O, jak fajnie, że inne dzieci też prostują nogi. Moja jeszcze do tego czasem łapie za szyję i się wspina do góry. Nie muszę mówić, jak po takich akrobacjach wygląda pedantycznie podociągany uprzednio plecak prosty...
Faktycznie, zdarzyl mi się też zjazd poprzecznego pasa z pupy do góry, ale te pasy na nogach trzymały małą wariatkę... A teraz po każdym takim wybryku po prostu podciągam z powrotem poprzeczny pas do dołków podkolanowych.
Minusem innych plecaków z kolei jest to, że dziecko w nich niżej siedzi - czy tylko ja tak mam?
U nas problem taki, że wychodzi nam tylko prosty plecak, gdyż szybko muszę poskromić dziecia. Próbowałam hanti ale w połowie mi zwiał![]()
Anto 25.08.2008
Zosia 24.10.2011
Fasolka Listopad 2019
w plecakach z krzyzem zazwyczaj dzieco jest nieco nizej.
moje dziecko tez mialo etap prostowania nog w prostym plecaczku. pomagalo prowadzenie pasow dokladnie w dolkach podkolanowych i pilnowanie, zeby pupa byla gleboko w chuscie. (krawedz pozioma tez w dolki podkolanowe, zeby siegala) ale i tak podskakiwal - i to po jakims czasie minelo, wiec mam nadzieje, ze Wasze dzieci tez w koncu przestana w ten sposob wlasnie okazywac radosc z okazji podziwania wielu widokow (albo ciagania mamy za wlosy)