Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: znów z allegro

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie znów z allegro

znalazłam:
    http://www.allegro.pl/item702497069_...tkana_4_7.html

nic dziwnego, że "córak nie mogła się przyzwyczaić".
    Kiedy widzę takie wiązania, to nie dziwię się lekarzom, że mają do chust sceptyczne podejście. Chce się chustować - wszystko fajnie, tylko niech się skontaktuje z kimś, kto się na tym zna!
    Nota bene cena całkiem przystępna IMHO (ale mam już sunset )
    Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

jakby to było w sierpniu to bym wzięła, bo faktycznie okazja
    tyle ze wysyłka 20zeta
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

skoro nie mogla sie przyzwyczaic to pewnie jedno z jej pierwszych wiazan - imo nie ma co krytykowac.
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Początki bywają trudne. Przed chwilą znalazłam zdjęcie z pierwszego motania męża w elastyka i od doskonałości to było dalekie A z tkaną ciągle walczę i ciągle mam kłopoty z dociąganiem, ale jest coraz lepiej. Pewnie nie miał jej kto pokazać, jak się prawidłowo zawiązać.

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

zgadzam się z nikada poczatki bywają trudne,szkoda tylko,że dziewczyna tak szybko się poddała
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Dlatego TRZEBA szukać kogoś, kto pomoże, nauczy, da przykład. Moim zdaniem na prawdę można dziecku gorzej zrobić w notorycznie źle zawiązywanej chuście niż w wisiadle. Według mnie każdy kto chce nosić w chuście powinien się przeszkolić - jesli nie może bezpośrednio to przynajmniej korespondencyjnie choćby tu, na tym forum. To, że coraz więcej osób nie szuka (patrz własnie te nieszczęsne aukcje allegro ze złymi wiązaniami) imo oznacza jedynie, że faktycznie zrobiła się moda na chusty. Dziewczyny je kupują i próbują zawiązać się tak, jak na obrazku i na tym koniec. Tak zaś pojęte chustowanie może przynieść znacznie więcej szkody niż pozytku samej idei chustowania, ale przede wszystkim dzieciom. I niech Was nie zwiedzie fakt, że chusta jest firmowa, a nie samoróbka. Ale to tylko moje zdanie.
    Ewa - mama Martyny (27.05.2008 r.), Jeremiego (26.06.2009 r.) i Konstantego (04.03.2012 r).

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

dziewczyny nie ma co krytykować - początki są różne... same widziałyście masę... ludzie czasem za szybko się poddają... szkoda ale może nie wiedzą nawet że istnieją ludzie pomagający innym, że istnieją KK i inne organizacje... czasem zastanawiam się nad sensem zakładania wątków pt "zobaczcie to" "znów allegro"... no ale może tak mnie wieczornie przed snem po prostu walnęło coś
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

kejzi - ja też napisałam do tamtej dziewczyny
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

fakt odynko. już więcej nie będę Choć przydało się chyba - kejzi do niej napisała Teraz myślę, że zamiast tu pisać sama powinnam tak zrobić. Dzięki kejzi. Jesteś bardzo mądra A mnie wstyd .

Chustomanka
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Karolcia - szacunek

Domyślnie

Dziewczyny, nie ma co rozstrząsać, fajnie, że ktos tę aukcję tu pokazał bo dzięki temu dziewczyna otrzymała parę maili, może przemyśli. Każdy wie, jak ciężko może być na początku, ale też różni są ludzie, jeden przyjmie konktruktywną krytykę a inny jej nie przełknie. Na razie ta laska nie odpisała.

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

a ja tak sobie myślę, że:
    - albo instrukcje dołączane do chust są niedostatecznie precyzyjne (nie wiem, bo znam tylko instr. didymosa) i np. nie wybijają łopatologicznie, na pierwszej stronie podstawowych zasad typu dociągaj, wiąż starannie, w za luźno zawiązanej wszystkim niewygodnie, nóżki na żabkę + co to żabka
    - albo ludność kupuje chustę jak zabawkę i nie czyta instrukcji lub czyta bez zrozumienia, a na to pomóc może chyba tylko powszechna akcja likwidująca wtórny analfabetyzm

Domyślnie

I jedno zjawisko ma miejsce i drugie. A w instrukcji didka panie nie dociagają dobrze, jakoś tak luźno wszystko zwisa.

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

bo najlepszą instrukcję ma hoppediz, miałam szczęście, że to była moja pierwsza chusta, tam ciągle trąbią o dobrym dociąganiu, nie noszeniu przodem do świata, pozycji żabki itd.
    a że niektórzy nie czytają instrukcji lub ich nie rozumieją to inna sprawa...

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

ale instrukcja Nati moim zdaniem jest super!

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brikola Zobacz posta
    ale instrukcja Nati moim zdaniem jest super!
    dokładnie instrukcje NATI są bardzo precyzyjne,i można się z nich nauczyć dobrego wiązania,jednakże jak ktoś na żywo pokaże co i jak to jest jeszcze lepiej
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Macie prawdopodobnie na myśli naszą obecną instrukcję. Nasza pierwsza instrukcja nie była jednak taka dokładna i można było popełnić takie błędy jak popełniła ta dziewczyna. Trochę może być w tym zatem naszej winy.

Szkoda jednak, że nikt, naprawdę prawie nikt nie zgłasza się do producentów z wątpliwościami/trudnościami w wiązaniu/noszeniu. My moglibyśmy przecież sporo pomóc, taka pomoc jest "w cenie".
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Chustomanka Awatar tulipowna
    Miejscowość
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Natalia Zobacz posta
    Macie prawdopodobnie na myśli naszą obecną instrukcję. Nasza pierwsza instrukcja nie była jednak taka dokładna i można było popełnić takie błędy jak popełniła ta dziewczyna. Trochę może być w tym zatem naszej winy.

Szkoda jednak, że nikt, naprawdę prawie nikt nie zgłasza się do producentów z wątpliwościami/trudnościami w wiązaniu/noszeniu. My moglibyśmy przecież sporo pomóc, taka pomoc jest "w cenie".
    swiete slowa. ja sie wlasnie nosze z zamiarem z opracowaniem takiej krotkiej notatki, ktora wysylalabym razem z chustami, ze w kazdej chwili osoba, ktora kupila, moze sie ze mna skontaktowac w kwestii trudnosci w wiazaniu, noszeniu itp.

Uprawnienia umieszczania postów