Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: chyba zeżrę tego elastyka

Mieszany widok

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie chyba zeżrę tego elastyka

ze złości
    piszę tu ale to raczej kwestia rodzaju chusty chyba,a nie wiązania.
    Morela ma 3 tygodnie,lubi sobie raczej poleżec niż powisieć w pionie,so kółkowa rachu ciachu w moich zdolnych rączkach i tak się nosimy z przerwami od urodzenia (z przerwami,bo ostatnio tydzien na kroplówkach byliśmy w szpitalu).
    ale Magdalenie zachciało się urozmaicenia i postanowiła wyciągnąć z czeluści zapomnienia elastyka i wepchnąć w niego słodkie dziecię.
    nie ma to tamto,po przeleceniu wszelkich możliwych instrukcji pt. " w elastyku na leżąco" wepchałam tam wyżej wymienione dziecię zupełnie prawidłowo według wszelkich prawideł chustowania.
    tyle że do diabła,jak mi jest niewygodnie w nim,tłuszcz bokami wylata,ciuchy się majtają nie tam gdzie trzeba i w ogóle jakie te elastyki...rozciągliwe.
    zaparłam się na elastyka, próbuję cho...rę oswoic mentalnie ale nie mogę i chyba przeskoczę na tkaną.szczególnie że w paulu wiązanko leżące jest wery wygodne.
    czemużesz jest taka różnica w odbiorze???
    kto mi powie,czy w elastyku można uskuteczniać jakieś inne wiązania leżące czy tylko to jedno podstawowe "dziecko w krzyżu szmaty i na to pas poziomy"?

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

no raczej tylko te podstawowe.
    ale ja Ci sie nie dziwie, ze Ci w elastyku w taki upal niewygodnie - te chuste sie zupelnie inaczej odbiera jak na dworze zimno - wtedy mysl o zawinieciu w kokonik jest kuszaca
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

no swoją drogą płyniemy w chuście dzisiaj,jestem totalnie zniechęcona chyba przez ten upał

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Magda - ja nosiłam noworodka i maluszka w elastyku i było to bardzo wygodne, ale ani razu się nie spociłam, bo to był wrzesień/październik/listopad.
    Pamiętam, że jechałam na porodówkę w letniej sukience, a wychodziłam w grubych spodniach i ogrzewanie włączyli w szpitalu, bo się pogoda nagle zmieniła i tak już została właściwie.
    Mnie się wydawało, że elastyk bardzo dokładnie otula dziecko, bez mojego wielkiego wysiłku włożonego w motanie, dlatego uważam, że elastyk jest super dla początkującego motacza, i dla dziecka, żeby się oswoiło z chustą w ogóle. Ale Ty masz doświadczenie z tkanymi, to faktycznie w upały chyba nie ma sensu się męczyć z 3 warstwami materiału.

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Hehe....mam podobne odczucia. Wcisnęłam Milkę w elastyka raz, cyknełam sobie fociszcze i podziękowałam. Nie dla mnie.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

Nie straszcie dziewczęta, że elastyk jest taki beee
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Uprawnienia umieszczania postów