Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: chyba zeżrę tego elastyka

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie chyba zeżrę tego elastyka

ze złości
    piszę tu ale to raczej kwestia rodzaju chusty chyba,a nie wiązania.
    Morela ma 3 tygodnie,lubi sobie raczej poleżec niż powisieć w pionie,so kółkowa rachu ciachu w moich zdolnych rączkach i tak się nosimy z przerwami od urodzenia (z przerwami,bo ostatnio tydzien na kroplówkach byliśmy w szpitalu).
    ale Magdalenie zachciało się urozmaicenia i postanowiła wyciągnąć z czeluści zapomnienia elastyka i wepchnąć w niego słodkie dziecię.
    nie ma to tamto,po przeleceniu wszelkich możliwych instrukcji pt. " w elastyku na leżąco" wepchałam tam wyżej wymienione dziecię zupełnie prawidłowo według wszelkich prawideł chustowania.
    tyle że do diabła,jak mi jest niewygodnie w nim,tłuszcz bokami wylata,ciuchy się majtają nie tam gdzie trzeba i w ogóle jakie te elastyki...rozciągliwe.
    zaparłam się na elastyka, próbuję cho...rę oswoic mentalnie ale nie mogę i chyba przeskoczę na tkaną.szczególnie że w paulu wiązanko leżące jest wery wygodne.
    czemużesz jest taka różnica w odbiorze???
    kto mi powie,czy w elastyku można uskuteczniać jakieś inne wiązania leżące czy tylko to jedno podstawowe "dziecko w krzyżu szmaty i na to pas poziomy"?

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

no raczej tylko te podstawowe.
    ale ja Ci sie nie dziwie, ze Ci w elastyku w taki upal niewygodnie - te chuste sie zupelnie inaczej odbiera jak na dworze zimno - wtedy mysl o zawinieciu w kokonik jest kuszaca
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

no swoją drogą płyniemy w chuście dzisiaj,jestem totalnie zniechęcona chyba przez ten upał

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Magda - ja nosiłam noworodka i maluszka w elastyku i było to bardzo wygodne, ale ani razu się nie spociłam, bo to był wrzesień/październik/listopad.
    Pamiętam, że jechałam na porodówkę w letniej sukience, a wychodziłam w grubych spodniach i ogrzewanie włączyli w szpitalu, bo się pogoda nagle zmieniła i tak już została właściwie.
    Mnie się wydawało, że elastyk bardzo dokładnie otula dziecko, bez mojego wielkiego wysiłku włożonego w motanie, dlatego uważam, że elastyk jest super dla początkującego motacza, i dla dziecka, żeby się oswoiło z chustą w ogóle. Ale Ty masz doświadczenie z tkanymi, to faktycznie w upały chyba nie ma sensu się męczyć z 3 warstwami materiału.

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Hehe....mam podobne odczucia. Wcisnęłam Milkę w elastyka raz, cyknełam sobie fociszcze i podziękowałam. Nie dla mnie.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

Nie straszcie dziewczęta, że elastyk jest taki beee
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Ale elastyk nie jest taki be, tylko tkane są cacy.
    Ja poprostu nie ufam czemuś czego nie moge po zainstalowaniu dziecka jeszcze sobie podociagać.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

elastyk jest super ale nie dla dziecka urodzonego w czerwcu.
    jest mi za goraco.
    ale otula swietnie i mi sie nosilo swietnie. wczoraj poszlam w tkanej i coz.. zupelnie inna bajka. ani lepsza ani gorsza - zupelnie inna
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

No to sobie będę sama doświadczać
    Ale dobrze jest poczytać doświadczenia innych mam
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chustodinozaur
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Tak się zastanawiala jak z tymi elasykami jest.To sobie jednak tkaną na nowy rok kupię.Dlużej posłużya że ja typem kolekcjonera nie jestem to tym bardziej.Dzięki.
    od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18

Doradca Noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

Ja tam się w elastyku dzielnie noszę od samego początku, mam LL i nawet muszę powiedzieć, że nie pocimy się jakoś straszliwie. Tylko ja wiążę w pionie, moje dziecie zupełnie niekołyskowe jest.
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

już od kilku miesięcy dumam - kupić tego elastyka czy nie. i boję się, że będzie tak, jak u Ciebie... kurde, chyba nie kupię...

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petisu Zobacz posta
    Ja poprostu nie ufam czemuś czego nie moge po zainstalowaniu dziecka jeszcze sobie podociagać.
    o,samo sedno moich odczuć.
    co wsadzę w elastyczną to jeszcze 10 minut pcham łapy do niej bo mam wrażenie,że czegoś jeszcze nie dokończyłam w tym wiązaniu.
    w pionie nosiłam Marię w kari me,twardym elastyku ,dość zbliżonym do tkanej i było ok.
    pewnie i tą szmatę oswoimy jak Marylka zgodzi się nosić w pionie,teraz sama na siłę pokłada się w stronę cyca.
    tak czy inaczej chwilowo porażka,za to muszę zrobić reklamę starym jarym rombom didka-nawet upały nam nie straszne,a kieszonka pozioma sama się wiąże

Chustomanka Awatar marjanna.b
    Miejscowość
    Aba, Nigeria

Domyślnie

mam LL i nawet muszę powiedzieć, że nie pocimy się jakoś straszliwie.
    Kurcze, a ja w moim LL zdychałam już pod koniec kwietnia...
    Jaki masz kolor na stanie?

Mi się cudnie w elastyku nosiła, ale ja od elastyka zaczynałam.
    Może w tym problem - jak się ktoś do tkanej przyzwyczai, to ciężko się przestawić...
    No i rzecz nie do przecenienia - rodziłam w październiku - elastyk był jak znalazł na zimę

m.
    Ejike (2005) & Ada (2008) & Chidimma (2014) & Erinma (2016) & Ndubuisi (2018)

Uprawnienia umieszczania postów