze słoiczka. I Kornelia jest zaszczepiona.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Witaj w klubie Olik
    I powiem, że wcale, ale to wcale nie czuję się źle, bo wożę w wózku (szczególnie w ostatnie upały), używam czasem reklamówek (choć zawsze lądują tam potem śmieci), nie używam eco proszków, ani wielorazowych pieluch.
    Jedyne eko to płócienne torby i porządna segregacja śmieci. A i jak tylko mam wybór to eko zabawki (drewniane np)
    A dziecko w ogóle chodzi do żłobka więc na pewno je tam gotowe słoiczki od kapitalistycznych, globalnych producentów

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Troche zaczynacie przesadzac i zaraz zacznie sie licytacja, ktora jest gorszym obywatelem

To forum na samym poczatku bylo o chustach tylko i wylacznie, pozniej zaczely sie tematy poboczne, o ktorych piszecie. Nikt nie jest zmuszany do czytania tych wszystkich dzialow, a juz napewno nie do stosowania sie do nich, tylko dlatego, ze nosi w chustach.

I bez sensu sie licytowac ile kazda z was zuzyla pampersow, reklamowek i sloiczkow, bo te, ktore tego nie robia moga sie poczuc wlasnie wyszydzane.

Chustomanka Awatar lillyofthevally
    Miejscowość
    Świętochłowice

Domyślnie

a ja traktuje ten wątek jako humorystyczny i tyle

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

No kiedyś akurat ja się poczułam jak wyrodna matka, jak przeczytałam że dziecko w pampersie to całymi dniami siedzi a w wielorazówkach nie. Tak jakbym używając pampersów zmieniała pieluchę raz na dobę.

A w tym wątku nikogo nie chciałam urazić. Chodzi tylko o to, że żeby znaleźć kogoś, kto nosi w chuście bo lubi bez całej ideologicznej otoczki.

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lillyofthevally Zobacz posta
    a ja traktuje ten wątek jako humorystyczny i tyle
    I taki miał być A tymczasem zaraz mi się dostanie za niekarmienie piersią albo cuś

Zasadniczo podziwiam dziewczyny, którym się chce prać w orzechach te pieluchy, które nie mają wózków i gotują obiady na wodzie ze źródełka i na warzywach z własnej szklarni.

Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olik Zobacz posta
    No kiedyś akurat ja się poczułam jak wyrodna matka, jak przeczytałam że dziecko w pampersie to całymi dniami siedzi a w wielorazówkach nie. Tak jakbym używając pampersów zmieniała pieluchę raz na dobę.
    to po kiego diabla poszlas czytac na dzial piluch wielorazowych?
    wiadomo,z e nikt tam pampkow nie chwali.
    Ja piersia nie karmilam, to stosownego dzialu wogole nie odwiedzam i zdrowsza jestem (a na pewno spokojniejsza)

Chusteryczka Awatar miedziana
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    Troche zaczynacie przesadzac i zaraz zacznie sie licytacja, ktora jest gorszym obywatelem

To forum na samym poczatku bylo o chustach tylko i wylacznie, pozniej zaczely sie tematy poboczne, o ktorych piszecie. Nikt nie jest zmuszany do czytania tych wszystkich dzialow, a juz napewno nie do stosowania sie do nich, tylko dlatego, ze nosi w chustach.

I bez sensu sie licytowac ile kazda z was zuzyla pampersow, reklamowek i sloiczkow, bo te, ktore tego nie robia moga sie poczuc wlasnie wyszydzane.

Forum jest chustowe, przy okazji powstały działy o różnej tematyce, jak pieluchy wielorazowe, ekologia itp. Jeśli ktoś ma ochotę i się tym interesuje to się wypowiada, jeśli nie, to omija te działy.
    Wątpię, by ktoś został usunięty za nie noszenie w chuście, stosowanie wielorazówek czy produktów eko ( sama musiałabym być zbanowana ), ale taka właśnie licytacja o jakiej pisze Jaśnie Pani nie jest moim zdaniem w ogóle potrzebna.
    Szymon - moje kwietniowe słońce

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    to po kiego diabla poszlas czytac na dzial piluch wielorazowych?
    wiadomo,z e nikt tam pampkow nie chwali.
    Ja piersia nie karmilam, to stosownego dzialu wogole nie odwiedzam i zdrowsza jestem (a na pewno spokojniejsza)
    Jakoś przez przypadek trafiłam. Coś mnie w tytule uderzyło. Poza tym rozważałam te pieluchy, ale pomysł upadł ze względu na to suszenie w aneksie kuchennym. Działu o karmieniu nie odwiedzam.

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miedziana Zobacz posta

Forum jest chustowe, przy okazji powstały działy o różnej tematyce, jak pieluchy wielorazowe, ekologia itp. Jeśli ktoś ma ochotę i się tym interesuje to się wypowiada, jeśli nie, to omija te działy.
    Wątpię, by ktoś został usunięty za nie noszenie w chuście, stosowanie wielorazówek czy produktów eko ( sama musiałabym być zbanowana ), ale taka właśnie licytacja o jakiej pisze Jaśnie Pani nie jest moim zdaniem w ogóle potrzebna.
    Ale mnie się jednak chustowe mamy bardzo kojarzą z ekologią. Są takie rozważne, zaangażowane a ja poczułam że w sumie tylko to noszenie jest mi bliskie. Stąd wątek. Bardziej liczyłam na to, że ktoś napisze "E, spoko, samo noszenie też jest OK" a że poszedł w nieco inną stronę.... no tak bywa.

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

I taki miał być A tymczasem zaraz mi się dostanie za niekarmienie piersią albo cuś

Zasadniczo podziwiam dziewczyny, którym się chce prać w orzechach te pieluchy, które nie mają wózków i gotują obiady na wodzie ze źródełka i na warzywach z własnej szklarni.
    Nie sądzę, żeby Ci się za niekarmienie dostało... to wszystko chyba kwestia tego, że się czasami źle rozumiemy i każdy odbiera słowa po swojemu - jeden humorystycznie, drugi bardzo osobiście

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Chodzi tylko o to, że żeby znaleźć kogoś, kto nosi w chuście bo lubi bez całej ideologicznej otoczki.
    to wszystkie (wszyscy) tutaj
    zresztą ideologia ideologią, ale powiedz - oprócz tego, że wygodnie to i zdrowo i bezpiecznie i "więź tworzysz" - jakoś tak "sama z siebie"

jak stawiałam pierwsze kroki na tym forum to początkowo też myślałam, że na jakichś eko-świrów trafiłam - ale im więcej poczytasz tym bardziej się okaże, że tu każda jest z innej parafii a łączy nas miłość do własnych dzieci (chęć uduszenia od czasu do czasu mieści się w normie), chustowania i tolerancja (tak mi się przynajmniej wydaje)

zreszta jak się komuś nie podoba co ja robię z własnym dzieckiem czy pralką to kij mu w oko i kawałek szkła...

a może Ty masochistką jesteś i założyłaś ten temat, bo chciałaś być zlinczowana?

powiedz tylko słowo, a możemy zacząć jazdy (niektóre to potrafią, oj potrafią)
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta

a może Ty masochistką jesteś i założyłaś ten temat, bo chciałaś być zlinczowana?
    otym nie pomyslalam

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Więź? Jaka więź? Mi chodzi o to żeby łapy mieć wolne i się ze schodów nie pierdyknąć Poza tym ogony chusty zakrywają mój wystający brzuch i wyglądam szczuplej

Co do założenia wątku to najwyraźniej jestem masochistką i potencjalną samobójczynią

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Ale mnie się jednak chustowe mamy bardzo kojarzą z ekologią. Są takie rozważne, zaangażowane a ja poczułam że w sumie tylko to noszenie jest mi bliskie. Stąd wątek. Bardziej liczyłam na to, że ktoś napisze "E, spoko, samo noszenie też jest OK" a że poszedł w nieco inną stronę.... no tak bywa.
    Pewno wiele tutaj mam takich mega ekologicznych i takich dużo mniej ekologicznych Mnie samej bliżej tej drugiej grupy, niż tej pierwszej. Ale nie szukam potwierdzenia, czy jestem ok czy nie... po prostu czerpię z forum to co mnie pasuje i staram się nie odbierać osobiście tego co ludzie piszą Bo inaczej na przykład moje niepowodzenie w karmieniu piersią już totalnie by mnie dobiło
    Jesteś noszącą mamą i to jest fajne

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Więź? Jaka więź? Mi chodzi o to żeby łapy mieć wolne i się ze schodów nie pierdyknąć Poza tym ogony chusty zakrywają mój wystający brzuch i wyglądam szczuplej

Co do założenia wątku to najwyraźniej jestem masochistką i potencjalną samobójczynią
    No, widzę, że wątek schodzi na dobre wesołe tory Uważaj Olik uważaj, my nawet masochistę do granic wytrzymałości doprowadzimy

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Aż z tego wszystkiego zaraz na spacer w chuście pójdę

Chusteryczka Awatar dorulka
    Miejscowość
    Mazury (Mrągowo)

Domyślnie

Aż z tego wszystkiego zaraz na spacer w chuście pójdę
    Olik, ja poszłam)) Nękana wyrzutami sumienia

Ja tam ten wątek od poczatku traktowałam "z przymrużeniem oka", bez żadnych złych intencji.
    Michalina 03.02.2009.

Bywasz piekącym jadem trollów / Na internetowym forum /Vivat Polonia frustrata! Vivat Dąs Psychopata!
    Jam nieudacznik grafoman i śmieć
    Tylko ty możesz być bogiem - na wszystkich podnosisz nogę
    I załatwiasz te sprawę jak pies

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Hehe. No ja też młodą w Hoppka wsadziłam i poszłam na huśtawki I po colę

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Wink

Cytat Zamieszczone przez miedziana Zobacz posta
    Pewno wiele tutaj mam takich mega ekologicznych i takich dużo mniej ekologicznych Mnie samej bliżej tej drugiej grupy, niż tej pierwszej.
    no popatrz Miedziana a ja na podstawie Twojego awatara wywnioskowałam, że skoro masz Włóczykija to na bank jesteś "zielona"
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów